Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Σεπτεμβρίου 2017

Προϊστορία με Λεβαδειακό για το Κύπελλο

Δύο φορές βρέθηκε ως τώρα αντίπαλός μας για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας ο Λεβαδειακός και μάλιστα σε διπλά ματς.

Η πρώτη ήταν για τη διοργάνωση της περιόδου 1988-1989, όταν τον υποδεχτήκαμε στην Τούμπα για τον γ' γύρο, στις 28/12/1988, σε παιχνίδι που τελείωσε ισόπαλο 2-2. Στη ρεβάνς που έγινε δεκατέσσερις μέρες αργότερα στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, η νίκη μας με 2-0, σήμαινε και τον αποκλεισμό του Λεβαδειακού από τη συνέχεια της διοργάνωσης... Στην προηγούμενη πάντως φάση του θεσμού, οι παίκτες του Τέλη Μπατάκη πάντως είχαν φροντίσει να στείλουν σπίτι της την αεκ (3-1 και 0-1).  


Στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, 8.000 θεατές (6.625 τα εισιτήρια) είδαν έναν πολύ κακό ΠΑΟΚ, να χάνει στην αρχή τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τους Φερνάντο - Μπορμπόκη - Μήτογλου, αλλά στο 25' να βρίσκεται πίσω στο σκορ με γκολ που σημείωσε ο Κάβουρας, μετά από λάθος του Τσουρέλα! Ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Κασδοβασίλη να αποκρούει επί της γραμμής τη σέντρα σουτ του Μπορμπόκη. Ούτε στο 56' ήρθε η ισοφάριση, όταν ο Σκαρτάδος έστειλε την μπάλα άουτ σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στο πέναλτι υπέπεσε ο Μπλέτσας, ανατρέποντας τον Φερνάντο και το καταλόγισε ο διαιτητής Στεφανίδης.

Ο Σμολ ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ στο 60' με κεφαλιά μετά από γιόμα του Μαλιούφα, όμως στο 86' και πάλι ο Κάβουρας μετά από προσπάθεια του Λεμονή έγραψε το 1-2. Το τελικό 2-2 σημειώθηκε στο 87' με κεφαλιά του Σκαρτάδου μετά από σέντρα του Φερνάντο... Ένας από τους μεγαλύτερους αντιΠΑΟκτσήδες όλων των εποχών, ο Μπατάκης, έφευγε από την Τούμπα χαμογελαστός, όμως όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, καλύτερα γελάει όποιος γελάει τελευταίος!  

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωρίου (46' Λεοντιάδης), Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Τσουρέλας (46' Σκαρτάδος), Σμολ, Φερνάντο, Αναστασιάδης 

Λεβαδειακός: Αρβανίτης, Γκουλής, Αρμόδωρος, Μαρτιναίος, Κασδοβασίλης, Μπλέτσας, Καβαλιέρης (75' Μάγκινσον), Κάβουρας, Λεμονής (86' Τσάνας), Βονόρτας 

  
Ο Ρίνους Ίσραελ μετά το παιχνίδι είχε δηλώσει: "Έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Είμαστε καλύτερη ομάδα και θα κερδίσουμε στη Λεβαδειά"

Χίλιοι οπαδοί της ομάδας συγκεντρώθηκαν έξω από τα αποδυτήρια μετά το τελευταίο σφύριγμα του Στεφανίδη και το σύνθημα: "Ή θα προκριθείτε ή θα γαμηθείτε" τρυπούσε τους τοίχους των αποδυτηρίων και έφτανε στα αυτιά των παικτών μας, που φυγαδεύτηκαν από την πίσω πόρτα!

Όσο για τον Μπατάκη ... Σε κάποια στιγμή του παιχνιδιού τα έβαλε με την κερκίδα (ακούστηκαν πολλά υβριστικά εναντίον του) και αυτό παραλίγο να οδηγήσει σε απίθανες καταστάσεις! Με την παρέμβαση του Γάκη Κόπτη, το σκηνικό εκτονώθηκε, αλλά ο τεχνικός της Λεβαδειάς δεν πήγε στη συνέντευξη τύπου...

Δεκατέσσερις μέρες αργότερα, ήρθα η ώρα της ρεβάνς... Ήταν 11/1/1989, όταν και αποκαταστάθηκε η τάξη. Ο Δικέφαλος, πολύ καλά διαβασμένος αυτή τη φορά, επικράτησε με 0-2, χάρη σε γκολ που σημειώθηκαν στην επανάληψη, με δράστες τους Σμολ στο 52' και Αναστασιάδη στο 75', ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο διαιτητής Δημητριάδης, ακύρωσε γκολ του Φερνάντο. Στο 90' ο Μήτογλου ανέτρεψε τον Κάβουρα και ο Λεμονής από τα 11 μέτρα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκιτιούδη που απέκρουσε, βάζοντας ταφόπλακα στα τελευταία όνειρα των γηπεδούχων για να ξαναμπούν στο κόλπο της πρόκρισης!



