Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Σεπτεμβρίου 2017

Πέρασε τρένο από τη Βέροια (2015)

Σαν σήμερα στις 12/9/2015, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τη Βέροια με 0-3, την 3η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2015-2016...

Μπροστά σε περίπου 4.000 οπαδούς του που ταξίδεψαν στη Βέροια, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την ... γηπεδούχο τοπική ομάδα. Ο Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 3-5-2 έχοντας τους Όλσεν κάτω από τα δοκάρια, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλα στην άμυνα, Κίτσιου, Λέοβατς, Κάτσε, Τζιόλη, Πέλκα στη μεσαία γραμμή και Μακ - Αθανασιάδη επιθετικό δίδυμο.

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο σκορ στο 17' με γκολάρα του Κλάους και στο 25' ο Μακ διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΟΚ, δίνοντας προβάδισμα νίκης στην ομάδα μας από νωρίς.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε την Βέροια από το πρώτο λεπτό, δεν άφηνε τους γηπεδούχους να κρατήσουν την μπάλα και να βγάλουν φάσεις, την ώρα που Μακ και Πέλκας δημιουργούσαν πολύ επικίνδυνες καταστάσεις και ο Καντιμοίρης πραγματοποιούσε μεγάλες επεμβάσεις σε έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο, πραγματικό χωράφι.

Με το 2-0 υπέρ του, ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με καθαρό προβάδισμα, έχοντας αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, έχοντας την κατοχή σε ποσοστό 60% και παίζοντας τόσο από τα πλάγια όσο και από τις πτέρυγες... 

Με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, κέρδισαν στα πρώτα λεπτά διαδοχικά κόρνερ και απείλησαν με τον νεοεισελθόντα Κόλα, αλλά ο Όλσεν αντέδρασε σωστά στις κεφαλιές του.

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το διάστημα της πίεσης και στο 55' ο Τζιόλης εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνας της Βέροιας μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα και έκανε το 0-3!

Στο 58' πέρασε στο παιχνίδι ο Μπερμπάτοφ στη θέση του Κλάους, ήταν η 2η αλλαγή του Τούντορ, καθώς στο 46΄μπήκε ο Κωνσταντινίδης στη θέση του Λέοβατς.
Η επανάληψη δεν είχε τα στοιχεία του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έδειξε να κάνει διαχείριση του ματς ενόψει του αγώνα της Πέμπτης και να φτάνει σε μια εύκολη νίκη, την πρώτη του στο πρωτάθλημα!
Οι συνθέσεις:

Βέροια: Καντιμοίρης, Μαλόν, Εντζεγκουέλε, Μαραγκός, Νάστος, Βεργώνης, Σιόντης (46' Κόλα), Γιουσούφ, Αμπντούν, Μαγιέφσκι (46' Ιμπραΐμ) και Ναζλίδης (68΄Καΐκούτ).

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Λέοβατς (46' Κωνσταντινίδης), Κάτσε (72' Σάμπο), Τζιόλης, Πέλκας, Μακ και Αθανασιάδης (58΄Μπερμπάτοφ).
Ιγκόρ Τούντορ: O τεχνικός του Δικεφάλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη χαλάρωση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο και επίσης μίλησε για τον Στέλιο Μαλεζά και τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ...

Για το παιχνίδι: «Ήταν σημαντικό για μας σήμερα να κερδίσουμε. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο κι ένα μέτριο δεύτερο. Νομίζω ότι αξίζαμε να κερδίσουμε εδώ, συγχαρητήρια στους παίκτες μου».

Για το ότι έχει στην διάθεση του δύο επιθετικούς όπως ο Κλάους και ο Μπερμπάτοφ: «Είναι πολύ σημαντικό όταν βλέπεις την 11άδα σου να ξέρεις από ποιον παίκτη περιμένεις γκολ. Γιατί για να νικήσεις πρέπει να βάλεις γκολ. Πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Μακ φυσικά δεν χρειάζεται να μιλήσω για τον Μπερμπάτοφ. Φυσικά χρειάζεται δουλειά έχει κάνει λίγες προπονήσεις για να μπει στην ομάδα».

