Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Λήλας Βασιλικού στην Τούμπα (2004)

Σαν σήμερα στις 11/9/2004 ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα, τον Λήλαντα Βασιλικού, για την α' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 2004-2005...

Αυτές οι μικρές ομάδες, που πέρασαν από την Τούμπα ή αντιμετώπισαν τον ΠΑΟΚ στην έδρα τους διαχρονικά, είναι η αδυναμία των "Ασπρόμαυρων Ιστοριών", καθώς αφενός είναι άγνωστες σε πολύ κόσμο (κυρίως στους νεώτερους) και από την άλλη μάς αρέσει ιδιαίτερα να σκαλίζουμε τα μεταξύ μας παιχνίδια!

Ο Δικέφαλος εκείνο το διάστημα προερχόταν από τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ένας αποκλεισμός που έκανε άνω κάτω την ομάδα, κυρίως για τον τρόπο που ήρθε και της στέρησε τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League!

Το παιχνίδι ήταν μια καλή προπόνηση για τους παίκτες, οι οποίοι χρειάστηκε να περάσουν 37' λεπτά για να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων. 

Στο λεπτό εκείνο, ο Χάγκαν που είχε περάσει νωρίτερα στη θέση του Μάρκου, έδωσε έτοιμο γκολ στον Θεοδωρίδη, που με κοντινή προβολή πέτυχε το 1-0. 

Στο 61', ο Ανδράλας σέντραρε και ο Σαλπιγγίδης σημείωσε το 2-0 (αρχική εικόνα), για να έρθει στο 72' ο Σπάσιτς να κάνει το 3-0 και στο 77' ο ίδιος παίκτης το τελικό 4-0.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Ανδράλας, Ουντέζε (59' Σπάσιτς), Βόκολος, Χασιώτης, Μάρκος (30' Χάγκαν), Κούτσης, Μαλαδένης, Σκαρμούτσος (72' Γιασεμάκης), Θεοδωρίδης, Σαλπιγγίδης. 

Λήλας Βασιλικού: Καρκάνης, Μπόκαρης, Κουρούπης, Δημητρίου, Γούναρης, Τσαλιάγκος (82' Βλιονάκης), Γίγας, Ηλίας, Μυλωνάς (76' Ζαχαρίας), Γεωργίου (85' Γκέκας), Γκούμας. 

Δηλώσεις Αναστασιάδη: "Είχαμε την ευκαιρία για μια καλή προπόνηση ενόψει του παιχνιδιού με την Άλκμααρ. Έμεινα ικανοποιημένος από τους παίκτες μου, ωστόσο πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα. Η σημερινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη σε σχέση με τον τρόπο που παίξαμε στα τελευταία ματς".

* Στην 63η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2004-05 μετείχαν συνολικά 66 ομάδες (16 Α' εθνικής, 16 Β' εθνικής και 34 Γ' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. 

Για την κλήρωση του πρώτου γύρου ορίστηκαν ως επικεφαλής οι ομάδες της Α' και Β' εθνικής, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ομάδες της Γ' εθνικής, πράγμα που σήμαινε ότι ήταν αδύνατο να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες προερχόμενες από την ίδια αγωνιστική κατηγορία.

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Λήλαντα Βασιλικού και σαν σήμερα στις 11/9/2004, έγινε το πρώτο από τα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων, στην Τούμπα. 

Ήταν το σημαντικότερο παιχνίδι που έδωσε στην ιστορία της η ομάδα της Εύβοιας, κάτι που καταγράφηκε και στις δηλώσεις του τεχνικού της, Γιώργου Λάμπρου!

* Λίγα λόγια για τον Λήλαντα Βασιλικού. 

O ποδοσφαιρικός σύλλογος Λήλας Βασιλικού ιδρύθηκε στις 19 Αυγούστου 1957 στο Βασιλικό του Δήμου Ληλαντίων της Εύβοιας. 

Το πλήρες όνομα της ομάδας είναι Αθλητικός Όμιλος Φιλάθλων Βασιλικού "Ο ΛΗΛΑΣ" και τα χρώματά της είναι το κυανό και το λευκό. 

Ως έδρα του χρησιμοποιεί το γήπεδο Βασιλικού χωρητικότητας περίπου 2.500 θεατών. Πήρε το όνομά του από το Ληλάντιο Πεδίο και τον ποταμό Λήλαντα που αποτελούσαν την εύφορη κοιλάδα, όπου "ότι έσπερνες φύτρωνε".

* Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο προπονητής της Άλκμααρ, Κο Αντριάνσε, σε ρόλο κατασκόπου και μετά το ματς δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον Βόκολο! 

* Το ταξίδι του ΠΑΟΚ στον θεσμό του Κυπέλλου, σταμάτησε στον επόμενο γύρο, όταν γνώρισε πικρό αποκλεισμό από το Αιγάλεω σε διπλά ματς (0-0 στην Τούμπα και ήττα με 2-0 εκτός!!!)

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4