Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Σεπτεμβρίου 2017

Του άλλαξε τα φώτα στην Πάτρα! (2000)

Σαν σήμερα στις 24/9/2000, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο ουδέτερο γήπεδο της Παναχαϊκής, τον ΠΑΣ Γιάννινα, για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2000-2001... 
Ο λόγος που το ματς έγινε στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, είναι πρωτάκουστος για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά χρονικά, καθώς στους "Ζωσιμάδες" δεν υπήρχε ηλεκτροφωτισμός και έτσι η έδρα του μεταφέρθηκε στην Πάτρα!

Ο Δικέφαλος πάντως φρόντισε στο παιχνίδι, να αλλάξει τα φώτα του ΠΑΣ, καθώς επικράτησε με 1-3, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με πλασέ του Τσαλίκη, στην πρώτη επιθετική προσπάθεια των τυπικά γηπεδούχων.

Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Μπάγεβιτς, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και στο 24' ο Σπάσιτς βρήκε τον ... Αμπονσά σε θέση βολής με τον Γκανέζο να πλασάρει τον Ράντο ισοφαρίζοντας!
24ο λεπτό: Ο Κόφι Αμπονσά πλασάρει τον Ράντο, ισοφαρίζοντας και στη συνέχεια πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του, όπως φαίνεται στην αρχική εικόνα...

Στο επόμενο λεπτό χρειάστηκε η ετοιμότητα του Τοχούρογλου για να γλιτώσουμε το 2-1, όταν σταμάτησε τον Κεμπάτζε στο τετ α τετ! 

Η ανατροπή ήρθε στο 38' με τον Οκκά, που εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνας του ΠΑΣ, για να έρθει στο 86' ο Τετράτζε να μετατρέψει σε γκολ την μπαλιά του Διονύση Χασιώτη, κλειδώνοντας ουσιαστικά το διπλό!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Ράντος, Τσαλίκης, Σέμος, Ζούμπα, Τζανετής, Τάτσης Γ. (62' Τάτσης Αλ.), Σεϊταρίδης (78' Μπλέτσος), Μπελά (76' Γκαρόζης), Έλντερ, Φουτσίνι, Κεμπάτζε.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Αμπονσά, Κατσιαμπής, Χασιώτης, Καμπς (69' Γεωργιάδης), Τετράτζε, Ναλιτζής, Οκκάς (65' Καφές), Σπάσιτς (67' Κωνσταντινίδης).

Δηλώσεις:

Μπάγεβιτς: "Έγινε ένα καλό παιχνίδι, παίχτηκε ανοικτό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες. Και εμείς και ο ΠΑΣ είχαμε ευκαιρίες. Στο τέλος πιστεύω πως κερδίσαμε δίκαια χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την προσπάθεια των αντιπάλων! 

Δεχτήκαμε γρήγορα γκολ και αυτό μας έβαλε σε δύσκολες στιγμές. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε, πήραμε τον έλεγχο και χάσαμε ευκαιρίες. Εκμεταλλευτήκαμε δύο λάθη των αντιπάλων και πετύχαμε δύο γκολ. Έτσι πήγαμε με καλή διάθεση στα αποδυτήρια. 

Στο δεύτερο ημίχρονο μαρκάραμε σωστά τους αντιπάλους μας και ήμασταν εμείς που χάσαμε τις ευκαιρίες. Μπορούσαμε να φτάσουμε και σε καλύτερο σκορ. Εύχομαι στον ΠΑΣ καλή πορεία. Η νίκη θα μάς βοηθήσει ψυχολογικά ενόψει Μπεϊτάρ".

Οκκάς: "Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Ξαφνιαστήκαμε στην αρχή και δεχτήκαμε το γκολ, όμως καταφέραμε να προηγηθούμε στο ημίχρονο και τελικά να καθαρίσουμε το παιχνίδι. Οι τρεις βαθμοί μας φτιάχνουν την ψυχολογία".

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2000-2001, τερμάτισε στην 4η θέση, με 51 βαθμούς (14 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες), τέρματα 66-48, έχοντας στον πάγκο του και στα 30 παιχνίδια τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

* Ο Σέρβος τεχνικός παρέμεινε στην ομάδα και την επόμενη σεζόν (2001-2002), ενώ ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ για 21 ματς και τη σεζόν 1999-2000, μετρώντας συνολικά σε 77 παιχνίδια πρωταθλήματος: 37 νίκες - 22 ισοπαλίες - 18 ήττες.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4