Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Οκτωβρίου 2017

Η επεισοδιακή ρεβάνς με την Παρί Σεν Ζερμέν (1992)

Σαν σήμερα στις 1/10/1992, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα την Παρί Σεν Ζερμέν, στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, για τον α' γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, της σεζόν 1992-1993....

Μετά την ήττα στο "Parc des Princes" με 2-0, ήρθε η ώρα της ρεβάνς της Τούμπας... Σχεδόν 30.000 λαού μαζεύτηκαν εκείνο το βράδυ στο γήπεδο (26.500 εισιτήρια) με την ελπίδα πως ο Δικέφαλος μπορεί να κάνει την ανατροπή, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο!
Ο μοναδικός αντίπαλος του ΠΑΟΚ εκείνο το βράδυ, δεν ήταν μόνο η Παρί, αλλά και ο ίδιος ο ... ΠΑΟΚ, καθώς σε εξέλιξη ήταν η μεγάλη κόντρα των οργανωμένων με τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ, Θωμά Βουλινό!

Οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν μια εξαιρετική εικόνα, ήταν μια πληρέστατη ομάδα που ξεδίπλωσε στο χορτάρι της Τούμπας τις ποδοσφαιρικές της αρετές κερδίζοντας τα επιφωνήματα θαυμασμού σε ουκ ολίγες περιπτώσεις!

Τα γκολ του Γουεά στο 14′, και του Σασούς στο 32' έσβησαν τα όνειρά μας για πρόκριση, αλλά αυτά που ακολούθησαν ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης που στοίχειωνε την ομάδα για χρόνια...
Όταν ο Ολλανδός ρέφερι Τζον Μπλακενστάιν σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου έγινε το "έλα να δεις", καθώς ξέσπασαν μεγάλης έκτασης επεισόδια, αρχικά εντός του γηπέδου και στη συνέχεια και στους πέριξ αυτού χώρους!
Όλα ξεκίνησαν από τη Θύρα 4, με πολλούς οπαδούς να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο από πόρτα που ήταν ανοικτή (;) και να εκσφενδονίζουν κομμάτια από τα τσιμέντα της Τούμπας, ακολούθησε εισβολή των ΜΑΤ στο πέταλο, έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών, με τους παίκτες να παρακολουθούν από την καταπακτή αποσβολωμένοι από το θέαμα.

Για την ιστορία, οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Χάβος, Μαλιούφας, Χιονάς, Πλίτσης, Λαγωνίδης, Οικονομίδης, Τουρσουνίδης (40' Δερμιτζάκης), Τζούρτζεβιτς, Μαγκντί, Λεοντιάδης.

Παρί Σεν Ζερμέν: Lama, Sassus, Gomes, Roche, Colleter, Fournier, Cuen, Guerin, Filho, Weah, Ginola.

Ο Ολλανδός διαιτητής και ο Ούγγρος παρατηρητής (Παλοτάι) κατέγραψαν τα πάντα και ο πέλεκυς έπεσε όχι απλά βαρύς, αλλά κυριολεκτικά ασήκωτος! Τρεις μέρες αργότερα η πειθαρχική Επιτροπή της UEFA ανακοίνωσε την καμπάνα (ο ΠΑΟΚ ήταν υπότροπος από το παιχνίδι με τη βελγική Μαλίν την προηγούμενη σεζόν):

α'. Ο αγώνας κατακυρώθηκε υπέρ της Παρί Σεντ Ζερμέν με σκορ 0-3 και β', ο ΠΑΟΚ αποκλείσθηκε από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA για τις δύο προσεχείς περιόδους εφόσον έπαιρνε το εισιτήριο μέσω των εγχώριων διοργανώσεων.

Το 1995, ο ΠΑΟΚ υπέβαλλε έφεση και κατάφερε να μειώσει τελικά σε ένα χρόνο την ποινή αποκλεισμού, την εξέτισε τη σεζόν 1995-1996, και επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια, την περίοδο 1997-1998 στο παιχνίδι με την Σπάρτακ Τρνάβα.

Και κάποιες photos από το 45λεπτο παιχνίδι, τις οποίες βρήκαμε πρόσφατα σε γαλλική ιστοσελίδα...
Και άλλες εικόνες από το επεισοδιακό παιχνίδι...


 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4