Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Σεπτεμβρίου 2017

Σκόρπισε τον Παναθηναϊκό στους 5 ανέμους (1979)

Σαν σήμερα στις 16/9/1979, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, σε φιλικό παιχνίδι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το πρωτάθλημα της σεζόν 1979-1980 ...

Ο Δικέφαλος παρά τις σημαντικές του απουσίες, με τον Ένγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, διέλυσε την αθηναϊκή ομάδα με το εκκωφαντικό 5-1, δημιουργώντας στον κόσμο του ελπίδες για κάτι καλό εκείνη τη χρονιά, ελπίδες που τελικά δεν πήραν σάρκα και οστά, καθώς τερμάτισε 5ος.
 
Σε εκείνη τη φιλική αναμέτρηση πάντως, οι 12.000 τυχεροί θεατές, που βρέθηκαν στην Τούμπα αψηφώντας το αφύσικο για την εποχή κρύο (!), είδαν και αποθέωσαν έναν ΠΑΟΚ να κάνει φύλλο και φτερό τον Παναθηναϊκό, παίζοντας πολύ οργανωμένα και έχοντας παίκτες που έδειξαν μεγάλη διάθεση για ποδόσφαιρο!
Η ομάδα μας προηγήθηκε με 5-0 (!) χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι: Κερμανίδης στο 27' και στο 31', Αλεξανδρίδης στο 57' και στο 81', Κωστίκος στο 63', για να πετύχει το γκολ της τιμής στο 86' με πέναλτι ο Ελευθεριάδης. Στο πέναλτι υπέπεσε ο Άγγελος Αναστασιάδης (ακούσιο χέρι), το έδωσε ο Σαπατακίδης!
Εκτός από τα πέντε γκολ ο ΠΑΟΚ είχε πάρα πολλές και καλές ευκαιρίες για να πετύχει ακόμη περισσότερα τέρματα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο ήταν καταιγιστικός!

Μόλις στο 4' ο Γκουερίνο με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ιωσηφίδη πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, το οποίο όμως ο Σαπατακίδης φρόντισε (κακώς) να ακυρώσει!
 
Στο 7' μετά από κόρνερ του Κερμανίδη, κεφαλιά του Δαμανάκη στο "Γ", ο Κωνσταντίνου με εκπληκτική επέμβαση γλίτωσε το 1-0. Ίδια τύχη είχε η βολίδα του Γκουερίνο στο 21', ενώ στο 26' σε παρόμοια φάση απέκρουσε επί της γραμμής ο Κατσιάκος.

Στην επανάληψη, στο 53΄μετά από σέντρα του Κωστίκου, ο Ορφανός σούταρε στο δοκάρι, ένα λεπτό αργότερα ο Κωστίκος από τα τρία μέτρα σούταρε άουτ!
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι: Ιωσηφίδης, Ορφανός, Γκουερίνο, Αποστολίδης, Αναστασιάδης, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Αλαβάντας, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης (73' Σίγγας), Κερμανίδης (73' Κατσανίκας, 85' Μπανιώτης), Γκουερίνο (46' Αλεξανδρίδης), Κωστίκος, Βασιλάκος, Ορφανός.

Παναθηναϊκός: Κωνσταντίνου (46' Βαλιάνος), Αντωνίου, Κατσιάκος, Κόβης, Καψής, Κίρισιτς, Δεληκάρης, Λιβαθηνός, Όρε, Ελευθεράκης (46' Ελευθεριάδης), Πετρινιώτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4