Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Σεπτεμβρίου 2017

Η νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου (1974)

Σαν σήμερα στις 18/9/1974, στην 3η συνεχόμενη συμμετοχή του στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα, τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου ...
Σε ένα μέτριο από πλευράς ποιότητας παιχνίδι, οι παίκτες του Λες Σάνον πήραν μια δύσκολη νίκη με το φτωχό 1-0, χάρη σε ΓΚΟΛΑΡΑ που σημείωσε ο Χρήστος Τερζανίδης στο 66ο λεπτό. Ο σκόρερ έπαιξε με ένεση (!), καθώς είχε θλάση στη βουβωνική χώρα.
Το βάρος της μεσαίας γραμμής έπεσε στους Σαράφη - Αποστολίδη που προσπάθησαν να παίξουν και για τον συμπαίκτη τους, χωρίς όμως να καταφέρουν να καλύψουν το πληθωρικό παιχνίδι του χαλκέντερου μέσου...
Όπως προαναφέραμε, το μοναδικό γκολ του αγώνα, που σήκωσε στον αέρα την κατάμεστη Τούμπα, ήρθε με δυνατό τεχνικό σουτ του Χρήστου Τερζανίδη, το οποίο δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Πέτροβιτς, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι (λίγο κάτω από το "Γ") και κατέληξε στα δίχτυα του Ερυθρού Αστέρα. Ήταν ένα γκολ ποίημα, από έναν πραγματικό τεράστιο παίκτη!
Ο Ιταλός ρέφερι Σεραφίνι, "έπνιξε" στο 20ό λεπτό το καθαρό πέναλτι που έγινε πάνω στον Γκουερίνο, αλλά και σε 3-4 άλλες περιπτώσεις αδίκησε τον ΠΑΟΚ με τα σφυρίγματά του...
Οι Γιουγκοσλάβοι εκείνη τη μέρα δεν δικαιολόγησαν με τίποτε την καλή ευρωπαϊκή τους φήμη, αλλά και ο Δικέφαλος, παρουσιάστηκε αισθητά κατώτερος του αναμενόμενου, με παίκτες δυσκίνητους και χωρίς φαντασία στην επίθεση, με τον Κούδα να είναι σε κακή μέρα και τον Σάνον από τον πάγκο να τον προτρέπει να ανεβάσει ρυθμούς!
Η φαινομενική υπεροχή του ΠΑΟΚ μετουσιώθηκε σε αρκετά μακρινά σουτ που όμως δεν ανησύχησαν τον Πέτροβιτς.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Τσιλιγγιρίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Γκουερίνο (75' Κερμανίδης), Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης.

Ερυθρός Αστέρας: Πέτροβιτς, Γέλεκιτς, Γέφτιτς, Μπάραλιτς, Κέρυ, Ράντοβιτς, Ράτκοβιτς, Πέτροβιτς, Σάβιτς, Αντόνοβιτς, Παναγιώτοβιτς (75' Σιέστιτς).


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4