Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Οκτωβρίου 2017

Θύμα έκπληξης και ξεφωνητό! (1961)

Σαν σήμερα 1/10/1961, ο ΠΑΟΚ γνώρισε εντός έδρας ήττα από τον "Φονέα των Γιγάντων" Φωστήρα, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου, 1961-1962...

Ο Δικέφαλος προερχόταν από διπλό στον Βόλο επί της Νίκης με 1-2, αλλά στο παιχνίδι με τον Φωστήρα ήταν κακός και το πλήρωσε, δεχόμενος το γκολ στο 51' από τον Χατζηδήμου με δυνατό μακρινό σουτ, που δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Μιχαηλίδης.
Απογοητευμένοι έφυγαν από την Τούμπα οι 6.000 θεατές που έδωσαν το παρόν στις κερκίδες, ενώ δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες για τους παίκτες του αυστριακού τεχνικού του ΠΑΟΚ, Καρλ Ντούσμπεργκ, ενώ αντίθετα χειροκροτήθηκαν οι αντίπαλοι που έπαιξαν έξυπνα και αποφασιστικά. 

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 15', όταν ο Ραπτόπουλος έβγαλε τον Λέανδρο τετ α τετ, αλλά αυτός σούταρε άουτ! 

Στο 32΄ήταν η σειρά του Ραπρόπουλου να σουτάρει από καλή θέση άουτ, ενώ καλή στιγμή για την ομάδα μας ήταν και η φάση του 44', όταν ο Νικαλαΐδης σούταρε και ο Δρακόπουλος απέκρουσε δύσκολα. 
Βασιλειάδης και Αρσενιάδης σε μια διεκδίκηση της μπάλας...

Στην επανάληψη και με το 1-0 σε βάρος του από το 51', ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, πίεσε αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν κλείσθηκε, αντίθετα, έπαιξε ποδόσφαιρο! Ο Δικέφαλος υστέρησε στο επιθετικό κομμάτι και το πλήρωσε...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Απαλάκης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Γιακουμής, Νικολαΐδης, Λέανδρος, Κιουρτζής, Ραπτόπουλος, Βασιλειάδης, Μουρατίδης.

Φωστήρας: Δρακόπουλος, Τσώχος, Λιόλιος, Κοντοπαντελής, Αρσενιάδης, Βολίκας, Ανδρέου, Δεϊμέζης, Βεντούρης, Χατζηδήμου, Γεωργαλάς. 

* Στην αρχική φωτογραφία, διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1961-1962.
 
Όρθιοι (από τα αριστερά): Χασιώτης, Γιακουμής, Μουρατίδης, Ραπτόπουλος, Μιχαηλίδης, Κεμανίδης.
Καθιστοί (από τα αριστερά): Νικολαΐδης, Βασιλειάδης, Παπαδόπουλος, Σαββίδης, Λέανδρος. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4