Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Οκτωβρίου 2017

Πρόκριση μετά από 36 πέναλτι! (1985)

Σαν σήμερα στις 9/10/1985, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Αναγέννηση Γιαννιτσών στην Κρύα Βρύση, για τον α' γύρο του κυπέλλου, της περιόδου 1985-1986 ...

Ο Δικέφαλος παρατάχτηκε πλήρης σε εκείνο το παιχνίδι μπροστά σε 2.000 θεατές (1.400 τα εισιτήρια), αλλά οι παίκτες του Σκότσικ υποτίμησαν την Αναγέννηση (αγωνιζόταν στην Γ' Εθνική) και παραλίγο να το πληρώσουν γράφοντας μια κατάμαυρη σελίδα στην ιστορία του Συλλόγου. 
Ήταν όλοι τους τραγικοί με εξαίρεση τον Βασίλη Βασιλάκο που μάταια προσπαθούσε να ξυπνήσει τους συμπαίκτες του. 

Οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 39' με πλασέ του Πένου μετά από σέντρα του Ρώνη και στην επανάληψη είχαν 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για να κάνουν το 2-0 και να τελειώσουν την πρόκριση!
 
Για τον ΠΑΟΚ ισοφάρισε ο Καρασαββίδης στο 70' αξιοποιώντας μπαλιά του Σκαρτάδου. Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού τελείωσε 1-1, το σκορ στην παράταση δεν άλλαξε και έτσι οδηγηθήκαμε στα πέναλτι. 
Εκεί σχεδόν ότι πήγαινε μέσα έγραφε! Είχε αρχίσει να νυχτώνει για τα καλά, όταν το 35ο πέναλτι που εκτέλεσε ο Δημητριάδης το απέκρουσε με τα πόδια ο Τερζής, ενώ στο αμέσως επόμενο σκόραρε ο Βασιλάκος χαρίζοντας την πρόκριση στον ΠΑΟΚ. 

Ο Βασιλάκος μάλιστα είχε χάσει το πρώτο πέναλτι του ΠΑΟΚ στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, ενώ ο Τερζής έπιασε το 5ο χτύπημα της Αναγέννησης που το εκτέλεσε ο Καλαϊτζίδης! Αν έμπαινε αυτό τελείωνε η υπόθεση πρόκριση! 

Την εξέλιξη του αγώνα την παρακολουθούσαμε με τα ραδιόφωνα κολλημένα στα αυτιά μας από το Παλαί ντε Σπορ, όπου η ομάδα μπάσκετ διέλυσε την Λέφσκι Σόφιας με 104-83 και πέρασε στον 2ο γύρο του Κυπέλλου Κόρατς! 
Σε εκείνη τη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας δεν έλειψαν πάντως οι μεγάλες εκπλήξεις, καθώς η κάτοχος του τίτλου Λάρισα αποκλείστηκε από τον Πανσερραϊκό (ήττα με 1-0 στις Σέρρες), ο Πανιώνιος έχασε στη Νάουσα με 2-1, τα Γιάννινα στην Καρδίτσα με 1-0 και η Καλαμαριά στην Λαμία με 1-0. 

Η πορεία του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση διακόπηκε στον επόμενο γύρο (συμπληρωματικός), στον οποίον αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό εκτός έδρας με 4-3 στα πέναλτι (0-0 ο κανονικός αγώνας στο ΟΑΚΑ)... 

Οι συνθέσεις: 

Αναγέννηση Γιαννιτσών: Γαβρανίδης, Δημητριάδης, Τομπάζης (104' Σαβόγλου), Παπουρτζής, Δήμογλου, Τσιμπίδης, Πένος, Τσιρογιάννης, Καλαϊτζίδης, Ρώνης, Φρατζάκης (75' Σκουριάς). 

ΠΑΟΚ: Τερζής, Σίγγας, Αλαβάντας, Σκαρτάδος, Μπανιώτης, Μαυρομάτης, Λιάκος (46' Κωστίκος), Αλεξανδρίδης (68' Πίττας), Ορφανός, Καρασαββίδης, Βασιλάκος.
* Τα 36 πέναλτι που χτυπήθηκαν σε εκείνο το παιχνίδι αποτελούσαν -ως τότε- το ρεκόρ στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας!

Η σειρά των πέναλτι

Βασιλάκος, απέκρουσε ο Γαβρανίδης
Δήμογλου 1-0
Κωστίκος 1-1
Σαβόγλου 2-1
Σίγγας 2-2
Τσιμπίνης 3-2
Μπανιώτης 3-3
Ρώνης 4-3
Σκαρτάδος 4-4
Καλαϊτζίδης, απέκρουσε ο Τερζής
Καρασαββίδης 4-5
Παπουρτζής 5-5
Πίττας 5-6
Δημητριάδης 6-6
Ορφανός 6-7
Σκουριάς 7-7
Μαυρομάτης 7-8
Τσιρογιάννης 8-8
Αλαβάντας 8-9
Γαβρανίδης 9-9
Τερζής 9-10
Πένος 10-10
Σκαρτάδος 10-11
Δήμογλου 11-11
Κωστίκος 11-12
Σαβόγλου 12-12
Σίγγας 12-13
Τσιμπίνης 13-13
Βασιλάκος 13-14
Τσιρογιάννης 14-14
Αλαβάντας, απέκρουσε ο Γαβρανίδης
Σκουριάς, δοκάρι
Μαυρομάτης 14-15
Καλαϊτζίδης 15-15
Πίττας 15-16
Δημητριάδης, απέκρουσε ο Τερζής 

Δηλώσεις ...

Βάλτερ Σκότσικ: "Δεν αξίζαμε τη νίκη πρόκριση! Παίξαμε άσχημα, φυσικά η αιτία ήταν το ξερό γήπεδο! Είχαμε τύχη. Οι παίκτες μου δεν έδειξαν καμία προσπάθεια για αυτοσυγκέντρωση. Στο μέλλον θα τιμωρείται η ομάδα με τέτοια εμφάνιση. οι παίκτες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι επαγγελματίες. Είμαι απογοητευμένος από την ομάδα μου με την εμφάνισή της. 

Είχα προαίσθηση ότι δεν θα περνούσαμε εύκολα. Ένας επαγγελματίας πρέπει να έχει συνείδηση. Να έχει διάθεση για να μπορεί να παίξει στην τακτική. Για αυτό είμαι πολύ απογοητευμένος. Το μέλλον δε θα το αφήσω έτσι. Δε θα τιμωρήσω τους παίκτες χρηματικά αλλά θα τιμωρηθούν με άλλο τρόπο. Αύριο ενώ θα είχαν ρεπό το απόγευμα θα κάνουν προπόνηση".

Κερμενίδης Γιώργος: "Η πρόκριση χάθηκε από καθαρή ατυχία! Την αγγίξαμε δύο φορές αλλά η τύχη ήταν αντίθετη με εμάς. Στο ματς σταθήκαμε απέναντι στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ σαν ίσος προς ίσον. και μόνο όμως ότι φτάσαμε στα πέναλτι με έναν πεπειραμένο αντίπαλο, είμαστε ουσιαστικά οι νικητές".

Πέτρος Καλαφάτης: "Ο Θεός μας βοήθησε! Συγχαρητήρια στην ομάδα των Γιαννιτσών και στον προπονητή της". 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4