Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Αυγούστου 2017

Με τη μαγκιά του στους ομίλους (2011)

Σαν σήμερα στις 25/8/2011, o ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Ουκρανία, την Καρπάτι Λβιβ (Karpaty Lviv), στον επαναληπτικό αγώνα των Play-offs του Europa League, της περιόδου 2011-2012...
 
Ένας πολύ καλοστημένος ΠΑΟΚ, πήρε αυτό που ήθελε (1-1) στο Ukrania Stadium απέναντι στην Καρπάτι Λβιβ (Karpaty Lviv) και φώναξε παρών στην κλήρωση των ομίλων του Europa League...

Το γκολ του Δικεφάλου ο Σωτήρης Μπαλάφας ενώ αίσθηση προκάλεσε ο ανίκανος βοηθός που ακύρωσε καθαρό γκολ του Γεωργιάδη και σταμάτησε με ανύπαρκτα οφ σάιτ τους παίκτες μας σε 2-3 περιπτώσεις !

Ο Δικέφαλος πέρασε το εμπόδιο της Καρπάτι του Λβιβ, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. 

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το σκορ τον αδικεί καθώς τόσο το γκολ που δέχτηκε προήλθε από αυστηρό πέναλτι όσο και με τη γενικότερη παρουσία του, έδειξε στοιχεία πολύ σοβαρής ομάδας που δεν έφυγε νικήτρια από τον γήπεδο μόνο και μόνο εξαιτίας της ανικανότητας του Γάλλου βοηθού που έδινε απίστευτα off side στερώντας τη νίκη από τους παίκτες του Μπόλονι!
Ο Ρουμάνος τεχνικός παράταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρέσιτς, στην άμυνα τους Ετό, Μπαλάφα, Μαλεζά και Λίνο. Αμυντικά χαφ ξεκίνησαν ο Αρίας και ο Λαζάρ ενώ μπροστά τους την τριάδα της μεσαίας γραμμή την αποτελούσαν οι Γεωργιάδης, Φωτάκης και Βιεϊρίνια. Καθαρός προωθημένος ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε φανερό πρόβλημα στη μεσαία γραμμή, δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, αλλά πέτυχε να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα των Ουκρανών που δεν έφταναν κοντά στον Κρέσιτς με αξιώσεις.

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία της Λβιβ ήρθε στο 22΄με τον Μαλεζά να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή σε κοντινό σουτ του Χόλοντιουκ αλλά στην αντεπίθεση ο Αθανασιάδης έβγαλε τετ α τετ τον τον Γεωργιάδη που όμως καθυστέρησε να σουτάρει και έδωσε την ευκαιρία στους αμυντικούς της Καρπάτι να τον μπλοκάρουν την τελευταία στιγμή.

Στο διάστημε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η εικόνα του ΠΑΟΚ βελτιώθηκε σημαντικά αλλά ήρθε η φάση του 44΄να αναστατώσει την ομάδα...

Ο Χουντόμπιακ εκτέλεσε φάουλ και ενώ η μπάλα έφευγε άουτ, ο Φοτρέ έδειξε πέναλτι θεωρώντας πως ο Ετό ανέτρεψε τον Μπατίστα. Ο Λούκας εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και έβαλε την Καρπάτι στη θέση του οδηγού.
Στην επανάληψη όμως οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τους Ουκρανούς να κάνουν όνειρα πρόκρισης και στο 55' ισοφάρισαν με τον Σωτήρη Μπαλάφα να σκοράρει. 

Προηγήθηκε εκτέλεση φάουλ του Λίνο και ο Μπαλάφας με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Μπογκαντίνοφ, σαλπίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στους ομίλους.

Μάλιστα το έργο των παικτών μας έγινε ακόμα πιο εύκολο όταν αποβλήθηκε ο Φεντέτσκι στο 69' αφήνοντας την ομάδα του με "10".

Δύο λεπτά αργότερα (71') ο Γεωργιάδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Καρπάτι αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ παρότι ο παίκτης του ΠΑΟΚ καλυπτόταν ξεκάθαρα.
Μεγάλη η ευθύνη του βοηθού που εκτέθηκε στη φάση, όπως και σε μια δυο άλλες περιπτώσεις, στερώντας μας τη νίκη. 'Οπως και νά ‘χει πάντως ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε και πλέον μπορούσε να ατενίζει με μεγαλύτερη σιγουριά το μέλλον του αφού είναι δεδομένο πως θα έμπαιναν στα ταμεία του συλλόγου τα χρήματα που θα τον βοηθούσαν να υλοποιήσει τους στόχους που είχε βάλει...
Η ομάδα παρά την απουσία βασικών παικτών έδειξε χαρακτήρα και έδωσε χαρά όχι μόνο στους 500 ηρωικούς εκδρομείς που την ακολούθησαν στην Ουκρανία αλλά και σε όλους όσους αρκέστηκαν στην τηλεοπτική μετάδοση.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης στο video που ακολουθεί:

