Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Οκτωβρίου 2017

Μετά τη Σερβέτ ξέσπασε στον ΠΑΣ! (1978)


Σαν σήμερα στις 1/10/1978, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Χαριλάου, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1978-1979 και τον κέρδισε με 5-0...

Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της Παπαναστασίου, μπροστά σε 10.000 θεατές (8.675 εισιτήρια), καθώς η Τούμπα μετρούσε τις πληγές της από την φονικό σεισμό της 20ης Ιουνίου. Το ίδιο συνέβη και με τα παιχνίδια που προηγήθηκαν με Καβάλα (4-1) και Αιγάλεω (4-0).

Ο Δικέφαλος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο πρώτο μισό του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Παντελίδη και να διατηρούν την εστία τους ανέπαφη, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την κακή ψυχολογική κατάσταση της ομάδας μας μετά τον αποκλεισμό από τη Σερβέτ, στην Ελβετία...

Το σκορ άνοιξε στο 50' ο Νέτο Γκουερίνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ένα γκολ που ανάγκασε τον ΠΑΣ να βγει από το ταμπούρι του και να αρχίσει να παίζεται πλέον ... ποδόσφαιρο. Πέντε λεπτά αργότερα ο Σαράφης έκανε το 2-0 με μια πραγματική γκολάρα!

Ο Κωστίκος με κεφαλιά βρήκε τον Ιωσηφίδη στην πτέρυγα, αυτός σέντραρε και ο Καίσαρας με ασύλληπτη κεφαλιά ψαράκι (ήταν η σπεσιαλιτέ του για όσους θυμούνται!) νίκησε για 2η φορά τον ανήμπορο να αντιδράσει Παντελίδη!

Το 3-0 ήρθε από τον Γκουερίνο και πάλι στο 66', το 4-0 από τον Κερμανίδη στο 68', για να κλείσει ο χορός των γκολ στο 76' από τον Κερμανίδη, μετά από μπαλιά του Κούδα, όπως συνέβη και στο 4ο γκολ του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΣ στο 86' έμεινε με 10 λόγω αποβολής του Μοντέζ, ο οποίος χτύπησε εκτός φάσης με γροθιά (!), τον Κωστίκο.

Κορυφαίος του Δικεφάλου ο Σταύρος Σαράφης, τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Κούδας, Γκουερίνο, Γούναρης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Φίλης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Κ. Αποστολίδης, Πέλλιος, Θ. Αποστολίδης, Κωστίκος, Σαράφης (68' Σίγγας), Γκουερίνο, Κούδας, Ορφανός (57' Κερμανίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα: Παντελίδης, Γραμεννιάτης (68' Κορρέα), Αλεξάκης, Παπαγεωργίου, Παπάζογλου, Λιάκος, Μοντέζ, Μάιπας, Κοντογεωργάκης, Σεϊταρίδης, Παπαχρήστου.



* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4