Για το τι δεν του άρεσε σήμερα: «Αυτό που δεν μου άρεσε το γεγονός ότι στο β΄ημίχρονο δεν είχαμε τη σωστή νοοτροπία. Στο προηγούμενο ήμασταν καλύτεροι που χάσαμε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αξίζαμε να κερδίσουμε. 

Στο β' ημίχρονο θα έπρεπε να ελέγξουμε καλύτερα το παιχνίδι. Με δεδομένο μάλιστα ότι από την αρχή ζητάω να ελέγχουμε το παιχνίδι. Είχαμε τις συνθήκες να το κάνουμε, αλλά δεν το κάναμε».

Για το γεγονός ότι δεν εκλήθη ο Πέλκας στην Εθνική ομάδα: «Είναι γεγονός ότι κι εγώ βλέποντας τα τελευταία δύο παιχνίδια της Εθνικής το όνομα του Πέλκα μου ερχόταν στο μυαλό».

Για τον βαθμό ετοιμότητας του Μπερμπάτοφ: «Κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι έτοιμος ο Μπερμπάτοφ. Δεν μπορεί να κάνει κανονική προετοιμασία γιατί είμαστε σε διάρκεια της σεζόν. Θα χρησιμοποιήσουμε τα παιχνίδια για να βελτιώσουμε την κατάστασή του».

Για την καλή εμφάνιση του Όλσεν: «Είναι σημαντικός παίκτης για εμάς. Τον θεωρούμε ένα από τα όπλα μας. Είναι ο τερματοφύλακάς μας. Τον πιστεύουμε».

Για το ποιον ποδοσφαιριστή ξεχωρίζει από τη Βέροια: «Μου αρέσουν αρκετοί ποδοσφαιριστές κυρίως στην επίθεση. Το φιλικό που παίξαμε ήταν ένα τελείως διαφορετικό πράγμα. Η Βέροια δείχνει ένα ενδιαφέρον πρόσωπο. Κανείς δεν θα έρθει εδώ και θα κερδίσει εύκολα».

Για τον Μαλεζά τόνισε: «Θα επαναλάβω αυτό που είπα χθες στα αποδυτήρια. Τώρα είμαστε 22-23 ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς πρέπει να παίξουν 11 και 6-7 να μείνουν στον πάγκο. Για μένα είναι δύσκολο ως προπονητής να αποφασίσω για κάποιον που έχει δουλέψει σκληρά. Στο ποδόσφαιρο αλλάζουν γρήγορα τα πράγματα και είναι σημαντικό όλοι να είναι έτοιμοι να πάρουν την ευκαιρία τους».
Ο Στέφανος Αθανασιάδης, μίλησε για την επιστροφή του στα γήπεδα και την αγωνιστική εικόνα του Δικεφάλου...

Για το γκολ που πέτυχε: "Πολύ σημαντικό για μένα, με είχε κουράσει ο τραυματισμός μου, περίμενα πως και πως την επιστροφή μου. Σημαντική η νίκη της ομάδας και οι τρεις βαθμοί. Είμαι χαρούμενος για το γκολ αλλά κυρίως χαρούμενος γιατί η ομάδα βγάζει την δουλειά στο γήπεδο".

Για το τι θέλει να κρατήσει από το παιχνίδι: "Όπως είπα πριν το σημαντικό είναι μόνο η νίκη και ότι αποκτούμε πλέον ταυτότητα σαν ομάδα".

Για τον Μπερμπάτοφ: "Δεν μπορείς να πεις τίποτα, είναι σπουδαίο που τον έχουμε διπλα μας, θα πάρουμε πολλά αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά".

Για την επιστροφή του: "Ήταν το χειρότερο καλοκαίρι μου, με είχε κουράσει ο τραυματισμός και ανυπομονούσα για την επιστροφή στο γήπεδο".

Για το τι έχει αλλάξει στην ομάδα το τελευταίο διάστημα: "Η ομάδα πλέον ανεβαίνει επίπεδο και βρίσκει ταυτότητα, κάτι που μας έλειπε".

