Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Σεπτεμβρίου 2017

Λευκή ισοπαλία στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" (1990)

 
Σαν σήμερα στις 19/9/1990, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, την Σεβίλλη, στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν, με ήρωα τον Γκιτσιούδη ...

Ο Γιάννης Γκιτσιούδης εκείνη τη βραδιά έκανε μια από τις σημαντικότερες εμφανίσεις της καριέρας του και κράτησε ανέπαφη την εστία του σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες που έχει επισκεφθεί ο ΠΑΟΚ για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν (Ramón Sánchez Pizjuán).

Αν ο Μιχάλης Λεοντιάδης είχε ευστοχήσει σε μια από τις δύο κλασσικές ευκαιρίες που δημιούργησε στο παιχνίδι, ο Δικέφαλος θα έφευγε από την Ισπανία με μια μεγάλη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ διάβασε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να αντέξει στις πολλές φάσεις της Σεβίλλης και η μοναδική λύση ήταν να κρατήσει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του.
 
Η αντικατάσταση του αείμνηστου Γιώργου Μητσιμπόνα με τον Μαγκντί Ντολμπά έδωσε δημιουργικές ανάσες στον ΠΑΟΚ, με κύριο εκφραστή τον Αιγύπτιο, αλλά και με το μυαλό στην συγκρότηση της άμυνας, αφού ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ρομπ Γιάκομπς, έδωσε εντολή στον Γιώργο Σκαρτάδο να αναλάβει ανασταλτικό ρόλο.

Ο Γκιτσιούδης ζεστάθηκε νωρίς, με επέμβαση μόλις στο 3ο λεπτό απέναντι στον Θούνιγκα, στη συνέχεια είδε το σουτ του Σαλγκέρο (23′) να περνά έξω και εξουδετέρωσε τις προσπάθειες τω Πόλστερ (30′, 36′) και Παθ (35′).

Στο 25' ο αυστριακός διαιτητής Κολ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι σε σουτ του Αναστασιάδη που χτύπησε στο χέρι του Ντιέγκο στην περιοχή της Σεβίλλης.

Στο 54' ο Γκιτσιούδης απέκρουσε νέο σουτ του Θούνιγκα, ενώ ο Πόλστερ (60′, 65′) είχε δύο προσπάθειες πάνω από τα δοκάρια.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά, αλλά στο 62ο λεπτό ο τερματοφύλακας Ουνθουέ εξουδετέρωσε το σουτ του Μιχάλη Λεοντιάδη, ενώ στο 73' ο αμυντικός των Ισπανών Μαρταγκόν πρόλαβε να διώξει την μπάλα πριν περάσει την εστία.

Οι παίκτες της Σεβίλλης προσπάθησαν μέχρι το τελευταίο λεπτό να πάρουν τη νίκη, αλλά ο Γκιτσιούδης έδιωξε τα σουτ των Πόλστερ (90′) και Παθ (93′).

Ο προπονητής της Σεβίλλης, Βιθέντε Καταντόρε, έριξε τη μισή ευθύνη στο γήπεδο της ισπανικής ομάδας, το οποίο δεν άφησε κανέναν από τους δύο αντιπάλους να δημιουργήσουν. "Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός. Ο άσχημος αγωνιστικός χώρος δημιούργησε προβλήματα στις δύο ομάδες. Η πρόκριση είναι δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη".

Οι συνθέσεις:

Σεβίλλη:
Ουνθουέ, Χερέρο, Χιμένεθ, Μαρταγκόν, Σαλγκέρο, Ντιέγκο, Ράφα, Παζ Ραμόν, Καρβαχάλ, Πόλστερ, Θούνιγκα (78' Κόντε).

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Ιμπραήμ Χασάν, Μήτογλου, Καραγεωργίου, Μητσιμπόνας (46′ Μαγκντί), Αλεξούλης, Λαγωνίδης, Σκαρτάδος, Αθανασιάδης(71′ Μπορμπόκης), Τουρσουνίδης, Λεοντιάδης.

Στην ρεβάνς που έγινε στις 3 Οκτωβρίου 1990 στην Τούμπα, το 0-0 έμεινε για 120 λεπτά και μετά την κανονική διάρκεια και την παράταση, ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός της επόμενης φάσης του Κυπέλλου UEFA στην διαδικασία των πέναλτι (4-3).


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4