Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Σεπτεμβρίου 2017

Νίκη στην Τούμπα επί της Σοσό (1982)

Σαν σήμερα στις 15/9/1982, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα, την Γαλλική Σοσό, στο 1ο παιχνίδι της α' φάσης του κυπελλου ΟΥΕΦΑ, της περιόδου 1982-1983...

Τα παιχνίδια με την Σοσό χάρισαν στο Δικέφαλο μια μεγάλη, αλλά και δύσκολη πρόκριση στο Β΄γύρο του τότε κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ...
Ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ έχοντας συγκεντρώσει 46 βαθμούς τη σεζόν 1980-81, εξασφάλισε την έξοδό του σαν 3ος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η κληρωτίδα του έφερε για αντίπαλο τη Σοσό.
H γαλλική ομάδα προπονείται στην Τούμπα την παραμονή του αγώνα και οι παίκτες της δεν έχασαν την ευκαιρία για μια αναμνηστική φωτογραφία...

Το πρώτο παιχνίδι για την ομάδα μας, που είχε τον Γερμανό Χάινς Χέερ στον πάγκο της, έγινε στις 15/9/1982.

Ο Χέερ βρισκόταν στην ομάδα από το καλοκαίρι του 1981, προσλήφθηκε μετά το θάνατο του Λόραντ και ήταν καθαρός εκπρόσωπος της γερμανικής σχολής, με ικανότητα να καταφέρνει να γυρίζει παιχνίδια.
Η Τούμπα ήταν κατάμεστη εκείνο το φθινοπωρινό βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου και ο ΠΑΟΚ πίεσε από την αρχή τους Γάλλους για να ανοίξει το σκορ.
Ο Γιώργος Κωστίκος όμως, αν και βρέθηκε 2-3 φορές σε πλεονεκτική θέση δεν τα κατάφερε και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο "φονιάς" βρήκε την ευκαιρία με σουτ από τα πλάγια και αφού πρώτα είχε περάσει τον τερματοφύλακα, με το αριστερό να γράψει το 1-0, όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα που ακολουθεί.
Η ομάδα δε σταμάτησε τις προσπάθειες να σημειώσει κι άλλο γκολ, όμως δεν τα κατάφερε και έτσι έπρεπε σε δεκατέσσερα βράδια να ταξιδέψει στη Γαλλία για να υπερασπιστεί το "εύθραυστο" 1-0...
Να σημειώσουμε και μια λεπτομέρεια: Διαιτητής της αναμέτρησης της Τούμπας ήταν ο Ανατολικογερμανός Άντολφ Πρόκοπ, οποίος είχε "περίεργη προϊστορία" με την Ελλάδα, αφού είχε κυριολεκτικά εφεύρει το πέναλτι με το οποίο η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε από την Ολλανδία με 0-1 στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης, στην Ιταλία, το καλοκαίρι του 1980.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Ψαρράς, Γεωργόπουλος (67΄Βασιλάκος), Τρίμχολντ (75΄Γκουερίνο), Σκαρτάδος, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος.

Σοσό: Ριστ, Μπεζά, Μπονεβά, Τουτς, Ζαντουά, Κολίν, Ανζιανί, Φερνιέ, Σάντος, Στοπιρά (74' Τομάς), Λουμπίν.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4