Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Οκτωβρίου 2017

Φιλική ήττα από την ΜΤΚ Βουδαπέστης (1973)


Σαν σήμερα στις 12/10/1973, ο ΠΑΟΚ έδωσε στην Τούμπα το δεύτερο φιλικό παιχνίδι με την περίφημη τότε ομάδα της ΜΤΚ Βουδαπέστης ...

Ο ΠΑΟΚ τέτοιες μέρες το 1973, είχε δώσει δύο φιλικά παιχνίδια στην Τούμπα με την Ουγγρική ομάδα και μάλιστα μέσα σε δύο μέρες.


Το πρώτο έγινε στις 10/10/1973 και τελείωσε 0-0 (από αυτό το ματς η παραπάνω εικόνα), ενώ το δεύτερο σαν σήμερα στις 12/10/1973 και σε αυτό η ομάδα από τη Βουδαπέστη πήρε τη νίκη με 1-2.


Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 5.000 θεατές, ήταν ημέρα Παρασκευή και ο ΠΑΟΚ κατέβασε στο πρώτο ημίχρονο τη βασική του ομάδα, ενώ στην επανάληψη ο Λες Σάνον έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν ήταν -τότε- της πρώτης γραμμής.



Στις παραπάνω εικόνες, δύο στιγμές από το παιχνίδι με την ΜΤΚ. Στην πρώτη ο Σαράφης χάνει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και στη δεύτερη η ουγγρική ομάδα σημειώνει το 0-1 με τον Τάκατς στο 28'.


Δύο λάθη του Στέφα, έκριναν ουσιαστικά την αναμέτρηση, καθώς στο 28' ο Τάκατς έγραψε το 0-1 και στο 39' ο Κόριτορ το 0-2.


Οι παίκτες μας μείωσαν στην επανάληψη με τον Αναστασιάδη στο 82', ενώ επτά νωρίτερα ο Ούγγρος τερματοφύλακας απέκρουσε το πέναλτι του Τσακιρόπουλου, το οποίο υπέδειξε ο διαιτητής Πιπέργιας!

Κορυφαίοι για τον Δικέφαλο οι: Τερζανίδης, Φουντουκίδης, Γούναρης, Καλλιφούλης.



Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (α' ημίχρονο):
Στέφας, Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Αποστολίδης, Σαράφης, Ασλανίδης (28' Κερμανίδης), Κούδας, Παρίδης.

ΠΑΟΚ (β' ημίχρονο): Σαββουλίδης (80' Χατζηιωάννου), Βούλγαρης, Τσιλιγκιρίδης, Καλιφούλης, Χατζηαντωνίου, Λάζος, Παναγής, Μπάτης, Καπουσούζης, Αναστασιάδης, Τσακιρόπουλος.

ΜΤΚ: Βάργκα, Τόροκ, Ντουνάι, Νίνιος, Κόβατς, Τσόρνα, Μπέρετς, Τάκατς, Κοριτάρ, Μπόρσο, Κουνστ.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4