Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Οκτωβρίου 2017

Κλώτσησε τη νίκη από τα 11 μέτρα! (1978)


Σαν σήμερα στις 21/10/1978, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1978-1979 και έμεινε στο ισόπαλο 1-1, χάνοντας πέναλτι στο 87' ...

Είναι αυτό που λέμε χρόνια τώρα: "Δοκάρι και μέσα ήρωας, δοκάρι και έξω αποδιοπομπαίος τράγος"! Μπροστά σε 16.000 θεατές (14.608 τα εισιτήρια), ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη σε ένα δικό του ματς, έχοντας σαν μοιραίο παίκτη του τον Θωμά Σίγγα!

Ο Ναουσαίος στο 87ο λεπτό, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φανάρα (αρχική εικόνα) και κλώτσησε την μεγάλη ευκαιρία να πάρει ο ΠΑΟΚ αυτό που δικαιούνταν από την αναμέτρηση, δηλαδή τη νίκη!

Η ομάδα μας αν και αγωνίστηκε χωρίς τους Σαράφη, Αναστασιάδη, Γκουερίνο, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης έχασε λόγω τραυματισμού και τους Κωστίκο στο 46' - Ορφανό στο 22', ήταν μια κλάση καλύτερη του Ηρακλή, που ήρθε στην Τούμπα χωρίς τον Χατζηπαναγή και έφυγε με έναν ανέλπιστο βαθμό!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με τον Κούδα μετά από εξαιρετική πάσα του Δαμανάκη στον κενό χώρο, είχε τις ευκαιρίες να "σκοτώσει" τον αντίπαλο στο 29' όταν το σουτ του Κωστίκου τράνταξε το δοκάρι του Φανάρα και στο 35' όταν μετά από σέντρα του Κούδα, οι Κ. Αποστολίδης - Αλαβάντας έχασαν μια σπάνια ευκαιρία να βρουν δίχτυα, με τον Φανάρα εξουδετερωμένο.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 47', ο Χατζηελευθερίου πέτυχε το 1-1, σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις του Ηρακλή στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ είχε δύο μεγάλες φάσεις στο 64' με τον Αλαβάντα και στο 81' με τον Σίγγα, ενώ στο 87' ο διαιτητής Αρμόδωρος υπέδειξε το πέναλτι που όπως προαναφέραμε έχασε ο Σίγγας, κάτι που ο εν λόγω ρέφερι όφειλε να κάνει και τρία λεπτά νωρίτερα, όταν η προσπάθεια του Κερμανίδη σταμάτησε στο χέρι του Κασάπη!

Η βαθμολογία:

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Θ. Αποστολίδης, Κ. Αποστολίδης, Δαμανάκης, Κούδας, Κερμανίδης, Κωστίκος (46' Σίγγας), Ορφανός (22' Αλαβάντας). 

Ηρακλής: Φανάρας, Καλαϊτζίδης, Μαυροδουλάκης, Κουσουλάκης, Κασάπης, Ξανθόπουλος, Αλεξιάδης (64' Μαντζουράκης), Χατζηελευθερίου, Γκέσιος, Αϊδινίου, Ορφανίδης. 

Δηλώσεις:

Έγκον Πίχατσεκ: "Πριν από το παιχνίδι είχα δώσει εντολή, σε περίπτωση που κερδίζαμε πέναλτι, να το χτυπήσει ο Ορφανός και αν τύχαινε να μην παίζει να το αναλάβει ο Κούδας! Αυτό που κάνανε να αφήσουν την εκτέλεση στον Σίγγα είναι εγκληματικό! Αν ο ίδιος ο Κούδας δεν ήθελε, μπορούσε να την αναθέσει σε κάποιον πιο πεπειραμένο. 

Οπωσδήποτε δεν είναι σωστό για έναν νέο παίκτη όπως ο Σίγγας να αρπάζει την μπάλα από τον Κερμανίδη, που εκείνη τη στιγμή ετοιμαζόταν για την εκτέλεση. Δεν έχω τίποτε εναντίον του, ίσα ίσα που ε'ιχε τη δύναμη να κάνει κάτι τέτοιο τη στιγμή που έμπειροι παίκτες δεν έπαιρναν την ευθύνη. Φταίνε οι παλιοί που τον άφησαν. Πάντως για αυτό το σκηνικό, έχω να πω πολλά με ορισμένους από τους παίκτες μου".