Οι συνθέσεις:

Καρπάτι: Μπογκαντίνοφ, Οσίπκο, Κριστόμπαλ (73΄ Πατσέκο), Κουντόμπιακ, Γκόμεζ, Χολόντιουκ (34' Κραβτσένκο), Μπάλαζιτς, Τκάτσουκ, Φεντέτσκι, Λούκας και Μπατίστα (67΄ Κοπούλοβιτς).

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Μαλεζάς, Μπαλάφας Λίνο, Αρίας, Λαζάρ (88' Τσουκαλάς), Φωτάκης, Γεωργιάδης, Βιεϊρίνια (83' Σαλπιγγίδης) και Αθανασιάδης (89' Ρομπέρ).

...........................................................

Δηλώσεις πρωταγωνιστών...

Λάσλο Μπόλονι:

"Πρέπει να σας πω ότι πριν τον αγώνα ήμουν νευρικός γιατί είχαμε πολλά προβλήματα τις τελευταίες μέρες. Είχαμε κάνει ένα καλό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα. Για μένα, για τον σύλλογο για όλη την ομάδα ήταν σημαντικό να περάσουμε στους ομίλους του Europa League. 

Είχαμε τόσες απουσίες όπως των Κοντρέρας, Γκαρσία, Τσιρίλο, Ίβιτς αλλά και του Σαλπιγγίδη που δεν ήταν απόλυτα έτοιμος. Όλες αυτές οι απουσίες μου έφεραν τεράστια πίεση από το βράδυ της Τετάρτης. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί έδειξαν ποιότητα και πολύ καλό χαρακτήρα. 

Θέλω να πω συγχαρητήρια στον κόσμο μας που ήταν στην Τούμπα αλλά και όσους μας ακολούθησαν στην Ουκρανία. Εμείς θέλαμε να κρατήσουμε σε αυτό το ματς περισσότερο την μπάλα.

Αποδεχθήκαμε ότι έπρεπε να παίξουμε πιο πίσω αλλά χρησιμοποιήσαμε τρεις γρήγορους επιθετικούς. Είναι γεγονός ότι η Καρπάτι είχε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος να σκοράρει αλλά είχαμε και εμείς. 

Ζήτησα από τους ποδοσφαιριστές μου να είναι δυνατοί ψυχολογικά και στο ημίχρονο τους ζήτησα να μη χάσουν την συγκέντρωση τους έστω και αν χάναμε με 1-0. Τακτικά αλλά και από πλευράς φυσικής κατάστασης κάναμε ένα καλό ματς. 

Παραδέχομαι ότι δυο τρεις παίκτες πρέπει να ανεβάσουν την απόδοση τους αλλά συνολικά πρέπει να πω συγχαρητήρια στην ομάδα. Ο πρώτος στόχος της χρονιάς είναι να μείνουμε μίνιμουμ μέχρι τον Δεκέμβριο στην Ευρώπη και τον καταφέραμε".

Για το αν μετάνιωσε για τη δήλωση που είχε κάνει πως βλέπει στον πάγκο και δεν βλέπει λύσεις, σημείωσε: "Μόνο οι ανόητοι άνθρωποι δεν αλλάζουν την άποψή τους. Ακόμη και τώρα επιμένω πως πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιώσουμε την ποιότητά μας".

Για το ότι ακόμη και μετά το 1-1 ήταν συνεχώς όρθιος, είπε: "Αυτός είναι ο Λάσλο Μπόλονι. Μου αρέσει να παλεύω από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό".

Για το αν φοβήθηκε όταν προηγήθηκε η Καρπάτι στο σκορ, υποστήριξε: "Σας είχα πει ότι το 2-0 είναι ένα επικίνδυνο σκορ. Όταν η Καρπάτι έβαλε το γκολ πήρε οξυγόνο στα πνευμόνια της και έπαιξε με αυτοπεποίθηση. Αλλά όταν σκοράραμε εμείς αποκτήσαμε την ψυχολογία. Πάντως όσον αφορά την νευρικότητα και το άγχος όταν σκόραρε η Καρπάτι περισσότερο ήμουν νευριασμένος με την Καρπάτι".

Και κατέληξε λέγοντας: "Πρώτα απ' όλα για τον κόσμο μας είναι καλό να παίξουμε με μεγάλους συλλόγους γιατί θα είναι δώρο γι' αυτούς. Ευχαριστώ επίσης τον Λουτσέσκου που μου έδωσε πληροφορίες με το παιχνίδι της Σαχτάρ απέναντι στην Καρπάτι πως να την αντιμετωπίσω".

