Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Αυγούστου 2017

H χαμένη πρόκριση στο "Άμπε Λένστρα" (2009)


Σαν σήμερα στις 27/8/2009 ο ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος, αντιμετώπισε στο "Άμπε Λένστρα" την ολλανδική Heerenveen, στον επαναληπτικό αγώνα του ισόπαλου 1-1 της Τούμπας, 
για τα Play-off του Europa League, της περιόδου 2009-2010...

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει για τα Play-off του Europa League την ολλανδική Heerenveen.

Μετά το Ισόπαλο 1-1 στο πρώτο ματς της Τούμπας, σαν σήμερα 27/8/2009 παίχτηκε η ρεβάνς στην Ολλανδία, στο "Άμπε Λένστρα" ...

Δυστυχώς, η μεγάλη επιστροφή μας στα ευρωπαϊκά σαλόνια δεν έγινε όπως τη φανταζόμασταν, η ομάδα έμεινε από νωρίς εκτός Ευρώπης και βρέθηκε αναγκασμένη να ασχοληθεί με τις εγχώριες διοργανώσεις.

Μεγάλη η συμπαράσταση του κόσμου του Δικεφάλου που για μια φορά ακόμα βρέθηκε δίπλα του ταξιδεύοντας στην άλλη άκρη της Ευρώπης, δίνοντας δυναμικό παρόν επί 90 λεπτά. 
 
2.000 και πλέον οπαδοί του ΠΑΟΚ, που βρέθηκαν στις εξέδρες του όμορφου γηπέδου της επαρχιακής αυτής πόλης των 40.000 κατοίκων, άφησαν κυριολεκτικά τα λαρύγγια τους εκεί... Ο κόσμος πίστευε πολύ στην πρόκριση αλλά αυτή τελικά δεν ήρθε.
Πριν μπει ο κόσμος στο γήπεδο, κυκλοφορούσε έξω από αυτό με τα κασκόλ και τις σημαίες, χωρίς την "βοήθεια" της αστυνομίας, και χωρίς φυσικά να σημειωθεί το παραμικρό! 
 
Τα λίγα επεισόδια ήταν κάτι ψιλές που έπεσαν όταν μετά το τέλος του ματς κάποιοι Ολλανδοί ("παίζει το φύλο τους") προκάλεσαν και δέχτηκαν το αναμενόμενο "ντου"...




Ο κόσμος μπήκε στο γήπεδο (στη γωνία του πετάλου) ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης και αφού πέρασε ένας ένας κυριολεκτικά από εξωνυχιστικό έλεγχο... 

Τις προηγούμενες μέρες το Άμστερνταμ ήταν αυτό που γνώρισε για πρώτη φορά το πάθος του ασπρόμαυρου λαού, καθώς ανέπνεε σε ρυθμούς ΠΑΟΚ, εξαιτίας των πολλών εκδρομέων που επέλεξαν να διανυκτερεύσουν εκεί.

Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ εκείνων των ημερών ήταν τελείως ανέτοιμος, είχε απουσίες βασικών παικτών, ενώ ο Σάντος επιστράτευσε για το ματς κάποιους ανέτοιμους ποδοσφαιριστές καθώς και ένα σχήμα (ρόμβος) που δε θυμόμαστε να ξαναχρησιμοποίησε στα χρόνια της παρουσίας του στον Δικέφαλο!!!

Η ομάδα ήταν καλή και είχε ευκαιρίες να ανοίξει το πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο "έπεσε" και έμεινε έτσι στο 0-0 με τη Heerenveen χάνοντας την πρόκριση. 


Με καλύτερες στιγμές το μακρινό πολύ δυνατό σουτ του Τσιρίλο στο 12', την ανεπανάληπτη ευκαιρία του Ίβιτς στο 29' και την πολύ καλή ευκαιρία του Φωτάκη στο 36' η ομάδα βρέθηκε πολύ κοντά στο 0-1, αλλά...

Στην επανάληψη και πάρα το ότι ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να μην απειλείται, δεν κατάφερε να δημιουργήσει αντίστοιχες ευκαιρίες, ενώ όσο περνούσε η ώρα, οι προσωπικές μονομαχίες χάνονταν ολοένα και πιο εύκολα με τον ΠΑΟΚ να μην καταφέρνει να δημιουργήσει κάποια οργανωμένη επίθεση.

Ο Γκαρσία ήταν τελείως εκτός παιχνιδιού και η μόνη καλή του ενέργεια ήταν μία πάσα στον Λίνο, ο οποίος με σέντρα από τα αριστερά τροφοδότησε τον Φωτάκη, που όμως έχασε μεγάλη ευκαιρία.
Οι Λίνο - Σαβίνι (έπαιξε δεξί μπακ) αν και προσπάθησαν δεν κατάφεραν να πιάσουν καλή απόδοση, οι Μπιζέρα - Τσιρίλο δεν βρέθηκαν επίσης σε καλή μέρα, αλλά οι αντίπαλοι ήσαν ανίκανοι να απειλήσουν και έτσι η άμυνα συνολικά δεν δέχτηκε μεγάλη πίεση.
 