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Κάθε χρόνο οι απαιτήσεις ανεβαίνουν, στον ΠΑΟΚ είμαστε και πρέπει να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, με τον κόσμο στο πλευρό μας".
Ο Ρόμπερτ Μακ αφού απέδωσε τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βέροιας στη θέληση που έδειξαν οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά», αποθέωσε τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, τονίζοντας πως θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του...

«Και στα Γιάννινα και εδώ προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, αλλά στο προηγούμενο παιχνίδι δε μας βγήκε. Και σε εκείνο το παιχνίδι προσπαθήσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και σήμερα το ίδιο. 

Κάναμε το παιχνίδι μας από το πρώτο λεπτό, παίξαμε γενικά καλά, παίξαμε το ποδόσφαιρο μας, ίσως μετά το 0-3 να ήμασταν λίγο κουρασμένοι αλλά σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί».

Για τις διαφορές από το προηγούμενο παιχνίδι: «Είναι πολύ σημαντικό όταν πετυχαίνεις το γκολ, αυτό σου δίνει την αυτοπεποίθηση και τη δυνατότητα να διαχειριστείς το παιχνίδι και όχι όπως στα Γιάννινα που ήμασταν από νωρίς πίσω στο σκορ από το τρίτο λεπτό. 

Δώσαμε ρυθμό, βάλαμε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, θέλαμε να βάλουμε άλλο ένα στο δεύτερο ημίχρονο να κλειδώσουμε τη νίκη και το καταφέραμε».

Για τον Μπερμπάτοφ: «Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο. Είναι ένας από εμας τώρα. Θα δούμε πως θα βρεθούμε στα παιχνίδια. Πιστεύω ότι θα μας δώσει πολλές νίκες και είναι ένας παίκτης παγκοσμίου κλάσης».
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Πέλκας τόνισε πως ο ΠΑΟΚ σιγά σιγά θα γίνεται όλο και καλύτερος και στη συνέχεια μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βούλγαρο επιθετικό.

Για το αν συμφωνεί με τον Τούντορ ότι η εμφάνιση στα Γιάννινα ήταν καλύτερη: «Όπως είχα πει και με τα Γιάννινα, ούτε με την πρώτη νίκη γίναμε καμιά ομάδα, ούτε μετά τα Γιάννινα γίναμε κακή ομάδα, ούτε τώρα είμαστε η Μπαρτσελόνα. Προσπαθούμε σιγά-σιγά να επιβεβαιώσουμε τη φιλοσοφία του προπονητή. 

Παιχνίδι με παιχνίδι έχουμε τον ίδιο τρόπο που παίζουμε και είτε μας βγαίνει είτε όχι. Στα Γιάννινα είχαμε πολλές ευκαιρίες δεν τις κάναμε γκολ, σήμερα μας βγήκε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Παίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με πολλή δουλειά να γινόμαστε καλύτεροι».

Για το αν η αυτοπεποίθηση έρχεται από το μηδέν στην άμυνα ή από τα γκολ στην επίθεση: «Πρέπει να βρούμε μια ισορροπία στον τρόπο παιχνιδιού μας. Τα γκολ που πετυχαίνουμε είναι μια διαφορετική εικόνα, γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Το γήπεδο ούτε σήμερα μας βοήθησε, προσπαθήσαμε να παίξουμε τη μπάλα μας και το καταφέραμε».

Για το τι τον ικανοποίησε: «Δημιουργήσαμε πάλι πολλές πάλι πολλές ευκαιρίες, με τη μπάλα κάτω και είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να έχει σωστό τρόπο παιχνιδιού. Η Βέροια μας περίμενε στο μισό γήπεδο. 

Δε θα έλεγα ότι έχουμε κάτι το αρνητικό, μόνο ότι πρέπει να βελτιώσουμε λίγο τα τρεξίματά μας, αλλά κάποιοι παίκτες ήρθαν από τις εθνικές, κάποιοι άλλοι τώρα ανοίγουν από την προετοιμασία».

Για τη σημασία που έχει η συνεργασία με τον Μπερμπάτοφ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τον έχουμε στην ομάδα. Έχουμε μόνο να κερδίσουμε από έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή. Η ποιότητά του είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αγωνίστηκε σήμερα, θα είναι πιο έτοιμος στη συνέχεια και θα είναι όλα καλύτερα μαζί του».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4