Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Οκτωβρίου 2017

Διπλό στην Καβάλα με Πάολο Κομίνχες! (1997)

Σαν σήμερα στις 26/10/1997, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Καβάλα για να αντιμετωπίσει στο "Ανθή Καραγιάννη" την τοπική ομάδα, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1997-1998 ...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, βρήκε στον απέναντι πάγκο έναν παίκτη που δοξάστηκε με τη φανέλα του, τον Κώστα Ιωσηφίδη, ο οποίος εκείνη τη σεζόν διατελούσε τεχνικός της Καβάλας.
Δύο πρώην συμπαίκτες λοιπόν ... αντίπαλοι προπονητές, με τον ΠΑΟΚ να προέρχεται από την ήττα με 5-2 στη Μαδρίτη από την Αθλέτικο για τον Γ' γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ!
Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, έχασαν μια καλή ευκαιρία στο 8' με τον Παπανδρέου, για να απαντήσει ο ΠΑΟΚ στις ευκαιρίες στο 29' όταν ο Λογαράς νίκησε τον Κομίνχες στο τετ α τετ και στη συνέχεια της φάσης και το σουτ του Φραντζέσκου!
Ένας Κομίνχες που εκείνο το διάστημα ήταν ξεχασμένος στον πάγκο μας, όμως σε αυτό το ματς πήρε φανέλα βασικού...
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έχοντας και την υποστήριξη 3.000 οπαδών (5.256 τα εισιτήρια που κόπηκαν) οι οποίοι βρέθηκαν στην Καβάλα για να συμπαρασταθούν στην ομάδα, ανέβασε την απόδοσή του, με τον Αναστασιάδη να περνάει στο ματς δίπλα στον Κομίνχες τον Πάρη Ζουμπούλη.
Το γκολ που τελικά έδωσε τη νίκη στην ομάδα μας ήρθε στο 78'. Ο Φραντζέσκος βρήκε τον Κομίνχες μέσα στην μεγάλη περιοχή και αυτός με δυνατό σουτ σημείωσε το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού! Στο 90' ο Μαραγκός είδε τον Τελλιάδη να αποκρούει πάνω στη γραμμή το πλασέ του με τον Λογαρά εξουδετερωμένο.
Ο Πάολο Κομίνχες ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο ματς, όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε, αλλά γιατί όσες φορές έφτανε η μπάλα στα πόδια του ήταν μια διαρκής απειλή για τον Λογαρά. Τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Φραντζέσκος, Νάγκμπε, Μαραγκός, Ολιβάρεζ. 
Οι συνθέσεις:

Καβάλα: Λογαράς, Κόλτζης (79' Αθανασιάδης Χρ.), Μίτεφ, Βακιρτζής, Καλλιμάνης, Πεγκλής (63' Τσαπανίδης), Πις, Μάλλιος, Παπανδρέου (60' Αθανασιάδης), Τελλιάδης, Σιμπνιέφσκι.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Σιδηρόπουλος (75' Ζαφειρίου), Ολιβάρεζ, Τασσιόπουλος, Κολομπούρδας (65' Ζουμπούλης), Φραντζέσκος, Τουρσουνίδης (81' Καφές), Μαραγκός, Νάγκμπε, Κομίνχες, Βελής.

Και η βαθμολογία:
* Απών από το παιχνίδι ο Βρύζας, ο οποίος την ίδια μέρα τιμωρήθηκε από τη διοίκηση με πρόστιμο τριών εκατομμυρίων δραχμών και δίμηνη διακοπή συμβολαίου με αναστολή, επειδή στην τελευταία προπόνηση της ομάδας χειροδίκησε εναντίον του συμπαίκτη του Θέμελη!

Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: "Ήταν μια σπουδαία νίκη για μας σε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, όπως είναι η Καβάλα, που αν παίζει έτσι, στη συνέχεια δεν θα έχει πρόβλημα παραμονής στην κατηγορία. Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί κατάφεραν να κερδίσουν παρότι ήταν κουρασμένοι από τα συνεχή ταξίδια".

Κώστας Ιωσηφίδης: "Είχαμε ευκαιρίες για να κερδίσουμε τον Ευρωπαίο ΠΑΟΚ, τόσο στο πρώτο ημίχρονο με τον Παπανδρέου, όσο και στο δεύτερο με τον Σιμπνιέφσκι. Τα παιδιά πήγαν πολύ καλά. 

Δώσαμε χώρο στον ΠΑΟΚ, ο οποίος από τις δυο καλές ευκαιρίες που είχε αξιοποίησε τη μία και κέρδισε το παιχνίδι. Τον αντιμετωπίσαμε σαν ίσος προς ίσο. Στην επανάληψη πάντως οπισθοχωρήσαμε ανεξήγητα χωρίς να έχω δώσει τέτοια εντολή".

Σπύρος Μαραγκός: "Σίγουρα ήταν μια μεγάλη νίκη, τη δικαιούμασταν πιστεύω, είχαμε μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία, αλλά μετά από αυτή τη νίκη βαδίζουμε στο σωστό δρόμο. 

Ακολουθεί ματς την Κυριακή στην Τούμπα για το πρωτάθλημα (ισοπαλία 2-2 με τον Ηρακλή) και μετά θα δούμε τι θα γίνει στην Ευρώπη με την Αθλέτικο (4/11). 

Εκείνο είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς μετά το 5-2 του πρώτου αγώνα, αλλά όσο υπάρχουν ελπίδες θα παίζουμε, γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο, έτσι είναι ο αθλητισμός!"
* Τη σεζόν 1997-1998 o ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του (όπως και στο μισό της προηγούμενης σεζόν), τερμάτισε στην 4η θέση με 70 βαθμούς, έχοντας σε 34 ματς, 21 νίκες - 7 ήττες - 6 ισοπαλίες και τέρματα 74-41.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4