Για την εξέλιξη της αναμέτρησης σχολίασε: "Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν θαυμάσιος και μπορούσε να προηγηθεί και με 3-0. Έχασε πολλές ευκαιρίες αλλά εκείνο που μετράει στο ποδόσφαιρο είναι το γκολ. Ξεκινήσαμε χωρίς Γκουερίνο και Σαράφη και όμως καταφέραμε και δημιουργήσαμε τόσες καλές ευκαιρίες! Οι αντίπαλοί μας χτύπησαν τον Ορφανό και τον Κωστίκο και στερηθήκαμε τους πιο δραστήριους κυνηγούς μας. Ο Ορφανός είχε μεγάλη διάθεση σήμερα και λυπήθηκε τρομερά που δεν μπόρεσε να προσφέρει. 

Ο Κωστίκος τραυματίζεται συχνά επειδή αργεί να διώξει την μπάλα από τα πόδια του και δίνει τη δυνατότητα στους σκληρούς αντιπάλους του να τον χτυπούν. Σε τέτοια φάση δεν έπρεπε να τραυματιστεί. Ο Σίγγας που τον αντικατάστησε πρόσφερε όσο μπορούσε. Έχω παράπονα από την αμυντική γραμμή και ειδικά από τον Θόδωρο Αποστολίδη. Σήμερα έκανε δύο λάθη που παραλίγο να μας στοιχίσουν, Είναι καλό παιδί, αλλά δεν αποδίδει όπως θέλω".

Όσο για τη βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας, τόνισε: "Η ισοπαλία μας πονάει επειδή αξίζαμε τη νίκη. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε από κάπου αλλού τον χαμένο βαθμό. Με ικανοποιεί το γεγονός ότι μεσολαβεί η διακοπή του πρωταθλήματος, γιατί θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουμε".

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στην εικόνα του Ηρακλή, λέγοντας: "Οι αντίπαλοί μας πολεμήσανε σκληρά και κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό που ήθελαν. Ο τρόπος που αγωνίστηκαν ας γίνει παράδειγμα στους παίκτες μας οι οποίοι δε θέλουν να παίζουν δυνατά και και συνέχεια οι αντίπαλοί μας υπερτερούν σε αυτόν τον τομέα. 

Εν πάσει περιπτώσει, παρά τη μεγάλη δύναμη που είχαν οι παίκτες του Ηρακλή στο παιχνίδι τους, εμείς θα μπορούσαμε να πάρουμε πολύ άνετα τη νίκη. Ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος αλλά δεν αξιοποίησε την υπεροχή του. Το πέναλτι θα ήταν μια λύση, αλλά η απώλειά του αποδείχτηκε η χαριστική βολή για μας".

Γιώργος Κούδας: "Χάσαμε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και έτσι δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλό μας να ελπίζει σε κάτι θετικό. Αυτό αποδείχτηκε μοιραίο για μας. Μετά τη γρήγορη ισοφάριση, ριχτήκαμε πάλι στην επίθεση αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, μολονότι είχαμε τις δυνατότητες! Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να πανηγυρίζουν στο τέλος οι Ηρακληδείς. Αν κρίνουμε σύμφωνα με τη διαφορά απόδοσης των δύο ομάδων, καταλαβαίνουμε γιατί οι αντίπαλοί μας χάρηκαν τόσο πολύ για την ισοπαλία!"

Παναγιώτης Κερμανίδης: "Μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη με το πέναλτι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολλές ευκαιρίες που πέρασαν ανεκμετάλλευτες, ενώ στο δεύτερο οι αντίπαλοί μας κατάφεραν να ισορροπήσουν κάπως το παιχνίδι".

Ηλίας Κατσανίκας: "Αναμφισβήτητα η νίκη έπρεπε να ήταν δική μας. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, ενώ ο Ηρακλής μία όλη κι όλη. Κι όμως φτάσαμε στο ισόπαλο αποτέλεσμα".

Κώστας Ιωσηφίδης: "Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πάρει τη νίκη, μιας και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Όλες όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες και ο Ηρακλής πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας".



* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4