Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Σεπτεμβρίου 2017

Νίκη με ... βραζιλιάνικη υπογραφή! (1988)


Σαν σήμερα στις 25/9/1988, ο ΠΑΟΚ σε μια μισογεμάτη Τούμπα, υποδέχτηκε τον Ηρακλή, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1988-1989 ...

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε περίπου 24.000 θεατές (21.967 τα εισιτήρια), λίγες μέρες πριν το παιχνίδι ρεβάνς με τη Νάπολη και για αυτό το λόγο είχε βρεθεί στο γήπεδο ο κατάσκοπος των Ιταλών, Τσινούφλι, ο οποίος μετά το τελευταίο σφύριγμα του είχε δηλώσει:

"Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός αλλά δε μας φοβίζει. Εμείς θα παίξουμε το παιχνίδι μας. Μου άρεσαν οι Φερνάντο, Μαλιούφας, Καρασαββίδης".

Ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ όταν το παλιό ρολόι της Τούμπας σημάδευε το 22ο λεπτό. Ο Σκαρτάδος έβγαλε με κάθετη τον Φερνάντο στην καρδιά της άμυνας του Ηρακλή και αυτός πλάσαρε εύκολα τον Γκιζέλη σημειώνοντας το 1-0.

Στο 43' ο Καρασαββίδης δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το τετ α τετ, καθώς το πλασέ του το σταμάτησε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων για να έρθει στο 80' ο Φερνάντο, μετά από μπαλιά του Καρασαββίδη, να αποφύγει με ωραία ντρίπλα τον Γκιζέλη και να γράψει το 2-0.

Ο Ηρακλής μείωσε στο επόμενο λεπτό σε 2-1 με τον Δημόπουλο σε μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες του στο ματς, για να χαθεί στην εκπνοή του παιχνιδιού σπουδαία ευκαιρία από τον Λεοντιάδη για να γραφτεί το 3-1...

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Φερνάντο, Σκαρτάδος, Καρασαββίδης...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης (82' Τσουρέλας), Μπορμπόκης (63' Λεοντιάδης), Σκαρτάδος, Καρασαββίδης, Φερνάντο, Αλεξανδρίδης,

Ηρακλής: Γκιζέλης, Λευκόπουλος, Ζήφκας, Βακαλόπουλος, Ηλιάδης, Παπαδόπουλος Γ., Δημόπουλος, Παπαδόπουλος Δ. (63' Αναστασιάδης), Τουντζιάρης, Χατζηπαναγής, Μπονόβας (51' Αδάμου),

Δηλώσεις Ρίνους Ίσραελ: "Στο α΄ημίχρονο ήμασταν καλοί, είχαμε ευκαιρίες παίξαμε επιθετικά και το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο. Κερδίσαμε δίκαια και είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου, αν και μερικοί δεν απέδωσαν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους!

Μου άρεσε ο Φερνάντο γιατί απέδειξε ότι είναι σπουδαία μεταγραφή. Όταν έρχονται ξένοι παίκτες στην Ελλάδα πάντα έχουν προβλήματα προσαρμογής. Αυτός όμως προσαρμόστηκε αμέσως".


 
* Ο ΠΑΟΚ αν και είχε καλό ξεκίνημα εκείνη τη χρονιά, ειδικά το διπλό στον Ολυμπιακό έφερε ενθουσιασμό στον κόσμο, δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια, καθώς τερμάτισε 8ος με 32 βαθμούς, έχοντας 11 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες και τέρματα 34-30

* Η σεζόν ξεκίνησε με τον Ρϊνους Ίσραελ που έμεινε στον πάγκο μας για 16 αγώνες (8 νίκες - 3 ισοπαλίες - 5 ήττες), ακολούθησε ο ... Αλέφαντος (!!!) για 11 ματς (3 νίκες - 5 ισοπαλίες - 3 ήττες), για να ολοκληρωθεί με τον Σταύρο Σαράφη (3 αγώνες, 2 ισοπαλίες - 1 ήττα).

* Στην παραπάνω photo, η 11άδα του ΠΑΟΚ που παρατάχτηκε εκείνη στο παιχνίδι του Δικεφάλου στη Ριζούπολη (ήττα με 2-0). Όρθιοι από τα αριστερά: Μαυρέας, Φερνάντο, Γκιτσιούδης, Μήτογλου, Σμολ. Καθιστοί από αριστερά: Καραγεωργίου, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Μαλιούφας, Λαγωνίδης.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4