Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Οκτωβρίου 2017

Πρόκριση στους "4" με ανατροπή (1931)

Σαν σήμερα στις 11/10/1931, στο κατάμεστο παλιό γήπεδο του Ηρακλή, ο ΠΑΟΚ επικράτησε των γηπεδούχων με 2-3, στην 1η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας την περίοδο 1931–32...

Στην 1η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας 1931–32 μετείχαν συνολικά 17 ομάδες, προερχόμενες από τρεις μόνο ποδοσφαιρικές ενώσεις.

Επτά από την ΕΠΣ Αθηνών, τέσσερις από την ΕΠΣ Πειραιώς και έξι από την ΕΠΣ Μακεδονίας, αλλά αποκλειστικά της Θεσσαλονίκης. 

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας έλαβαν μέρος οι 8 σύλλογοι της Εθνικής κατηγορίας και οι συνολικά 9 της Α' κατηγορίας των τριών ενώσεων (με εξαίρεση το Φαληρικό Σύνδεσμο της ΕΠΣΠ).

Σαν σήμερα λοιπόν, στις 11/10/1931, στο κατάμεστο παλιό γήπεδο του Ηρακλή, ο ΠΑΟΚ επικράτησε "δικαιότατα" των γηπεδούχων με 2-3, παίζοντας μυαλωμένα και έξυπνα. Ήταν καλύτερος σε όλες τις γραμμές και θα μπορούσε να φτάσει σε ακόμη πιο εύκολη επικράτηση.
Ο Ηρακλής προηγήθηκε μόλις στο 1' με τον Ασκεπίδη, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό έγινε το 1-1 με ωραίο δυνατό βολέ του Παπαϊορδανίδη μετά από μπαλιά του Βλάχου! Στο 7' οι γηπεδούχοι με τον Χαριστό έκαναν το 2-1 σε ένα δεκάλεπτο στο οποίο έβρεχε γκολ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του ενώ οι αντίπαλοι φάνηκε να ξεμένουν από δυνάμεις, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής τις σπατάλησαν φλύαρα στο πρώτο μισό του αγώνα! 

 Στο 55' ο ΠΑΟΚ ισοφαρίζει με βολίδα του Κωνσταντινίδη από τα 25 μέτρα και στο 70' ο Μπιμπλής βάζει φωτιά στην κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ σημειώνοντας το 2-3 μέσα σε αλαλαγμούς χαράς!
Το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Βασιλειάδη, βρήκε τους παίκτες μας ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν τη μεγάλη επιτυχία και την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου! Ένα γεγονός διόλου ευκαταφρόνητο για έναν σύλλογο που μετρούσε μόλις μια πενταετία ζωής...

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Δικέφαλος απέκλεισε στη φάση των "16" τον Μελιτέα με 3-0, αλλά στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ έχασε με 2-1 από την ΑΕΚ στην Αθήνα και μαζί την ευκαιρία να συμμετέχει στον πρώτο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας...

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Ζωγραφάκης, Πρωτοψάλτης, Βόγας, Ορφανίδης, Αδαμίχου, Λιόντας, Ναμίας, Ασκεπίδης, Σιδηρόπουλος, Χαριστός, Αθανασίου.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Πυλόρωφ, Μαύρος, Πανίδης, Βλάχου, Γεωργιάδης, Καβουρματζής, Λαζάρου, Μπιμπλής, Κωνσταντινίδης, Παπαϊορδανίδης.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται μια ενδεκάδα του ομάδα του ΠΑΟΚ του 1931... 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4