Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Οκτωβρίου 2017

Διέλυσε τον Άρη το μακρινό 1960

Σαν σήμερα στις 16/10/1960, ο ΠΑΟΚ διέλυσε στην γεμάτη Τούμπα τον συμπολίτη Άρη με 3-0, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1960-1961....

Ήταν το δεύτερο μόλις πρωτάθλημα που διοργανώθηκε από καταβολής της Εθνικής Κατηγορίας και όσοι ανέβηκαν εκείνη τη μέρα στο ιστορικό γήπεδό μας περιμένοντας να δουν ντέρμπι, διαψεύστηκαν οικτρά, καθώς εντός των τεσσάρων γραμμών εμφανίστηκε μια ΟΜΑΔΑ και κάτι ... σκιές! 

Ο Δικέφαλος πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση διέλυσε τον Άρη με 3-0, παίρνοντας μια καθαρή νίκη επί ενός αντιπάλου που κυριολεκτικά είχε μια άμυνα για κλάματα.

Με κορυφαίους τους μέσους του Γιαννέλο και Γιακουμή, ο ΠΑΟΚ είχε από την αρχή τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και έφτασε στο πρώτο γκολ στο 24ο λεπτό με γκολ του Βασιλειάδη μετά από σέντρα του Χαβανίδη και ιδανικό τελείωμα της φάσης από τον σκόρερ. 

Στο 65ο λεπτό ήταν η σειρά του Σιδηρόπουλου να χρισθεί σκόρερ, όταν μετά από κάθετη του Γιακουμή, πρόλαβε τον εξελθόντα Πετράκη και με άψογο πλασέ σημείωσε το 2-0 μέσα σε πανδαιμόνιο από τον κόσμο που πανηγύρισε έξαλλα στις κερκίδες.

Tο τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 83' με "δράστη" τον Σιδηρόπουλο μετά από φάση διαρκείας. Προηγήθηκε πάσα του Νικολαΐδη στον Χαβανίδη, το σουτ του αποκρούσθηκε από σώματα αμυντικών, η μπάλα κατέληξε στον Σιδηρόπουλο που από κοντά "εκτέλεσε" τον Πετράκη...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Τασσόπουλος, Γιακουμής, Γιαννέλος, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Χαβανίδης, Νικολαΐδης.

Άρης: Πετράκης, Νανάκος, Τριανταφύλλου, Γιαννακόπουλος, Τσομπάσης, Χατζηκώστας, Πέρρος, Παναγούλιας (ο γνωστός), Ψηφίδης (ο γνωστός), Κολιατζής, Πασχαλίδης.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1960-1961 είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο τεχνικό Ζάρκο Μιχαήλοβιτς, ο οποίος ήταν προπονητής του Δικεφάλου και την προηγούμενη σεζόν, χωρίς πάντως να πετύχει πολλά πράγματα. Ο Δικέφαλος τη μια χρονιά τερμάτισε 7ος και την επόμενη 10ος...

* Στο 2ο πρωτάθλημα από καθιερώσεως της Εθνικής Κατηγορίας, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 10ος, έχοντας σε 30 ματς, 7 νίκες - 15 ισοπαλίες - 8 ήττες και τέρματα 31-33. 

Οι 15 ισοπαλίες δεν αποτελούν "ρεκόρ" στην ιστορία της ομάδας, καθώς τη σεζόν 1969-1970, φτάσαμε τις ... 17, με τον Γιέννε Τσάκναντι στον πάγκο μας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4