Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Διαβάστε τι έχει καταγραφεί "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" για την αγαπημένη μας ομάδα (Ενημερώνεται Καθημερινά)

20 Σεπτεμβρίου 2017

Η μέρα που ο ΠΑΟΚ τίμησε τον Γιώργο Κούδα!

Σαν σήμερα στις 20/9/1995, η Εθνική Ομάδα αγωνίστηκε σε φιλικό αγώνα στην Τούμπα, με την Γιουγκοσλαβία προς τιμήν του Γιώργου Κούδα ...

Η πρωτοβουλία ανήκε στη διοίκηση της ΕΠΣΜ και το παρόν έδωσαν παλιοί του συμπαίκτες, αλλά και μεγάλοι αντίπαλοί του από την εποχή που ο Κούδας μεσουρανούσε στο ποδοσφαιρικό στερέωμα! 

Ήταν εκεί και ο Λες Σάνον (!), καθώς και ο πατέρας του -Γιάννης Κούδας- που ήταν ο άνθρωπος ο οποίος τον παρακίνησε τη δεκαετία του '60 να κατηφορίσει στον Πειραιά! 
Εκτός από την τελευταία παρουσία του Γ. Κούδα στην Τούμπα, εκείνη τη μέρα διάλεξαν οι (οργανωμένοι) φίλοι του ΠΑΟΚ για να τιμήσουν με τρόπο μοναδικό, τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία του Δικεφάλου, "αποκαλύπτοντας" την προτομή του, η οποία έγραφε στη βάση της: "Γεώργιος Κούδας. 

Ο Μεγαλέξανδρος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δόξασε τον ΠΑΟΚ και δοξάστηκε όσο κανείς άλλος από το λαό του. Εν έτι 1958-1984. Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ".

Ο Κούδας ανήκει σε ένα πολύ κλειστό club ανθρώπων παγκοσμίως, που είδαν να στήνεται προτομή τους ενώ ήταν εν ζωή! Ένα προνόμιο σίγουρα σπανιότατο! 
Η προτομή παρέμεινε στο γήπεδο της Τούμπας ως τις 14/10/2001, όταν βάνδαλοι φίλοι του γάβρου την κατέστρεψαν, με την αστυνομία να τους έχει αφήσει στις κερκίδες την ώρα που ο κόσμος του ΠΑΟΚ βρισκόταν εκτός Τούμπας μετά τη λήξη του μεταξύ μας αγώνα, όπως και η ΕΛ.ΑΣ που κοιμόταν βαθιά ...
Ο Κούδας αγωνίστηκε για 25 λεπτά με τη φανέλα της Εθνικής και αυτή του η παρουσία του χάρισε τον τίτλο του μεγαλύτερου σε ηλικία παίκτη που φόρεσε ποτέ τη φανέλα με το εθνόσημο!
Η σύνθεση της Εθνικής ομάδας (Πολυχρονίου): Μιχόπουλος (46′ Ατµατσίδης) – Αποστολάκης, Κασάπης, Ουζουνίδης (46′ Καραταΐδης), Καλιτζάκης (46′ Νταµπίζας), Τσαλουχίδης (59΄ Κ. Κωνσταντινίδης), Ζαγοράκης (73′ Σακελλαρίδης), Αλεξανδρής (46' ∆ώνης), Μπατίστα (46′ Μαχλάς), Κούδας (25′ Τσάρτας-75′ Νινιάδης), Γεωργιάδης (46′ Γεωργάτος)

Share:

Translate

Follow by Email

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 4.000!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 4.000...

Follow by Email

Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4