Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Σεπτεμβρίου 2017

Προβλημάτισε με την ισοπαλία στην πρεμιέρα (2001)

Σαν σήμερα στις 23/9/2001, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα, τον Άρη, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, της περιόδου 2001-2002...

Ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του και μπροστά σε 25.000 θεατές (τα εισιτήρια), μετά από μια πολύ μέτρια εμφάνιση έμεινε στο 1-1, ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 66' πληρώνοντας λάθος του Τοχούρογλου, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Λιολίδης και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έκανε το 0-1!

Η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις 6 λεπτά, καθώς σε μια πολύ γρήγορη επίθεση του ΠΑΟΚ, ο Οκκάς με υποδειγματικό πλασέ, εκτέλεσε τον Δέλλιο, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. 

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στην επανάληψη και ο Άρης στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, ενώ χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να μπουν περισσότερα τέρματα!

Διαιτητής του παιχνιδιού ο ... Κασναφέρης, που γενικά τα πήγε καλά αυτή τη φορά, καθώς βοηθήθηκε από την εξέλιξη της αναμέτρησης, μιας και έλειψαν οι αμφισβητούμενες φάσεις. 

 Μόλις στο 2' ο Τοχούρογλου απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Μαροκινού Τσίμπα, ενώ στο 24' το δυνατό σουτ του Μπάρκογλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι μας, σε ένα διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε πολλά προβλήματα! 
Η ομάδα άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της μετά το 35' και έτσι στο 38' ο Δέλλιος σταμάτησε δύσκολα την κεφαλιά του Οκκά, ενώ στην επανάληψη στο δίλεπτο 53'-54' ο Κύπριος επιθετικός του Δικεφάλου έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. 

Πρώτα είδε το σουτ του να σταματάει στο κάθετο δοκάρι του Δέλλιου (η μπάλα πέρασε παράλληλα με τη γραμμή της εστίας) και στη δεύτερη περίπτωση ο τερματοφύλακας του αρη, κράτησε το μηδέν και πάλι με εξαιρετική επέμβαση με το σώμα σταμάτησε το κοντινό σουτ του Οκκά!

Και φτάσαμε στο 66' όταν έγινε το 0-1 με τον τρόπου που περιγράψαμε πιο πάνω, για να έρθει στο 72' ο Οκκάς να ισοφαρίσει. Με δύο ευκαιρίες εκατέρωθεν ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης (26' Γιασεμάκης), Τετράτζε, Κατσιαμπής, Ουντέζε, Χασιώτης, Οκκάς (80' Σπάσιτς), Κωνσταντινίδης, Καφές, Γεωργιάδης (86' Λουτσιάνο), Εγκωμίτης.

Άρης: Δέλλιος, Λουμπούτης, Κολτσίδας, Πασσιαλής, Κυζερίδης, Τσίμπα (88' Μάρκος), Χαριστέας, Μορίς, Μπάρκογλου, Κούτσης, Λιολίδης (80' Κυπαρίσσης).

Δηλώσεις: 

Οκκάς: "Ο Άρης ήταν καλύτερος στο 1ο ημίχρονο και εμείς στο δεύτερο. Η τύχη δεν χαμογέλασε σε κανέναν απόψε. Το γκολ που δεχτήκαμε ήταν προϊόν δικού μας λάθους. Μετά το 0-1 προσπαθήσαμε και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Ακόμη δεν έχουμε βρει τον ρυθμό μας, πιστεύω πάντως ότι σύντομα θα τον βρούμε."

Μπάγεβιτς: "Έγινε ένα πραγματικά πολύ καλό παιχνίδι. Εμείς δεν ξεκινήσαμε με τον καλύτερο τρόπο στο ματς, στα πρώτα δέκα με δεκαπέντε λεπτά ψάχναμε να βρούμε τον ρυθμό μας. Στη συνέχεια ισορροπήσαμε. Ο Άρης είχε ευκαιρίες να προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο και εμείς δημιουργήσαμε τρεις καλές ευκαιρίες να σκοράρουμε πριν το 0-1. 

Θα μπορούσαμε να σκοράρουμε, αλλά δεχτήκαμε τελικά εμείς το γκολ. Ήταν ένα γκολ στο οποίο ευθύνεται ο τερματοφύλακάς μας. Καταφέραμε να αντιδράσουμε και ευτυχώς ισοφαρίσαμε νωρίς. Το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο".

Όττο Ρεχάγκελ: "Σκοπός μου είναι να δω όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Παρακολούθησα μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Έγινε ένα καλό παιχνίδι. Αυτή την περίοδο τσεκάρω παίκτες και σχηματίζω κάποια αρχική γνώμη γι' αυτούς. 

Είναι νωρίς για οριστικά συμπεράσματα. Αναφορικά με το σημερινό αποτέλεσμα, πιστεύω πως είναι δίκαιο", δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που εκείνη τη μέρα βρέθηκε στην Τούμπα! 

* Πριν την έναρξη της αναμέτρησης είχαμε τα κλασικά μικροεπεισόδια εκτός γηπέδου, ενώ στα αξιοσημείωτα περνάει το γεγονός ότι αυτή τη φορά στις θύρες που φιλοξενήθηκαν οι οπαδοί του συμπολίτη δεν είχαμε σπασμένα καθίσματα (μάλλον θα ξεχάστηκαν αυτή τη φορά!)

* Όπως πάντα οι αγώνες με τον ΠΑΟΚ είναι ο υπέρ πάντων αγώνας για τους συμπολίτες! Έτσι παρά το θετικό αποτέλεσμα που πήραν στην Τούμπα, είχαν μια μετριότατη χρονιά, καθώς τερμάτισαν τελικά στην 9η θέση με μόλις 29 βαθμούς, 19 ολόκληρους πίσω από τον 4ο ΠΑΟΚ... 

Ο Δικέφαλος στο παιχνίδι του 2ου γύρου που έγινε στη συνοικία στις 2/2/2002, πήρε το διπλό με 2-3.

* Τη σεζόν 2001-2002, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση με 48 βαθμούς και τέρματα 55-45. Είχε σε 26 παιχνίδια (με 14 ομάδες έγινε το πρωτάθλημα), 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες.

* Στον πάγκο κάθισε όλη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος συνολικά παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο για 77 παιχνίδια, από τα μέσα της σεζόν 1999-2000 μέχρι τον Ιούνιο του 2002...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4