Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Σεπτεμβρίου 2017

Η καλή εμφάνιση δεν έφερε τη νίκη! (1960)

Σαν σήμερα στις 24/9/1960, ο ΠΑΟΚ να αντιμετώπισε εκτός έδρας την Προοδευτική, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1960-1961...

Ήταν το δεύτερο από καθιερώσεως Α' Εθνικής πρωτάθλημα και ο αγώνας έγινε στο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Ο ΠΑΟΚ με τον Γιουγκοσλάβο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς προερχόταν από ισοπαλία στην πρεμιέρα στην Τούμπα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (2-2).

Εκείνο λοιπόν το σαββατιάτικο απόγευμα του μακρινού 1960, ο Δικέφαλος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το διπλό, αν και βρέθηκε να κερδίζει στο 66' με 0-2! 

Μπροστά σε 8.000 περίπου θεατές ο ΠΑΟΚ είχε εξαιρετική απόδοση στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, είχε την πλήρη υπεροχή, αλλά και πολλές βιαστικές επιλογές στα τελειώματα των εξαιρετικών φάσεων που δημιούργησε!

Το σκορ άνοιξε στο 45', λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, όταν ο Σιδηρόπουλος με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Χαβανίδη και αυτός με εξαιρετικό βολέ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. 

Στο 60' σημειώθηκε το 0-2 με τον νεαρό Γκάγκα που εκμεταλλεύτηκε ιδανικά εκτέλεση κόρνερ του Βασιλειάδη και με κεφαλιά σκόραρε, δίνοντας προβάδισμα νίκης στον ΠΑΟΚ!

Στο 66' ο Χριστοφίδης από ελεγχόμενη θέση οφ σάιτ έβαλε και πάλι την Προοοδευτική στο κόλπο και στο 83' ο Μεσολογγίτης ισοφάρισε, χαρίζοντας στους γηπεδούχους τον βαθμό της ισοπαλίας, σε ένα ματς στο οποίο δεν τον δικαιούνταν!

Το παιχνίδι στην επανάληψη ήταν υπέρ του δέοντος σκληρό και δεν έλειψαν οι μικροτραυματισμοί. Ο Λέανδρος ήταν μοιραίος για τον ΠΑΟΚ, αφού έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να φύγει η ομάδα με το δίποντο στις αποσκευές της...

Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ οι: Γιαννέλος (καλύτερος του γηπέδου!), Γκάγκας, Βασιλειάδης, Ραπτόπουλος.

Οι συνθέσεις:

Προοδευτική: Αναστασιάδης, Γεωργιτσάκης, Γερμενής, Βεργίδης, Βαραμέντης, Βήλιος, Μητούσης, Μεσολογγίτης, Χριστοφίδης, Δαούτης, Μπέσης.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Τασόπουλος, Γιακουμής, Γιαννέλος, Γκάγκας, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Χαβανίδης, Λέανδρος.

* Τη σεζόν 1960-1961 (όπως και ολόκληρη την προηγούμενη), στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς. Η ομάδα σε 30 αγώνες πέτυχε 7 μόλις νίκες, είχε 15 ισοπαλίες και 8 ήττες. 

Ο αριθμός των 7 νικών είναι ο μικρότερος που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από το 1959 ως σήμερα! Η ομάδα τερμάτισε στην 10η θέση σημειώνοντας 31 τέρματα και δεχόμενος 33!

* Στην αρχική photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1960-1961.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4