Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Σεπτεμβρίου 2017

Το γκολ του Μπορμπόκη δεν ήταν αρκετό! (1993)

Σαν σήμερα στις 19/9/1993, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Καυτανζόγλειο τον Ηρακλή, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1993-1994 ...

Ο ΠΑΟΚ βρήκε απέναντί του για 2η χρονιά, τον μέχρι πρότινος αρχηγό του - Γιώργο Σκαρτάδο- που το καλοκαίρι του 1992 είχε αποχωρήσει από την ομάδα μας, βρίσκοντας ποδοσφαιρική στέγη για τα επόμενα τρία χρόνια στον συμπολίτη Ηρακλή.

Ο Δικέφαλος με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, στην πρώτη θητεία του Ουκρανού στην ομάδα μας, μπροστά σε 9.000 περίπου θεατές (7.152 τα εισιτήρια), προηγήθηκε στο σκορ στο 25'.
 
Ο Χάβος σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα ήρθε στον ξεμαρκάριστο Μπορμπόκη που δε δυσκολεύτηκε να τη στείλει με κεφαλιά στα δίχτυα του Λεκίδη ανοίγοντας το σκορ (αρχική εικόνα).
 
Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Δημήτρης Καπετανόπουλος είδε το φάουλ που εκτέλεσε να σταματάει στο δοκάρι των γηπεδούχων και στο 36' ο ίδιος παίκτης ανέτρεψε τον Έρακ, δίνοντας την ευκαιρία στον Κωστή να ισοφαρίσει από τα 11 μέτρα, μετά την υπόδειξη πέναλτι από τον Καλαθενό.
Ευκαιρίες για γκολ έχασαν στη συνέχεια και οι δύο ομάδες, με τον Κώστα Οικονομίδη να πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του κατά το διάστημα που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, αλλά το σκορ δεν άλλαξε και οι αντίπαλοι μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις...

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Λεκίδης, Έρακ, Ανατολάκης, Βακαλόπουλος (52' Νεντίδης), Σκαρτάδος, Παπαδόπουλος Γ., Κωστής (70' Ανδρεάδης, Παπαδόπουλος Δ., Τουτζιάρης, Γιοβάνοβιτς, Πετσάνοβιτς.

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Παναγιωτίδης, Καπετανόπουλος, Χάβος, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης (28' Βολτέζος), Οικονομίδης, Λούχοβι, Μπορμπόκης, Γιουκούδης (86' Αναστασιάδης).


 
 
Ικανοποιημένος (!) από το αποτέλεσμα και την εμφάνιση της ομάδας εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Μπλαχίν! "Έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την απόδοσή τους στον αγώνα. Μετά τον τραυματισμό του Ζαγοράκη (28') άλλαξαν τα πλάνα μου στη μεσαία γραμμή, γιατί ο ποδοσφαιριστής μου είχε ειδικό ρόλο στο παιχνίδι".
 
* O ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά τερμάτισε στην 5η θέση με 51 βαθμούς, έχοντας 14 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες και τέρματα 45-38. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο μας (26 ματς) και συνεχίστηκε με τον Σταύρο Σαράφη (8 παιχνίδια).

* Ο Δικέφαλος είχε να πάρει διπλό επί του Ηρακλή, από τη σεζόν 1984-1985, όταν είχαμε κερδίσει 0-1 στα Τρίκαλα, ενώ το επόμενο ήρθε τη σεζόν 1994 – 1995, στις 2/10/94 (1-2), με σκόρερς τον Ζαγοράκη στο 36' (η μπάλα κόντραρε και στο πόδι του Ξενιτόπουλου) και τον Λαγωνίδη με πέναλτι στο 86'. Ακυρώθηκε γκολ του Ζαφειρίου στο 4'.

* Εντυπωσιακή η ασπρόμαυρη εξέδρα με πάνω 20.000 ΠΑΟΚτσήδες, σε σύνολο 25.000 φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο...

* Mια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1993-1994.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4