Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Σεπτεμβρίου 2017

Τον "πάτησε" με ... Ζαφειρίου στο τέρμα! (1998)

Σαν σήμερα στις 20/9/1998, μπροστά σε μόλις 15.000 θεατές (12.996 τα εισιτήρια), ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό σε παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος...
O ΠΑΟΚ ήταν μια κλάση καλύτερος από την αθηναϊκή ομάδα και αφού στο 13' το φάουλ του Φραντζέσκου έφυγε μόλις άουτ, πέντε λεπτά αργότερα το σκορ άνοιξε! Ο Νάγκμπε σέντραρε από τα δεξιά η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Κατσιαμπής με σουτ έγραψε το 1-0 (εικόνα που ακολουθεί).

Εκείνη την ώρα μάλιστα, από τα μεγάφωνα της Τούμπας ακούστηκε το παρακάτω εντυπωσιακό μήνυμα: 

"Φίλαθλοι μην πετάτε φωτοβολίδες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Προστατέψτε την ομάδα μας από κάποιους ύποπτους πεμπτοφαλαγγίτες (προδότες σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση) οι οποίοι είναι βαλτοί να μας δημιουργήσουν πρόβλημα". 

Αυτό το "πεμπτοφαλαγγίτες" δεν άρεσε καθόλου στον κόσμο που καθόταν στα επίσημα και υπήρξε ένταση, η οποία εκτονώθηκε μόλις ξεκίνησε το ματς! 

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν υποτονική (επικαλέστηκαν κόπωση λόγω ευρωπαϊκού παιχνιδιού) και αφού ο Βάντσικ στο 49' απέκρουσε δύσκολα το σουτ-φάουλ του Φραντζέσκου και στο στο 65' το πλασέ του Καφέ, ήρθε στο 79' ο Φραντζέσκος με εκτέλεση φάουλ και τη βοήθεια του δοκαριού να κάνει το 2-0, σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ και σβήνοντας ουσιαστικά τις ελπίδες της ομάδας του Δανιήλ να πάρει αποτέλεσμα στην Τούμπα.

Στο 85' ο Αργυρίου απέκρουσε με τα χέρια εκτός περιοχής το πλασέ του Βαζέχα, ο Μπίκας σωστά στον απέβαλε και επειδή ο Αναστασιάδης είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές, κάθισε κάτω από τα δοκάρια ο ... Ζαφειρίου! 

Μάλιστα απέκρουσε στη συνέχεια και το σουτ του Κόλα, κρατώντας την εστία μας ανέπαφη! Λίγο αργότερα είδε 2η κίτρινη κάρτα ο Γκούμας και πήρε την άγουσα προς τα αποδυτήρια...

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Αργυρίου Ολιβαρες, Μαχαιρίδης, Ζαφειρίου, Βελής (82' Κομίνχες), Καφές, Κατσιαμπής, Νάγκμπε, Βρύζας (66' Κωνσταντινίδης), Τουρσουνίδης (72' Μπάντοβιτς), Φραντζέσκος.

Παναθηναϊκός: Βάντσικ, Αποστολάκης, Μιλόγεβιτς, Ασάνοβιτς (69' Κόλα), Γκούμας, Βαζέχα, Μίκλαντ (84' Αλεξούδης), Βόκολος (46' Στραντλ), Κωνσταντινίδης, Λυμπερόπουλος, Κιάσσος.

* Τη σεζόν 1998 -1999 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 62 βαθμούς (πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο), έχοντας 19 νίκες - 5 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 52-31.

* Στον πάγκο μας σε εκείνο το πρωτάθλημα, βρέθηκε αρχικά ο Όλεγκ Μπλαχίν (2 ματς, 2 ήττες), ο Άγγελος Αναστασιάδης (16 ματς, 11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες) και ο Άρι Χάαν (16 ματς, 8 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες).
* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Φραντζέσκος να μονομαχεί με Βόκολο - Γκούμα, ενώ τη φάση παρακολουθεί ο Μιλόγεβιτς.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4