............................................................

Σωτήρης Μπαλάφας :
"Κάναμε αυτά που μας είπε ο προπονητής μας και στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση. Παρά τις απουσίες, παλέψαμε για το καλύτερο και τα καταφέραμε. Το σημαντικό είναι ότι προκριθήκαμε στους ομίλους. 

Η επιτυχία της πρόκρισης αξίζει σε όλους, ακόμη και σ' αυτούς που έλειπαν. Η πρόκριση θα βοηθήσει την ομάδα, καθώς θα έρθουν κάποια χρήματα. Ο Κώστας Ιωσηφίδης μου είπε ότι θα σκοράρω σήμερα. Είναι σημαντικό ότι περάσαμε. 

Όποιοι κι αν είναι οι αντίπαλοί μας στην αυριανή κλήρωση, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι κάναμε και πέρσι. Είναι καλό που συνεχίζουμε στην Ευρώπη, αλλά πρέπει τώρα να κάνουμε και μια καλή αρχή στο πρωτάθλημα".


Κατά την αποχώρηση της ομάδας για το αεροδρόμιο, παραχώρησε δηλώσεις και στους απεσταλμένους των ΜΜΕ:

Για το γκολ που σημείωσε, υποστήριξε: "Το γκολ είναι και θέμα τύχης. Οι αντίπαλοι μάρκαραν με ζώνη, βρέθηκα στην κατάλληλη θέση και πέτυχα το γκολ. Οι συμπαίκτες μου μου είπαν ότι ήταν δύσκολο, εγώ δεν το κατάλαβα".

Για το γεγονός ότι πριν λίγους μήνες ήταν με το "ένα πόδι" εκτός Τούμπας, τόνισε: "Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τη μία φεύγεις, την άλλη μένεις. Περασμένα ξεχασμένα".

Για το αν η στιγμή του γκολ ήταν η κορυφαία της μέχρι τώρα καριέρας του, σημείωσε: "Είναι η κορυφαία μου στιγμή. Από τη στιγμή που βάζεις γκολ και προκρίνεται η ομάδα, όλα είναι καλά".

Για το ότι έπαιξε στον χώρο της άμυνας, είπε: "Δεν έχω πρόβλημα. Θέλω να παίζω, σε όποια θέση με βάζει ο προπονητής".

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην ενδεκάδα, υποστήριξε: "Όλοι οι καλοί χωράνε. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει".

...............................................................

Γιώργος Γεωργιάδης:
"Είχαμε πολλές απουσίες βασικών παικτών. Ήταν δύσκολο ματς, αλλά παρόλα αυτά παίξαμε καλά, ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις και πήραμε την ισοαπλία και την πρόκριση. Από τη στιγμή που σκοράραμε, ήταν πολύ δύσκολο να αποκλειστούμε. 

Και στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν κακοί, απλώς, με το πέναλτι πήγαμε να κάνουμε τα εύκολα δύσκολα. Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαμε αποφασισμένοι. Η ένταση του αγώνα ήταν μεγάλη.

Είναι λογικό και ο προπονητής κάποιες φορές εκνευρίζεται. Τον καταλαβαίνουμε, μας βοηθάει πολύ, μιλάει με τα παιδιά και φάνηκε πόσο καλός είναι από την εικόνα που δείξαμε σήμερα. Εμείς θέλουμε να παίζουμε συνέχεια καλό ποδόσφαιρο".

Για τη διαιτησία του σημερινού αγώνα, ανέφερε: "Ο διαιτητής μπορεί να δώσει ότι θέλει. Στο δεύτερο ξέραμε ότι θα μας δοθούν κενοί χώροι και θέλαμε να τους εκμεταλλευτούμε. Θέλουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στο Europa League, να ξεπεράσουμε ακόμη και την περσινή πορεία".

Για την έναρξη του πρωταθλήματος, είπε: "Το πρωτάθλημα ξεκινάει από ότι ξέρουμε την Κυριακή, έχουμε ματς μέσα στην Τούμπα και θέλουμε τη νίκη".

Τέλος, για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, δήλωσε: "Μας βοήθησαν πάρα πολύ. Δεν ήταν πάρα πολλοί αλλά μας έδωσαν ενέργεια".

.................................................................

Δείτε φωτογραφίες από την ασπρόμαυρη κερκίδα το βράδυ της Πέμπτης της 25/8/2011, στο Λβιβ, με τους οπαδούς του "Δικεφάλου του Βορρά" να δίνουν δυναμικό παρόν σε ακόμα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4