Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Σεπτεμβρίου 2017

Φιλική ήττα από την Παρτιζάν (1968)

Σαν σήμερα στις 12/9/1968, 25.000 θεατές βρέθηκαν στο Καυτανζόγλειο, για να παρακολουθήσουν το φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη μεγάλη Παρτιζάν εκείνης της εποχής...

Η ομάδα του Βελιγραδίου εντυπωσίασε με τον τρόπο παιχνιδιού της και έφτασε στην επικράτηση με 4-1, αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, καθώς οι νεαροί παίκτες του Μπόμπεκ, αγωνίστηκαν παραδίδοντας μαθήματα εκμετάλλευσης του κενού χώρου.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κουρασμένος με πολλά προβλήματα στην οργάνωσή του, βελτιώθηκε όμως κατακόρυφα στην επανάληψη και ο κόσμος της ομάδας, παρά την ήττα έφυγε από το γειτονικό γήπεδο ικανοποιημένος! 

Ήταν μια μεταβατική εποχή για την ομάδα με τους παλιούς παίκτες να διάγουν το τελευταίο διάστημά τους στην ομάδα, την ώρα που ελπιδοφόροι νεαροί, άρχισαν να γεμίζουν το ρόστερ της και σιγά σιγά να γίνονται βασικοί!

Στο 13' ο Τόσιτς έκανε το 1-0, στο 20' ο Τζώρτζεβιτς με βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σημείωσε το 2-0, για να γίνει πέντε λεπτά αργότερα το 3-0 με αυτογκόλ του Παπαχρηστούδη. Από εκεί και μετά ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές, αντέδρασε, με τον Σέρβο τερματοφύλακα να αποκρούει πολύ δύσκολα τα σουτ των Ασλανίδη - Σαράφη.

Ο Δικέφαλος μείωσε με κεφαλιά του Κούδα μετά από σέντρα του Παρίδη, για να γραφεί το τελικό 1-4 στο 84' από τον Τόσιτς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πίρτσος, Μήτρακας, Μακρής, Παπαχρηστούδης, Σαράφης (Σιάντσης), Λάζος, Ασλανίδης (Λέανδρος), Κούδας, Παρίδης, Αφεντουλίδης.

Παρτιζάν: Τσούρκοβιτς, Ραντάκοβιτς, Νταμιάνοβιτς, Τζώρτζεβιτς, Παούκοβιτς, Μιχαήλοβιτς, Πάιτς, Ολάνοβιτς, Τίσιτς, Όσιτς, Πρεκαζι. 

* Και κάτι πρωτόγνωρο! Ο Παντελάκης έστειλε εκείνη τη μέρα τους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν το παιχνίδι από τη θύρα 7 του Καυτανζογλείου, κάτι που έγινε αιτία να βγουν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Από το μέτρο εξαιρέθηκε μόνο μία εφημερίδα και αυτή όχι καθημερινής κυκλοφορίας.

* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4