5.000 φίλαθλοι, ανάμεσά τους και αρκετοί ΠΑΟΚτσήδες που ταξίδεψαν στη Λεβαδειά με λεωφορεία και τρένο, είδαν τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά στο ματς και να έχουν 2-3 καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ, όμως όσο κυλούσε ο χρόνος ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και σταδιακά πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού! Τα μέτρα ασφαλείας πριν την αναμέτρηση αλλά και κατά τη διάρκειά της ήταν δρακόντεια, όμως τελικά δεν άνοιξε ρουθούνι!

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός: Αρβανίτης, Γκουλής, Αρμόδωρος, Μαρτιναίος, Κασδοβασίλης (78' Μπέλος), Μπλέτσας, Καβαλιέρης, Μπάριος, Κάβουρας, Λεμονής, Βονόρτας (80' Tσάνας)

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Αλαβάντας, Μαυρέας, Μήτογλου, Γιάγκος, Τσουρέλας, Μπορμπόκης (58' Αναστασιάδης), Λαγωνίδης, Σμολ, Φερνάντο (80' Μαλιούφας), Όσβαλντ


Δηλώσεις Ίσραελ: "Ήρθαμε στη Λεβαδειά μετά από ένα κακό αποτέλεσμα. Φυσιολογικά μετά από ένα 2-2 δεν έχεις πολλές πιθανότητες, όμως μετά το παιχνίδι της Τούμπας είχα δηλώσει ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Τα καταφέραμε και με τη μικρή βοήθεια της τύχης. Από τη στιγμή που κάναμε το 0-1 ήμουν σίγουρος ότι θα προκριθούμε. Αυτό βέβαια δεν θα ίσχυε αν ο Λεβαδειακός έβαζε πρώτος γκολ. Την περασμένη εβδομάδα οι εφημερίδες έγραψαν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψω τον ΠΑΟΚ. Δεν είμαι πια τόσο κακός προπονητής, όσο μια εβδομάδα πριν. Εύχομαι οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν τι δεν είναι αποκλειστικά και μόνο ο προπονητής που φταίει για μια ήττα, ή όπως έγινε σήμερα δεν είναι αυτός αποκλειστικά υπεύθυνος για μια νίκη" 

..............................................................

Βήμα πρόκρισης στους "4"!

Η δεύτερη φορά που ανταμώσαμε με τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο, ήταν και πάλι σε διπλά ματς (για τη φάση των "8"), με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στην Τούμπα στις 28/2/2013.  Μπροστά σε περισσότερους από 12.000 φίλους του ο ΠΑΟΚ πέτυχε αυτό που εξ αρχής είχε σαν στόχο, μια καθαρή νίκη επί του Λεβαδειακού ώστε να πάρει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση.

Ο γ.δ. παρέταξε την ομάδα με 4-4-1-1 έχοντας τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Αποστολόπουλο, Λίνο, Σίλντεφελντ, Κατσουράνη Γκαρσία, Λάζαρ, Καμαρά, Σαλπιγγίδη στα χαφ και τον Λόρενς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Αθανασιάδη.

Ο Δικέφαλος στο πρώτο 45λεπτο αναλώθηκε σε ένα παιχνίδι κατοχής, έχοντας ουσιαστικά έναν αντίπαλο που ήρθε στην Τούμπα στοχεύοντας στο να κρατήσει πρωτίστως την εστία του ανέπαφη και αν έβγαινε μια καλή αντεπίθεση να την εκμεταλλευόταν. Ουσιαστικά οι φάσεις που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ ήταν 2-3 καλά μακρινά σουτ τα οποία σταμάτησαν στον Κυριακίδη. Η έλλειψη φαντασίας, η αδυναμία για ένα ακόμη ματς να τρυπήσει μια οργανωμένη άμυνα ήταν τα στοιχεία που απουσίαζαν από την ομάδα σε ένα πρώτο ημίχρονο στείρο.

Στο διάστημα αυτό η απόδοση βασικών παικτών κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Στην επανάληψη η άνοδος του Λόρενς έδωσε στον ΠΑΟΚ αυτό το κάτι παραπάνω που έλειπε και στο 3λεπτο 57'-60' ο Δικέφαλος πέτυχε δύο γκολ με τους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη τα οποία αποδείχτηκαν αρκετά για να πάρει η ομάδα μια καθαρή νίκη και να έχει πλέον το πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση.

