Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Οκτωβρίου 2017

Μοριο-δότηση 35 πόντων! (2009)

Σαν σήμερα στις 31/10/2009, ομάδα και λαός, γλέντησαν σε ένα αχαλίνωτο πάρτι τον Άρη...

Oι 7.000 περίπου οπαδοί του ΠΑΟΚ δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που μόνο ο λαός του ΠΑΟΚ ξέρει να δημιουργεί. 

Μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα με την Ξάνθη και με τη νίκη που ήρθε έστω και στο τέλος του αγώνα, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να βοηθήσουν και την ομάδα μπάσκετ στο ντέρμπι με τον Άρη.
Ορεξάτος μπήκε ο Δικέφαλος στην 1η περίοδο και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων της τον Παναγιώτη Καυκή πήρε κεφάλι στο σκορ που διατήρησε και ως το τέλος το 1ου δεκαλέπτου. 

Ο παλμός που έδινε ο κόσμος πέρασε 100% στους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι έκαναν το παιχνίδι τους, υποχρεώνοντας τον συμπολίτη σε θέση παρατηρητή. Χαρακτηριστικό το σκορ του 1ου δεκαλέπτου 26 - 8.
Ίδιο το σκηνικό και στο 2ο δεκάλεπτο του παιχνιδιού με τον κόσμο να δίνει το ρυθμό και τους παίκτες μας να έχουν εγκλωβίσει τον Άρη. Η ευστοχία των παικτών μας συνεχίστηκε. 

Με σωστές επιθετικές επιλογές και δεμένη άμυνα συνεχίσαμε να έχουμε την υπεροχή με τη διαφορά να φτάνει στη μέγιστη τιμής της στους 28 πόντους 1 δευτερόλεπτο πριν το τέλος του ημιχρόνου με σκορ 48 - 20, σκορ με το οποίο τελικά έκλεισε το πρώτο μισό του αγώνα.
Ίδιο το σκηνικό και στην 3η περίοδο. Με τον κόσμο να έχει δημιουργήσει φανταστική ατμόσφαιρα τραγουδώντας ασταμάτητα και την ομάδα να μη δείχνει διατεθειμένη να δώσει στον συμπολίτη περιθώρια αντίδρασης.

Η εξαιρετική άμυνα που έπαιξε η ομάδα, έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου να διατηρήσουν και να διευρύνουν το σκορ που έφτασε και τους 38 πόντους διαφορά.
Η εξαιρετική ασίστ του Μονρόε και το κάρφωμα του Γκρέγκορι βρήκε τον κόσμο να παραληρεί και να κάνει το Παλατάκι να μοιάζει με ηφαίστειο που έχει εκραγεί στο ξεκίνημα του 4ου και τελευταίου δεκαλέπτου.

Μη αναστρέψιμη η κατάσταση για τον συμπολίτη που παρακολουθούσε την ομάδα του ΠΑΟΚ να κάνει ότι θέλει σε επίθεση και άμυνα. 

Το σκορ έγραψε νέο ρεκόρ διαφοράς πόντων στις μεταξύ μας αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει 35 πόντους διαφορά 83 - 48.
Η αναμέτρηση ουσιαστικά είχε κριθεί από το πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε καμία διάθεση να χαριστεί στον αξιοθρήνητο Άρη.
Η διάθεση για... έλεος ήρθε αντίθετα από την κερκίδα που φώναξε «Σούλη βάλε τη δεύτερη πεντάδα, τους κάναμε ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα»!

Τα δεκάλεπτα: 26-8, 48-20, 70-36, 83-48.

ΠΑΟΚ: Μονρό 18 (1), Καφκής 13 (2), Γκρέγκορι 13 (1), Ταπούτος 8, Καλλές 1, Τσιάρας 4, Εϊβερι 6 (1), Καλαΐτζίδης, Χέλιγουελ, Γιαννακίδης, Ντρόμπνιακ 11 (1), Γκετσέφσκι 7 (1).

Άρης: Κλαρκ 4, Μάιλς 4, Μπετς 15, Ντέι, Ρίτσαρντσον 12 (2), Χατζηβρέττας 6, Χρυσικόπουλος, Σκορδίλης, Μούρτος, Κακιούζης 2, Μπάρλος 5.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

Ο Σούλης Μαρκόπουλος παραδέχθηκε μετά την μεγάλη νίκη επί του Άρη πως κι ο ίδιος δεν περίμενε ο ΠΑΟΚ να νικήσει τόσο εύκολα. Δήλωσε όμως, πως οι παίκτες του έκαναν σπουδαίο ματς και άφησαν πίσω τους την ήττα της πρεμιέρας από τον Πανελλήνιο.
Στην αρχική του τοποθέτηση ο Σούλης Μαρκόπουλος παραδέχθηκε πως δεν περίμενε η ομάδα του να ξεφύγει στο σκορ από το πρώτο κιόλας ημίχρονο και ο Άρης να μην μπορέσει να αντιδράσει σε κανένα σημείο: 

"Δεν περίμενα τέτοια εικόνα. Παίξαμε πολύ καλά εν αντιθέσει με Άρη, που έμεινε εκτός πολύ νωρίς, κάτι που μας βοήθησε. Μετά την ήττα στην Κυψέλη, χρειαζόμασταν τη νίκη αυτή".

Φυσικά, ο έμπειρος τεχνικός γνωρίζει καλά πως το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο: "Η ομάδα είναι καινούρια και πρέπει να έχουμε υπομονή. Σίγουρα θα έχουμε σκαμπανεβάσματα και δεν θα παίζουμε συνέχεια τόσο καλά. Κάθε νίκη μετράει. Όταν κερδίζεις τον Άρη, όμως, σε βοηθάει περισσότερο ψυχολογικά".

Τέλος, από την πλευρά των παικτών του ΠΑΟΚ ο Παναγιώτης Καυκής υπογράμμισε: "Eνα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας, στους συμπαίκτες μου και στο τεχνικό τιμ. Ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και θέλαμε τη νίκη. 

Δε γίναμε υπερομάδα μετά από αυτό το παιχνίδι. Είμαστε η ίδια ομάδα που έχασε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δουλέψαμε πάνω στα λάθη μας για να μην τα επαναλάβουμε".


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4