Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Οκτωβρίου 2017

Ένταση σε προπονήσεις του 1967 ...

Το ξεκίνημα της σεζόν 1967-1968 δεν ήταν ιδιαίτερα καλό για τον ΠΑΟΚ, το αντίθετο μάλιστα θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος!

Τη νίκη επί του Αιγάλεω την 1η αγωνιστική με 2-0 στην Τούμπα (πρώτο γκολ του Σαράφη με τον Δικέφαλο) και το διπλό στον Βόλο με γκολ του Φουντουκίδη, διαδέχτηκαν απανωτά ανεπιτυχή αποτελέσματα: ήττα στην Τούμπα από τον Άρη (2-3), εντός έδρας ισοπαλία με τον Εθνικό (1-1), για την 5η αγωνιστική, εκτός έδρας ήττα από τον Πανελευσινιακό με 3-2, εκτός έδρας ήττα από την αεκ με 2-0 στις 15/11.

Αυτό το αποτέλεσμα υπήρξε η αφορμή για την απομάκρυνση από τον πάγκο της ομάδας μας του Νίκου Πάγκαλου, με τη διοίκηση να προσπαθεί να φέρει στη Θεσσαλονίκη τον προπονητή της Παρτιζάν, Βίλστιτς, κάτι που τελικά δεν κατορθώθηκε, με αποτέλεσμα να γίνει πρώτος προπονητής ο Δημήτρης Καλογιάννης, ο οποίος έμεινε στη θέση ως τις 25/2/1968, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Ουαλό, Άιβορ Πάουελ, που παρέμεινε ως το τέλος της σεζόν ...

Πριν φτάσουμε όμως στην απομάκρυνση του Πάγκαλου μετά την 6η αγωνιστική (στα μέσα Νοεμβρίου δηλαδή), τέτοιες μέρες το 1967 ο κόσμος του ΠΑΟΚ ήταν σε αναβρασμό! Οι οπαδοί της ομάδας θεώρησαν τον Πάγκαλο βασικό υπαίτιο της ήττας από τον συμπολίτη στην Τούμπα και προσπάθησαν να επιβάλλουν το αίτημα της απομάκρυνσής του στην τότε διοίκηση.


Μάλιστα στην πρώτη προπόνηση της ομάδας εκείνη την εβδομάδα, έδωσαν το παρόν 1.000 και πλέον οπαδοί, οι οποίοι τον αποδοκίμαζαν διαρκώς και του ζητούσαν να σηκωθεί να φύγει! Και όλα αυτά προς τον Πάγκαλο, έναν άνθρωπο που έδωσε τη ζωή του για τον ΠΑΟΚ, καθώς εκτός από παίκτης υπήρξε και προπονητής του Δικεφάλου τις σεζόν: 1949-1950, 1952-1953, 1954-1955, 1966-1967 και στο ξεκίνημα της σεζόν 1967-1968.

Στην επόμενη προπόνηση που έγινε μακριά από την Τούμπα για λόγους ... ευνόητους και πιο συγκεκριμένα στο γήπεδο της Πυλαίας και πάλι είχαμε παρουσία οπαδών και αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να διακοπεί η προπόνηση! Ο κόσμος πίστευε πως ο Πάγκαλος είχε εμμονές με συγκεκριμένους παίκτες τους οποίους δε χρησιμοποιούσε συστηματικά, ενώ πίεζαν τη διοίκηση να φέρει ξένο προπονητή!!!

Παράλληλα ζητούσαν από την διοίκηση να εντείνει τις προσπάθειες για την επιστροφή του Κούδα στην ομάδα και με απλά λόγια ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνη την εποχή ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί!

* Παρέλαση προπονητών είχαμε εκείνη τη σεζόν στον πάγκο μας! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για 6 ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο συγχωρεμένος πια, Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012) για τα τελευταία 13 παιχνίδια.

* Ήταν η σεζόν που ήρθε στην ομάδα ο Σταύρος Σαράφης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα από το 1926 και εντεύθεν, ενώ στον αντίποδα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Απόστολος Βασιλειάδης, μετά από οκταετή παρουσία του στην Τούμπα...

* Η αρχική εικόνα είναι από το παιχνίδι με τον βάζελο που έγινε τη σεζόν 1967-1968, στις  24/12/1967, με τον ΠΑΟΚ να έχει στον πάγκο του τον Δημήτρη Καλογιάννη και να παίρνει τη νίκη με 2-1...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4