Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Οκτωβρίου 2017

Παιχνίδι για ... σεμινάριο και 6-1! (1969)

Σαν σήμερα στις 26/10/1969, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα, τον Βύζαντα Μεγάρων, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1969-1970...

Η ομάδα των Μεγάρων είχε ανέβει στην μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 1964-1965 και παρέμεινε σε αυτήν μέχρι την περίοδο 1969-1970, όταν και υποβιβάστηκε στη Β΄Εθνική, για να κατρακυλήσει στη συνέχεια μέχρι το τοπικό πρωτάθλημα!
Εκείνη τη χρονιά λοιπόν ο Βύζαντας ήρθε στην Τούμπα έχοντας στον πάγκο του τον παλιό παίκτη του Ολυμπιακού Θανάση Μπέμπη, και έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με ένα χορταστικό εξάμπαλο στις αποσκευές του! 

Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνο το απόγευμα εξαιρετικός, έπιασε εκπληκτική απόδοση, με παίκτες που έβγαιναν συνεχώς πρώτοι στην μπάλα, καταπίνοντας τους αντιπάλους που δεν κατάλαβαν τι ήταν αυτό που τους χτύπησε και οι 15.000 θεατές που βρέθηκαν στην Τούμπα απόλαυσαν ποδόσφαιρο! 

Ήταν με μια λέξη ομάδα, χωρίς να παρουσιάζει φαντεζί ατομικές ενέργειες, έχοντας όμως ουσία στο παιχνίδι του και παίκτες με πολλά χιλιόμετρα στα πόδια τους...
Το 1-0 έγινε στο 7ο λεπτό με πέναλτι του Μακρή. Προηγήθηκε ταχύτατη επίθεση του κορυφαίου μας παίκτη στο ματς (Γιακουμής), μπαλιά προς τον Ασλανίδη, την οποία σταμάτησε με το χέρι ο Κεφαλόπουλος. Την παράβαση υπέδειξε άμεσα ο διαιτητής Μαντάς και την μετέτρεψε σε γκολ ο Μακρής! Στο 13' έγινε το 2-0! 

Συνδυασμός Ασλανίδη - Γιακουμή, μπαλιά στον Σαράφη και αυτός με πλασέ νίκησε τον Αναστασιάδη Μάλιστα ο τερματοφύλακας του Βύζαντα στη φάση αυτή έβγαλε το δάχτυλό του και αντικαταστάθηκε από τον Παυλίδη... 

Στο 29' ο Ασλανίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Παυλίδης σταμάτησε την βολίδα του εορτάζοντα Παρίδη...

Στο 50' επαναλήφθηκε η φάση του 13ου λεπτού! Συνδυασμός Ασλανίδη - Γιακουμή, μπαλιά στον Σαράφη και αυτός με πλασέ σημείωσε το 3-0. Στο 53' ήταν η σειρά του Ασλανίδη να χριστεί σκόρερ, όταν με ασύλληπτη βολίδα έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο "Γ" του Βύζαντα! 

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 74' με πέναλτι του Κουβά, όμως ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη στο παιχνίδι! 
Στο 76' ο Στεργιάδης βρήκε τον Αφεντουλίδη και αυτός με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 5-1, για να κλείσει η σεμνή τελετή με πέναλτι του Σαράφη στο 83', παράβαση στην οποία υπέπεσε ο Σεβαστόπουλος που σταμάτησε με το χέρι το σουτ του Παρίδη... 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Γιακουμής (εκπληκτικός), Μουρατίδης, Σαράφης, Ασλανίδης, Πίρτσος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πίρτσος, Παπαχρηστούδης, Φουντουκίδης, Μουρατίδης (85' Λάζος), Μακρής, Μήτρακας, Γιακουμής, Παρίδης, Σαράφης, Ασλανίδης (69' Στεργιάδης), Αφεντουλίδης.

Βύζαντας Μεγάρων: Αναστασιάδης (13' Παυλίδης), Αντωνόπουλος, Κεφαλόπουλος, Σιόντης, Πασσαλής, Εμμανουήλ, Τριανταφύλλου, Σκριβάνος, Κουβάς, Σεβαστόπουλος, Εξαρχείδης (67' Μπότης).
* Την περίοδο 1969-1970 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση με 75 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας), έχοντας 12 νίκες - 17 ισοπαλίες (!) - 5 ήττες, με τέρματα 52-25. 

Μια θέση που του έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής του στο Κύπελλο Εκθέσεων (μετέπειτα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) της επόμενης σεζόν. Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου ήταν ο Σταύρος Σαράφης με 17 γκολ!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4