Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Σεπτεμβρίου 2017

Καρδιοχτύπι και πρόκριση στο Ισραήλ! (2000)

Σαν σήμερα στις 28/9/2000, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Ιερουσαλήμ την ισραηλινή Μπεϊτάρ, στον επαναληπτικό αγώνα της α' φάσης του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ...

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Ισραήλ έχοντας σαν παρακαταθήκη τη νίκη του με 3-1 από το πρώτο ματς των δύο ομάδων που έγινε στην Τούμπα δεκατέσσερα βράδια νωρίτερα. 

Τα εύκολα - δύσκολα κατάφερε και έκανε ο ΠΑΟΚ σε εκείνο το ματς, απειλήθηκε με αποκλεισμό αν και προηγήθηκε με 0-2 (!), αλλά τελικά πήρε την ισοπαλία με 3-3, με τον Τοχούρογλου με τις αποκρούσεις του να κρατάει το 3-3 και να συμβάλει αποφασιστικά στην πρόκριση του Δικεφάλου στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.
Ο Κατσιαμπής με κεφαλιά στο 15', μετά από κόρνερ του Μπορμπόκη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοέν γράφοντας το 1-0 και στο 42' ο Ναλιτζής με ατομική προσπάθεια διπλασίασε τα τέρματα του "Δικεφάλου". 

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 44' με τον Σιβίλια, που πέρασε στο ματς σαν αλλαγή στο 35', μείωσε σε 2-1, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου! που ήταν και το αποτέλεσμα του α' ημιχρόνου.
Στην επανάληψη και στο 52', ο Ουντέζε ανέτρεψε τον Σιβίλια και ο Αμπούκσις στο 54' ισοφάρισε ευστοχώντας στο πέναλτι, ενώ το 3-2 υπέρ της Μπεϊτάρ έγραψε ξανά ο Σιβίλια στο 62' με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρόσα.

Η είσοδος του Καφέ στο ματς αποδείχτηκε καθοριστική, καθώς ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 90' ο Κωνσταντινίδης ΄με διπλή προσπάθεια μετά από μπαλιά του Καφέ ισοφάρισε σε 3-3 στέλνοντας τον ΠΑΟΚ στην κλήρωση της επόμενης φάσης του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, με την κληρωτίδα να φέρνει στον δρόμο μας την πρωτοπόρο ως εκείνη τη στιγμή ομάδα του Καμπιονάτο, Ουντινέζε.

Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση...
Οι συνθέσεις:

Μπεϊτάρ: Κοέν, Χαλφόν, Σάβιτς, Στογιανόφσκι, Γκανόν, Σάντορ (48' Χαντάντ), Αμπούκσις, Ρόσο, Ταλάζνικοφ (35' Σιβίλια), Ζόλταν (46' Αμπερσίλ), Μιζράχι.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Ουντέζε, Αμπονσά, Κατσιαμπής, Τετράτζε, Κωνσταντινίδης, Καμπς (62' Καφές), Ναλιτζής (90' Σπάσιτς), Οκκάς (72' Εγκωμίτης).

Δηλώσεις:

Παντελής Κωνσταντινίδης: "Το 3-3 δεν είναι η πραγματική εικόνα του παιχνιδιού. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι καλά στην άμυνα στο 2ο ημίχρονο και γι' αυτό δεχτήκαμε τα γκολ. Πάντως δε φοβηθήκαμε (εμείς να δεις Παντελή όταν έγινε το 3-2!) σε κανένα σημείο του αγώνα".

Τάσος Κατσιαμπής: "Η αλήθεια είναι ότι κάποιες στιγμές φοβηθήκαμε. Χαλαρώσαμε στο β' ημίχρονο και αυτό λίγο έλειψε να το πληρώσουμε, Πήραμε την πρόκριση πάντως και αυτό είναι το σημαντικό".

Βασίλης Μπορμπόκης: "Πρέπει να μας προβληματίσει η εξέλιξη του αγώνα. Ειδικά η απόδοσή μας στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου".

Δημήτρης Ναλιτζής: "Μόνο την πρόκριση κρατάμε από το παιχνίδι και τίποτε άλλο".

Ιφεάνι Ουντέζε: "Ήμασταν καλύτεροι από την Μπεϊτάρ. Έπρεπε να πάρουμε όμως και τους βαθμούς της νίκης".

Γιώτης Εγκωμίτης: "Χάσαμε τον ρυθμό στο β΄ημίχρονο. Πανικοβληθήκαμε παρότι είχαμε πετύχει δύο γκολ. Όπως πήγε το παιχνίδι, είναι σημαντικό το ότι πήραμε την πρόκριση".

Μπάτμαν: "Πήραμε αυτό που θέλαμε. Δεν πήραμε όμως τη νίκη που επίσης τη θέλαμε. Πρέπει να βελτιωθούμε. Εύχομαι η ομάδα να έχει καλή κλήρωση".
Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Στο πρώτο ημίχρονο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας. Όλα πήγαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Στο β' μέρος η Μπεϊτάρ ήταν καλύτερη. Νομίσαμε ότι τελείωσε το παιχνίδι και εμφανιστήκαμε πολύ χαλαροί στο γήπεδο. Μετά το 3-2 μάς έπιασε πανικός. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε ορισμένες στιγμές. Κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα. 

Κανείς δεν ξέρει πως θα είχε εξελιχθεί το ματς αν είχαν διαφορετική εξέλιξη οι ευκαιρίες που έκαναν οι δύο ομάδες. Σήμερα φάνηκε πόσο καλή ομάδα είναι η Μπεϊτάρ. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από το δεύτερο ημίχρονο! 

Το σκορ είναι καλό, με την έννοια ότι μας δίνει την πρόκριση. Τα λάθη μας θα τα αναλύσουμε στη Θεσσαλονίκη. Δε χρειάζεται να αποδώσουμε ευθύνες σε κάποιους παίκτες. Έχω άλλωστε και εγώ μερίδιο ευθύνης ..."

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4