Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Αυγούστου 2017

Ένα μεγάλο φιλικό με την Μ.Τ.Κ. (1972)

Σαν σήμερα στις 29/8/1972, ο ΠΑΟΚ έδωσε στην Τούμπα ένα πολύ δυνατό φιλικό με αντίπαλο την ισχυρή εκείνη την εποχή ουγγρική Μ.Τ.Κ. Βουδαπέστης (MTK Budapest FC) γνωρίζοντας την ήττα με 1-3...
 
Ήταν το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε ο Δικέφαλος στην Τούμπα μετά την κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου της ιστορίας του, λίγους μήνες νωρίτερα και ο κόσμος (περίπου 18.000) βρέθηκε το ιστορικό γήπεδο για να αποθεώσει τους παίκτες του Λες Σάνον!

Το ακριβό για την εποχή εισιτήριο που έβαλε η διοίκηση της ομάδας λειτούργησε αποτρεπτικά για αρκετούς και για αυτόν ακριβώς τον λόγο δε γέμισε η Τούμπα!
 
Με απόντες τους Κούδα - Φουντουκίδη - Βουζουνεράκη, ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, αλλά αυτήν αποδείχτηκε άκαρπη...

Στο πρώτο ημίχρονο σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής, ο ΠΑΟΚ έδειξε πολλά θετικά στοιχεία παρουσιάζοντας μεγάλη ζωντάνια από τη μέση και μπροστά, με μια επίθεση φωτιά.

Ταχύτατοι συνδυασμοί, ωραίες κομπίνες και φαντασία στο παιχνίδι ήταν τα χαρακτηριστικά της ομάδας μας. Μορφή του ημιχρόνου ο Δημήτρης Παρίδης που έκανε δαιμονιώδεις κούρσες, θυμίζοντας τον παίκτη που θαυμάστηκε στα προηγούμενα χρόνια.

Η Μ.Τ.Κ. προηγήθηκε στο 5', όταν ο Μπέτσεϊ εκμεταλλεύτηκε λάθος του Γούναρη, πάσαρε στον Κουνς που με σουτ νίκησε τον Σαββουλίδη ανοίγοντας το σκορ.

Στο 12' ανατράπηκε ο Παρίδης εντός περιοχής και ο Ασλανίδης ευστόχησε στο πέναλτι κάνοντας το 1-1.

Στο 50' ο Μπέτσεϊ "κρέμασε" τον Σαββουλίδη και σημείωσε το 1-2, για να έρθει λίγο αργότερα ο Ντουάιτ να διαμορφώσει το τελικό 1-3. Ο ΠΑΟΚ στο 55' είχε δοκάρι με τον απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ασλανίδη.

Σημαντικές ευκαιρίες για τον Δικέφαλο, χάθηκαν στο 21', στο 28', στο 31' και στο 59', ενώ λίγο πριν τη λήξη μια εκπληκτική κεφαλιά - ψαράκι του Σαράφη μετά από σέντρα του Παρίδη, πέρασε ξυστά από το δοκάρι, άουτ..
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Σαββουλίδης (60' Στέφας), Γούναρης (60' Χατζηαντωνίου), Ιωσηφίδης, Μπέλλης, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Σαράφης, Μπέλλης, Αποστολίδης, Λάζος (60' Μαντζουράκης), Ασλανίδης.

Μ.Τ.Κ.: Μπρούνι, Τόροκ, Τσετένι, Σάρκοζι, Κάνας, Στράσσερ, Μπόρσο, Κόβατς (70' Κόριταρ), Κουνστ (46' Ντουνάι), Κις, Μπέτσεϊ.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4