Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Οκτωβρίου 2017

Αποκλεισμός στα πέναλτι από την Σεβίλλη! (1990)


Σαν σήμερα στις 3/10/1990, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην κατάμεστη Τούμπα, την ισπανική Σεβίλλη, στον επαναληπτικό αγώνα του 2ου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, της περιόδου 1990-1991 ...

Την σεζόν 1990-1991, η κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ έφερε για 2η φορά στον ευρωπαϊκό δρόμο του ΠΑΟΚ, την ισπανική Σεβίλλη...

Την πρώτη φορά που παίξαμε μαζί τους τη σεζόν 1982-1983, παρά την εντός έδρας νίκη με 2-0, ήρθε βαριά ήττα και αποκλεισμός στο Σάντσεθ Πιθχουάν με 4-0.

Αυτή τη φορά το πρώτο ματς έγινε στην Ισπανία και ο ΠΑΟΚ με τον Ολλανδό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του στάθηκε όρθιος παίρνοντας λευκή ισοπαλία και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στον 2ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Στην κατάμεστη Τούμπα σαν σήμερα στις 3/10/1990, οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το 90λεπτο χωρίς γκολ και το ίδιο συνέβη και στην 30λεπτη παράταση, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι...

Πιο πριν όμως χάθηκαν απίθανες ευκαιρίες, θυμηθείτε τις σημαντικότερες: Στο 89' ο Σκαρτάδος σημαδεύει το δοκάρι του Ουνθούε, ενώ ακυρώνεται από τον Σουηδό ρέφερι Μπο Κάρλσον γκολ του Μαγκντί στο 93'!

Νωρίτερα τετ α τετ του Τουρσουνίδη άουτ, σουτ του Λαγωνίδη το απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Μπενκοετσέα, ενώ το σουτ του Μαγκντί που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ο Δικέφαλος θα μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι τόσο στην κανονική του διάρκεια όσο και στην παράταση και να μην χρειαστούν τα πέναλτι!
 
Εκεί οι Σεβιλλιάνοι αποδείχτηκαν πιο εύστοχοι και πήραν την πρόκριση με 3-4, αφού Σκαρτάδος και Τολμπά δεν βρήκαν δίχτυα από τα 11 μέτρα!
 
Ήταν η 3η φορά που ο ΠΑΟΚ γνώριζε πικρό αποκλεισμό στα πέναλτι, καθώς είχαν προηγηθεί αυτοί από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης το 1981 και τη Μπάγερν το 1983...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Γκιτσιούδης, Μήτογλου, Μητσιμπόνας, Αλεξούλης (105' Μαλιούφας), Ιμπραίμ Χασάν, Καραγεωργίου, Σκαρτάδος, Μαγκντί, Λαγωνίδης (65' Αναστασιάδης), Τουρσουνίδης, Λεοντιάδης.

Σεβίλλη: Ουνθούε, Σεράνο, Μαρταγκόν, Ντιέγκο, Χιμένεθ, Σαλγκουέρο, Ράφα Παζ (75' Καρβαγιάλ), Ζουνίγκα, Ραμόν (97' Κόντε), Πόλστερ, Μπενγκοετσέα.


* Στην αρχική photo διακρίνονται Σκαρτάδος, Γκιτσιούδης, Μητσιμπόνας καθώς και παίκτες της Σεβίλλης να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο της κατάμεστης Τούμπας για την έναρξη της αναμέτρησης...

H σειρά των πέναλτι...

Σκαρτάδος (απόκρουση)

Μπενγκοετσέα (απόκρουση)

Καραγεωργίου 1-0

Σαλγκουέρο 1-1

Τουρσουνίδης 2-1

Πόλστερ 2-2

Χασάν 3-2

Σεράνο 3-3

Μαγκντί (άουτ)

Ντιέγκο 3-4


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4