Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Σεπτεμβρίου 2017

Διπλό στη Φιλιππούπολη επί της Λοκομοτίβ (1983)

Σαν σήμερα στις 14/9/1983, ο ΠΑΟΚ χωρίς να παίξει ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο, πήρε διπλό στη Φιλιππούπολη, επικρατώντας της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ με 1-2, στο 1ο παιχνίδι του α' γύρου, του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, της περιόδου 1983-1984...

Οι παίκτες του Τσερνάι, σε γενικές γραμμές δεν ικανοποίησαν τον Γερμανό προπονητή, ο οποίος στις δηλώσεις του στηλίτευσε την απόδοση της ομάδας!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Δικέφαλος βρέθηκε τρεις φορές κοντά στο γκολ με τον αγέραστο Κούδα, όμως στο 11' παραλίγο να βρεθεί πίσω στο σκορ, σε μια φάση στην οποία ο Σαντούκοφ απέφυγε τον Μλάντεν Φούρτουλα και μισό μέτρο προ της γραμμής τον πρόλαβε ο Αποστολίδης με αυτοθυσία σαν από μηχανής θεός!

Στο 24' υπήρξε ένταση ανάμεσα σε Ψαρρά και Σωτήροφ, με τον ρέφερι (ο Δυτικογερμανός Τρίνχελντ), να αποβάλει τον Βούλγαρο και να δείξει την κίτρινη στον παίκτη μας. Στο 32' ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία του αγώνα...
Ο Αλεξανδρίδης έβγαλε τετ α τετ τον Γκουερίνο που καθυστέρησε και έδωσε την ευκαιρία στον γκολκίπερ Στάικοφ να μπλοκάρει. Τρία λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Δημόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι και στο 42' άνοιξε το σκορ.

Ο Νίκος Αλαβάντας με μια από τις γνωστές επελάσεις του πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, σούταρε δυνατά, ο Στάικοφ απέκρουσε και ο Δημόπουλος που καιροφυλαχτούσε, από κοντά βρήκε δίχτυα.
Με την έναρξη της επανάληψης, οι 2.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο στάδιο της "9ης Σεπτεμβρίου" σηκώθηκαν στο πόδι βλέποντας τον Βασίλη Γεωργόπουλο με δυνατό σουτ να κάνει το 0-2!

Το μόνο που πέτυχαν οι γηπεδούχοι, ήταν να μειώσουν με αυστηρό πέναλτι που υποδείχτηκε σε βάρος του Αλαβάντα στο 70' και το εκτέλεσε ο Σαντούκοφ.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Αλαβάντας, Αποστολίδης, Δημόπουλος, Γεωργόπουλος. Να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι αγωνίστηκε με κόκκινες φανέλες και μαύρα σορτς!
Οι συνθέσεις:

Λοκομοτίβ: Στάικοφ, Μπαλκάνοφ, Κουρμπάνοφ, Καλτάνοφ, Πέντελε, Κιλάκοφ (65' Μίσκιν), Σωτήροφ, Σαντούκοφ, Ερανουσιάν, Μπόνεφ, Τόποφ.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Ψαρράς, Αποστολίδης, Σίγγας (25' Γκουερίνο, αναγκαστική αλλαγή), Γεωργόπουλος, Αλεξανδρίδης (46' Τρίμχολντ), Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος.

Ο Παλ Τσερνάι στις δηλώσεις του μετά το ματς είπε πολλά και ενδιαφέροντα...

"Ο ΠΑΟΚ κέρδισε γιατί ο αντίπαλος ήταν χειρότερος από εμάς! Οι περισσότεροι παίκτες μου ήταν φοβισμένοι και κανένας δεν πήρε πρωτοβουλία να οδηγήσει το παιχνίδι. Υπήρχαν πολλές νεκρές θέσεις. Δεν χαίρομαι για τη νίκη που μπορεί να σημαίνει πρόκριση στον επόμενο γύρο. Θα αναφερθώ στην πολύ καλή απόδοση του Φούρτουλα και του Αλαβάντα.

Μετά από αυτούς υπήρχε τεράστια μετριότητα. Δεν δικαιολογείται τέτοια απόδοση. Άλλαξα τον Αλεξανδρίδη γιατί φαινόταν κουρασμένος, μετά τις πολλές κούρσες που έκανε στο πρώτο ημίχρονο. Περίμενα περισσότερα από τους Κούδα, Δημόπουλο, Κωστίκο."

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4