Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Σεπτεμβρίου 2017

Η μέρα που ο ΠΑΟΚ τίμησε τον Γιώργο Κούδα! (1995)

Σαν σήμερα στις 20/9/1995, η Εθνική Ομάδα αγωνίστηκε σε φιλικό αγώνα στην Τούμπα, με την Γιουγκοσλαβία προς τιμήν του Γιώργου Κούδα ... 

Η πρωτοβουλία ανήκε στη διοίκηση της ΕΠΣΜ και το παρόν έδωσαν παλιοί του συμπαίκτες, αλλά και μεγάλοι αντίπαλοί του από την εποχή που ο Κούδας μεσουρανούσε στο ποδοσφαιρικό στερέωμα! 
Ήταν εκεί και ο Λες Σάνον (!), καθώς και ο πατέρας του -Γιάννης Κούδας- που ήταν ο άνθρωπος ο οποίος τον παρακίνησε τη δεκαετία του '60 να κατηφορίσει στον Πειραιά! 
Εκτός από την τελευταία παρουσία του Γ. Κούδα στην Τούμπα, εκείνη τη μέρα διάλεξαν οι (οργανωμένοι) φίλοι του ΠΑΟΚ για να τιμήσουν με τρόπο μοναδικό, τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία του Δικεφάλου, "αποκαλύπτοντας" την προτομή του, η οποία έγραφε στη βάση της: "Γεώργιος Κούδας. 
Ο Μεγαλέξανδρος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δόξασε τον ΠΑΟΚ και δοξάστηκε όσο κανείς άλλος από το λαό του. Εν έτι 1958-1984. Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ". 

Ο Κούδας ανήκει σε ένα πολύ κλειστό club ανθρώπων παγκοσμίως, που είδαν να στήνεται προτομή τους ενώ ήταν εν ζωή! Ένα προνόμιο σίγουρα σπανιότατο! 
Η προτομή παρέμεινε στο γήπεδο της Τούμπας ως τις 14/10/2001, όταν βάνδαλοι φίλοι του Ολυμπιακού την κατέστρεψαν, με την αστυνομία να τους έχει αφήσει στις κερκίδες την ώρα που ο κόσμος του ΠΑΟΚ βρισκόταν εκτός Τούμπας μετά τη λήξη του μεταξύ μας αγώνα, όπως και η ΕΛ.ΑΣ που κοιμόταν βαθιά ... 
Ο Κούδας αγωνίστηκε για 25 λεπτά με τη φανέλα της Εθνικής και αυτή του η παρουσία του χάρισε τον τίτλο του μεγαλύτερου σε ηλικία παίκτη που φόρεσε ποτέ τη φανέλα με το εθνόσημο! 
 
Για την ιστορία, η Γιουγκοσλαβία επικράτησε με 0-2, χάρη σε γκολ που σημείωσαν στο 52' ο Τσούρτσιτς και στο 85' Μ. Μιλόγιεβιτς.
Οι συνθέσεις:
 
Εθνική Ελλάδος (Κώστας Πολυχρονίου): Μιχόπουλος (46′ Ατµατσίδης) – Αποστολάκης, Κασάπης, Ουζουνίδης (46′ Καραταΐδης), Καλιτζάκης (46′ Νταµπίζας), Τσαλουχίδης (59΄ Κ. Κωνσταντινίδης), Ζαγοράκης (73′ Σακελλαρίδης), Αλεξανδρής (46' ∆ώνης), Μπατίστα (46′ Μαχλάς), Κούδας (25′ Τσάρτας-75′ Νινιάδης), Γεωργιάδης (46′ Γεωργάτος). 

Εθνική Γιουγκοσλαβίας (Σλόμπονταν Σάντρατς): Κ. Μιλόγεβιτς, Μίρκοβιτς, Τζόροβιτς, Στεφάνοβιτς, Τζούκιτς, Γιοκάνοβιτς, Τσούρτσιτς (78΄ Μπόλιτς), Νατζ (55' Πέτκοβιτς), Μιγιάτοβιτς (78' Τούλιτς), Σαβίτσεβιτς (67' Πάντελιτς), Μ. Μιλόγεβιτς.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4