To γκολ πάντως με το οποίο άνοιξε το σκορ ο ΠΑΟΚ, προήλθε από θέση οφ σάιτ, στην οποία βρέθηκε ο Αθανασιάδης τη στιγμή που η μπάλα έφτασε σε αυτόν από κόντρα στο σώμα του Λόρενς, σε μια φάση που εξελίχτηκε γρήγορα και την "έχασε" ο βοηθός ... Στο τελευταίο μισάωρο οι παίκτες του Δώνη αρκέστηκαν σε μια σωστή διαχείριση του σκορ έχοντας σαν πρώτο στόχο το μηδέν στην άμυνα, απέναντι σε έναν Λεβαδειακό που βγήκε από το καβούκι του αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Ιτάνζ.



Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (γ.δ.): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο, Σίλντεφελντ, Κατσουράνης, Γκαρσία (66' Κάτσε), Λάζαρ, Λόρενς (92' Κωνσταντινίδης), Καμαρά, Σαλπιγγίδης (89' Κουμάλο), Αθανασιάδης

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Ρέι, Μαχαίρας, Κόρμπος (65' Ζησόπουλος), Μάρτινς (72' Καγιεχόν), Βασιλείου, Ολιβιέ (65' Πόι), Νικολακάκης, Μεντί, Ρομέου

Ταμπουρωμένη ... πρόκριση!

Στον επαναληπτικό, ο "Δικέφαλος του Βορρά" έμεινε στη λευκή ισοπαλία με τον Λεβαδειακό και πήρε την πρόκριση στους "4" του θεσμού ...

Κακό παιχνίδι για την ομάδα του ΠΑΟΚ, εύκολα ξεχάστηκε από τον κόσμο που το παρακολούθησε, καθώς ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να επιβάλλει το ρυθμό του, δεν είχε αυτή τη φορά την κατοχή της μπάλας και αρκέστηκε στο να παρακολουθεί την ομάδα του Παράσχου στο φλύαρο παιχνίδι της.

Ελάχιστες οι καλές στιγμές του αγώνα με τον ΠΑΟΚ πάντως να έχει δύο πολύ καλές στο πρώτο 45λεπτο, αν και εμφανίστηκε στο γήπεδο αφού είχε περάσει το 15λεπτο. Πρώτα στο 19' με τον Κλάους που μπήκε μόνος στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε δυνατά για να αποκρούσει με το ... πρόσωπο σε κόρνερ ο Κυριακίδης και τη δεύτερη στο 40' όταν ο Αθανασιάδης εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Λεβαδειακού στα αριστερά, έκοψε την μπάλα στον Λάζαρ, το σουτ του Ρουμάνου (δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε) πέρασε άουτ...

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε ακόμη περισσότερο, καθαρή ευκαιρία δε βγήκε από καμία από τις δύο ομάδες και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε μοιραία στο 0-0. Ο Ιτάνζ πάντως σε 1-2 περιπτώσεις που οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να σκοράρουν είτε με μακρινά σουτ είτε με στημένα, ήταν εκεί και δεν τους επέτρεψε να κάνουν όνειρα για κάτι παραπάνω...

Πρωταγωνιστές της αναμέτρησης οι φίλοι του ΠΑΟΚ που έδωσαν δυναμικό παρόν στο γήπεδο και συμπαραστάθηκαν στην ομάδα, αλλά έφυγαν μόνο με τη χαρά της πρόκρισης και όχι του διπλού ... Ασφαλώς αυτό που μετράει είναι η πρόκριση και αυτό θα κρατήσουμε από το σημερινό ματς. Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ο ΠΑΟΚ καλείται να αντιμετωπίσει την ομάδα που προκριθεί από το ζευγάρι Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς, με τους Αρκάδες να έχουν τον πρώτο λόγο. Στις εξέδρες του γηπέδου της Λιβαδειάς βρέθηκε και ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι μαζί με τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα.



Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Γκαρσία (70' Φωτάκης), Κάτσε, Λάζαρ, Ρομπέρ (82' Ολίσε), Λόρενς (91' Σαλπιγγίδης) και Αθανασιάδης.

Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Μεντί, Μουλόπουλος, Λισγάρα, Ρομέου, Πόι, Ζησόπουλος, Ροτζέριο (82' Καγιεχόν), Γεωργίου, Μπουμάλ (65' Βασιλείου) και Μαχαίρας (78' Μίλιεβιτς).
  


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4