Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Αυγούστου 2017

Η άρση των ποινών των Κούδα και Παρίδη (1974)


Σαν σήμερα στις 27/8/1974, η διοίκηση του ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την άρση των ποινών, των δύο ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου...

Στις 22/8/1974 είχαμε κάνει αναφορά στην τιμωρία της διοίκησης στους Κούδα και Παρίδη, όπως μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ.

Η τιμωρία των δύο παικτών του Δικεφάλου, είχε ισχύ μόλις 5 ημερών, καθώς σαν σήμερα στις 27/8/1974, η διοίκηση του ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τα παρακάτω:

"Κατά τη συνεδρίαση της 27/8, εμφανίστηκαν με πρωτοβουλία των φιλάθλων οι ποδοσφαιριστές Γ. Κούδας - Δ. Παρίδης και δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις. Στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την άρση των ποινών που είχαν επιβληθεί για να ωφεληθεί ο Σύλλογος και να συνεχιστεί η ένδοξη πορεία του".

Το θέμα όμως είχε και συνέχεια! Δύο μέρες αργότερα (29/8) ο ΠΑΟΚ έδωσε φιλικό με τον Πανιώνιο στην Τούμπα (κερδίσαμε 3-0), αλλά το παιχνίδι σημαδεύτηκε από ένα περιστατικό, παρόμοιο του οποίου βιώσαμε και σχετικά πρόσφατα με άλλους πρωταγωνιστές (η ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται, είναι ένας κύκλος!).

Η αρχή έγινε όταν μια ομάδα οπαδών ζήτησε με συνθήματα να παίξουν οι δύο προαναφερόμενοι παίκτες τους οποίους ο Σάνον δεν ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα αφήνοντάς τους στον πάγκο, θεωρώντας πως δεν είναι έτοιμοι, μιας και έχασαν προπονήσεις! Εναντίον αυτών των οπαδών στράφηκε το υπόλοιπο γήπεδο (!) με αποτέλεσμα να οξυνθούν τα πνεύματα.

Επειδή η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει, ο Σάνον στο 30' αποφασίζει να ρίξει στο ματς τον Κούδα. Αυτός με τη σειρά του "αρνήθηκε" (!) και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αποχώρησε από το γήπεδο, ενώ το παιχνίδι παιζόταν.

Στο ημίχρονο αποχώρησε και ο Κούδας, ενώ μετά το τέλος του αγώνα η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΟΚτσήδων τα έβαλε με αυτούς που προκάλεσαν το θέμα με την παρέμβασή τους.

Λίγο αργότερα η διοίκηση με ανακοίνωσή της στήριξε τον προπονητή, τονίζοντας σε αυτήν την προσπάθεια γνωστών κύκλων να κάνουν άνω κάτω την ομάδα, παραμονές ευρωπαϊκού αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα! 

Αυτά τα ωραία συνέβαιναν στο ΠΑΟΚ του 1974, την καλύτερη ομάδα που έχει να επιδείξει ο σύλλογος από δημιουργίας του!

Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ, στην οποίαν αποδοκίμασαν αυτούς που προκάλεσαν την αναταραχή...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4