Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Σεπτεμβρίου 2017

Συνέτριψε τη Βέροια με Μπάνον - Νίκιτς! (1987)

Σαν σήμερα στις 27/9/1987 ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Βέροια, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1987-1988....

Τον Γενάρη του 1987 στις 11/1 συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ είχε υποδεχτεί στην Τούμπα τη Βέροια για την 12η αγωνιστική της σεζόν 1986-1987 και κόλλησε στο ισόπαλο 0-0...

Μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος, αλλά για το πρωτάθλημα της περιόδου 1987-1988 πλέον, οι δύο ομάδες βρέθηκαν σαν σήμερα στις 27/9/1987 και πάλι αντίπαλοι στην Τούμπα για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος και αυτή τη φορά η ομάδα της Ημαθίας δε γλίτωσε τη συντριβή!

Ο ΠΑΟΚ μπροστά σε 12.000 οπαδούς του (9.865 τα εισιτήρια), είχε τους δύο ξένους του εκείνη την περίοδο (Μπάνον και Νίκιτς) σε εξαιρετική μέρα, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί ο γνωστός για τα αντιΠΑΟΚτσήδικα αισθήματά του τεχνικός της Βέροιας (Μπατάκης), να υποκλιθεί στην εμφάνιση του Δικεφάλου και ιδιαίτερα στον Ιρλανδό !

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το λάθος να προηγηθούν μόλις στο 14' με τον γνωστό μας Αλεξανδρή (κεφαλιά), όμως από εκεί και πέρα μόνο μια ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο! 

Έτσι ο ΠΑΟΚ αρχικά έφερε το ματς στα ίσα στο 19ο λεπτό, όταν ο Τσουρέλας εκτέλεσε φάουλ και ο Πολ Μπάνον νίκησε τον Αμανατίδη γράφοντας το 1-1. 

Δύο λεπτά αργότερα σημειώθηκε ένα από τα ομορφότερα γκολ που έχουμε δει να μπαίνουν στην Τούμπα! Ο Νίκιτς στα αριστερά έκανε γιογιό τον Καβάση, σέντραρε στην απέναντι πλευρά και ο Καρασαββίδης με μονοκόμματο σουτ σκόραρε ένα γκολ ποίημα, δίνοντας προβάδισμα στον ΠΑΟΚ!

Στο 56' ο Μπόντζος σταμάτησε με το χέρι το πλασέ του Αλεξανδρίδη, ο Μπίκας έδωσε το πέναλτι και ο Σκαρτάδος έκανε το 3-1. 

Στο 82' ο Παπαϊωάννου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1, για να έρθει στο 88' ο Μπάνον να κλείσει τον χορό των γκολ εκμεταλλευόμενος ιδανικά την μπαλιά πάρε βάλε του Σκαρτάδου!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Ψαρράς, Μπανιώτης, Μαλιούφας (60' Μαυρομάτης), Καρασαββίδης, Σϊγγας, Μπάνον, Αλεξανδρίδης (80' Παπαϊωάννου). 

Βέροια: Αμανατίδης, Καβάσης, Μαντζούνης, Πιττός, Σιαπανίδης, Μπόντζος, Βακουφάρης (71' Βεζυργιαννόπουλος), Στόιος, Τσαλουχίδης, Τερζόπουλος (72' Ακριβόπουλος), Αλεξανδρής. 

Δηλώσεις:

Πολ Μπάνον: "Τέτοιο κόσμο δεν ξανάδα στην καριέρα μου, σε κανένα άλλο γήπεδο! Δεν πρόκειται να ξεχάσω τις στιγμές αυτές... Και μου είπαν ότι σήμερα στην Τούμπα ήταν λίγοι! Δηλαδή αν ήταν γεμάτο το γήπεδο και κερδίζαμε με αυτό το σκορ τι άλλο θα έκαναν;"

Τάις Λίμπρεχτς: "Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το σκορ και από την απόδοση της ομάδας. Ειδικά στο 2ο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά. Παίξαμε ωραία μπάλα. Στο πρώτο κάναμε ορισμένα λάθη, όπως αυτό στη φάση του γκολ που δεχθήκαμε. 

Δεν έπρεπε καν να γίνει η σέντρα. Γενικά βλέπω κάποια προβλήματα στην άμυνα και αυτά θα πρέπει να λυθούν. Πρέπει να βελτιώσουμε περισσότερο την πίσω γραμμή μας".

Μιλώντας ατομικά για κάποιους παίκτες σχολίασε: "Ο Παπαϊωάννου έκανε καλά τη δουλειά του. Κι εγώ κάνω καλά τη δική μου δουλειά, επομένως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Ο Αλαβάντας είναι πολύ καλός αμυντικός, είναι φοβερά γρήγορος αλλά αυτήν την περίοδο δεν τον έχουμε μαζί μας. 

Δεν μπορούμε να περιμένουμε το πότε θα γίνει καλά. Οι λύσεις θα πρέπει να βρεθούν άμεσα. Οι δύο ξένοι μας (Μπάνον - Νίκιτς), έτρεξαν πολύ και δούλεψαν. Έκαναν καλή δουλειά και μπράβο τους. Μου αρέσουν οι ποδοσφαιριστές που τρέχουν και δουλεύουν".

Μιχάλης Μπέλλης (μάνατζερ του ΠΑΟΚ): "Πίστευα ότι θα δικαιονόμασταν στην επιλογή του Μπάνον, είναι ένας πολύ καλός φορ, που πάνω από όλα δεν έχει πρόβλημα με το γκολ, σκοράρει εύκολα! Άλλωστε και ο ίδιος είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του".

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Καρασαββίδης σε μια επέλασή του προς την περιοχή της Βέροιας. 

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Δεκέμβρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ...

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν!

* Και λίγα λόγια για τον μεγάλο πρωταγωνιστή εκείνης της αναμέτρησης, τον Πολ Άντονι Μπάνον, που δεν είναι πια στη ζωή (!), καθώς στις 16/2/2016 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 ετών...
Ο Ιρλανδός είχε γεννηθεί στο Δουβλίνο στις 15 Νοεμβρίου του 1956 και αγωνιζόταν κυρίως ως σέντερ φορ. Αγωνίστηκε σε πολλές ομάδες της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ για δύο χρόνια πέρασε και από την Ελλάδα. Μεγάλη καριέρα έκανε με τα χρώματα της Καρλάιλ, στην οποία πραγματοποίησε 140 εμφανίσεις και πέτυχε 45 γκολ. 

Τη σεζόν 1987-1988 φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ και έπαιξε σε 20 παιχνίδια, βρίσκοντας 9 φορές δίχτυα. Μάλιστα είχε ανοίξει το σκορ στη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού με 6-1 στις Σέρρες. Την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στην ΑΕΛ, όπου φόρεσε τα «βυσσινί» σε 15 αγώνες και σκόραρε 4 τέρματα.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4