Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Οκτωβρίου 2017

Αποκλεισμός από τον ... Πρέμπεν Έλκιερ! (1985)


Σαν σήμερα στις 2/10/1985, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Ελλάς Βερόνα, για το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης της περιόδου 1985-1986 ...

Με το πρώτο ματς των δύο ομάδων να έχει τελειώσει 3-1, ο Δικέφαλος στόχευε στην ανατροπή που θα του έδινε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο της σπουδαιότερης διασυλλογικής διοργάνωσης της ηπείρου μας!
 
Το παιχνίδι έγινε σε μια κατάμεστη Τούμπα, κόπηκαν 40.000 εισιτήρια, όμως ο κόσμος στις εξέδρες ήταν σίγουρα περισσότερος, καθώς δεν έπεφτε καρφίτσα!

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους παίκτες του Βάλτερ Σκότσικ αφού πριν συμπληρωθεί το 5λεπτο, ο Βασιλάκος με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 1-0 παρά το μαρκάρισμα του Φοντολάν, βάζοντας φωτιά στο γήπεδο και απογειώνοντας τις ελπίδες μας για πρόκριση!

Ο Δικέφαλος συνέχισε να πιέζει, είχε την καθολική υπεροχή ως το 20ό λεπτό, όμως από εκείνο το σημείο και μετά η εικόνα του αγώνα σταδιακά άλλαξε!

Ο Δανός επιθετικός της ιταλικής ομάδας, Πρέμπεν Έλκιερ, στο 29ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσα μετά από σέντρα του Μπρίγκελ από τα δεξιά, για να έρθει ο ίδιος στο 72' να δώσει τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του, αποφεύγοντας Αλαβάντα - Στεργιούδα και πλασάροντας από πλάγια θέση, παρά την προσπάθεια του Αλαβάντα (αρχική εικόνα).

Λίγο πριν το 1-1, ο Δανός επιθετικός είδε την βολίδα με την οποία εκτέλεσε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Στεργιούδα, να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι μας!

Ένα λεπτό πριν γίνει το 1-2, ο Μπρίγκελ βγήκε τετ α τετ με την Στεργιούδα, πλάσαρε, όμως ο Γιούρισιτς "σαν από μηχανής θεός", πρόλαβε να απομακρύνει την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή της εστίας!
 
Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στην επανάληψη ήταν στο 68' ένα σουτ του Καρασαββίδη από το ύψος του πέναλτι που έγινε με εξαιρετικές προϋποθέσεις, ο Τζουλιάνι όμως απέκρουσε και η μπάλα πέρασε κόρνερ, γλείφοντας το κάθετο δοκάρι των Ιταλών! Ίσως αν γινόταν εδώ το 2-1, να έπαιρνε άλλη τροπή η υπόθεση πρόκριση! 

Ο Έλκιερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της σειράς των αγώνων καθώς πέτυχε σε δύο αναμετρήσεις τέσσερα τέρματα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πρόκριση της Βερόνα.

Μάλιστα μετά τη λήξη του αγώνα της Τούμπας, εθεάθη έξω από τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων να έχει ανάψει ένα πούρο και να το απολαμβάνει, καθότι υπήρξε μανιώδης καπνιστής! Διαβάστε δίπλα, το τι έκανε ως εκείνη τη μέρα ο Δανός, απέναντι σε ελληνικές ομάδας...

Οι λίγοι Ιταλοί φίλαθλοι που βρισκόταν στη θύρα 2, μετά το τέλος του ματς βρέθηκαν σε κατάσταση πολιορκίας, αλλά επενέβη η αστυνομία κάνοντας μάλιστα και συλλήψεις, με τους Ιταλούς να φεύγουν από το γήπεδο μια ώρα μετά τη λήξη της αναμέτρησης, τρομοκρατημένοι!

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν κατά διαστήματα οι Βασιλάκος, Πάπριτσα, Σίγγας, αλλά γενικά η ομάδα παρουσιάστηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων, κλωτσώντας την ευκαιρία της πρόκρισης!

Χωρίς πάθος -παρά την καυτή Τούμπα- χωρίς καθαρό μυαλό και συγκέντρωση, οι παίκτες έμοιαζαν να μην το πιστεύουν και ας προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στεργιούδας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Πήττας, Σκαρτάδος, Βασιλάκος, Κωστίκος, Ορφανός (45′ Καρασαββίδης), Πάπριτσα, Σίγγας, Τσουρέλας.

Βερόνα: Τζιουλιάνι, Μπρίγκελ, Φερόνι (19′ Γκαλμπατζίνι), Τριτσέλα, Βολπάτι, Ντι Τζενάρο, Φοντολάν, Έλκιερ, Σακέτι, Βέρτσα, Γκαλντερίζι (77′ Τουρτσέτα).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4