Ο Φωτάκης δυστυχώς φάνηκε ότι είναι ανέτοιμος αν και θα μπορούσε να σκοράρει μετά τη σέντρα του Λίνο. Ο Βιεϊρίνια μπήκε και πάλι καλά, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει κάποια προσπάθειά του, ενώ όσο περνούσε η ώρα έριχνε κι αυτός την απόδοσή του.
Μόνοι διακριθέντες ο Βιτόλο ο οποίος κρατούσε ουσιαστικά το κέντρο μόνος του, αφού ο Γκαρσία εκείνη τη μέρα δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο (έπαιξε στον ρόμβο πλάγιος χαφ για όσους θυμούνται) και ο Ίβιτς ο οποίος αν και μοιραίος με την ευκαιρία που έχασε, ήταν ο μόνος παίχτης ο οποίος ζητούσε μπάλα μέχρι το τελευταίο λεπτό και προσπαθούσε να οργανώσει κάπως την ομάδα. 


Οι αλλαγές ουσιαστικά δεν ακούμπησαν, με τους Φιλομένο - Κουτσιανικούλη και τέλος Αναστασάκο να μην καταφέρνουν να δημιουργήσουν τίποτα αξιοσημείωτο.

Μάλιστα όσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΟΚ έπαιζε τελείως άναρχα χωρίς αρχή και τέλος και παρά το ότι στο γήπεδο βρισκόντουσαν οι Μουσλίμοβιτς - Αναστασάκος - Φιλομένο αλλά και οι Βιεϊρίνια - Κουτσιανικούλης - Ίβιτς, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε και πάλι να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Η ομάδα μετά από δικά της λάθη και το 1-1 της Τούμπας, ήξερε πως έπρεπε να πάει στην Ολλανδία και αν μη τι άλλο να σκοράρει. 


Η Χέρενφεν ήταν μία ομάδα απόλυτα στα μέτρα μας και πέρασε χωρίς να παίξει θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά και χωρίς να δημιουργήσει ουσιαστικές ευκαιρίες για την εστία του Χαλκιά.

Επειδή η σημερινή ασπρόμαυρη ιστορία είναι σχετικά πρόσφατη, θυμόμαστε πολύ καλά την απίστευτη γκρίνια που είχε ξεσπάσει μετά το τέλος του παιχνιδιού, κυρίως σε επίπεδο σχολίων...

Πάντως τονίζουμε ότι ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο, μετά τη λήξη του ματς, χειροκρότησε τους παίκτες για την προσπάθειά τους, παρά την πίκρα του αποκλεισμού!!!

Το συγκεκριμένο παιχνίδι το παρακολούθησαν στην Paok Sports Arena πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ, στις οθόνες που είχαν στηθεί εκεί..

Μετά το παιχνίδι ο Φερνάντο Σάντος (που εκείνες τις μέρες αμφισβητήθηκε πάρα πολύ) δήλωσε:

"Καταρχάς θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο που κατάφερε και πέρασε αλλά νομίζω συνολικά ότι με την εικόνα των δύο παιχνίδια αξίζαμε κάτι καλύτερο. 


Δύο ομάδες ισορροπημένες κάποιες ευκαιρίες που έκανε στα δύο παιχνίδια έκανε ένα γκολ ενώ εμείς στα δύο παιχνίδια αν και είχαμε ευκαιρίες όπως σήμερα στο πρώτο ημίχρονο δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και το πληρώσαμε αυτό με τον αποκλεισμό μας. 


Η ομάδα έκανε σήμερα ότι μπορούσε, δημιούργησε ευκαιρίες και ελέγξαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού με το παιχνίδι να έγινε ανοιχτό και την Χερενφέιν να δημιούργησε και αυτή ευκαιρίες. 

Σίγουρα είμαστε λυπημένοι γιατί θέλαμε να προκριθούμε. Αφήνουμε όμως την Ευρώπη πίσω μας και στρέφουμε πλέον την προσοχή μας στο ελληνικό πρωτάθλημα".

Για το αν στο τέλος του αγώνα έλειπαν δυνάμεις από τους ποδοσφαιριστές του: "Συνολικά συνέβη αυτό. Θα έπρεπε να παλέψουμε παραπάνω γιατί έπρεπε να προσπαθήσουμε περισσότερο από τον αντίπαλό μας και φυσιολογικά επήλθε και η κούραση. Εμείς έχουμε τέσσερα παιχνίδια με τους ποδοσφαιριστές μας να έδωσαν ότι μπορούσανε".

Οι συνθέσεις:

Χέρενφεν
(Τροντ Σόλιντ): Λέιζαλ, Νίλσεν, Ποπόφ, Μπρόιερ, Γκρίντχαϊμ, Ντίνγκσταγκ, Παπαδόπουλος, Ενρίκε (+90΄ Ιγκελστεν), Λοσάντα, Σίμπον (77' Καλού), Κένινγκ.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σαβίνι (83' Αναστασάκος), Λίνο, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Βιτόλο, Γκαρσία (76' Κουτσιανικούλης), Φωτάκης (62' Φιλομένο), Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς, Βιεϊρίνια.

Δείτε photos από το παιχνίδι

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4