Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Αυγούστου 2017

Το χατ τρικ του Βελτζλ στην Τούμπα (1984)


Σαν σήμερα στις 27/8/1984, στα πλαίσια της προετοιμασίας του, ο μετέπειτα πρωταθλητής ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό σε φιλικό παιχνίδι...

 
Το καλοκαίρι του 1984, ο ΠΑΟΚ του Βάλτερ Σκότσικ έδωσε σειρά φιλικών αγώνων στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το πρωτάθλημα που κατέκτησε 10 μήνες αργότερα!

Ένα από αυτά έγινε σαν σήμερα στις 27/8, όταν υποδεχτήκαμε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, μια αναμέτρηση την οποία παρακολούθησαν περίπου 12.000 θεατές.

Ήταν η εποχή που η ομάδα του Πειραιά έβλεπε στα επίσημα παιχνίδια το θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα ... με το κιάλι, όμως σε εκείνο το φιλικό έφυγε από γήπεδο με διπλό, σε μια περίοδο μεγάλων διοικητικών αλλαγών, καθώς η εποχή Παντελάκη τελείωνε!

Προσπαθούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν στις μέρες μας αν χάναμε από τον Ολυμπιακό με 0-3 έστω και σε φιλικού χαρακτήρα παιχνίδι! Τα λαϊκά δικαστήρια ήταν δεδομένα, ενώ κάποια κεφάλια σίγουρα θα έπεφταν!
 
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με τον Κουρτ Βελτζλ που εκμεταλλεύτηκε μπέρδεμα των Μπανιώτη - Αλαβάντα και από κοντά πλάσαρε τον Τερζή.

Ακολούθησε αντεπίθεση διαρκείας του ΠΑΟΚ, χάθηκαν σπουδαίες ευκαιρίες με τους Πάπριτσα - Σκαρτάδο στο 18', Πάριτσα στο 20' (δοκάρι), Βασιλάκο στο 37', για να φτάσουμε στο 41' όταν ο Βελτζλ και πάλι, μετά από μπαλιά του Ξανθόπουλου, σημείωσε το 0-2... Το όνομα - γλωσσοδέτης του Αυστριακού επιθετικού, συχνά αναγραφόταν σαν Βελτζ.

Ίδιο σκηνικό στο 50', με τον Αυστριακό φορ του Ολυμπιακού να ανεβάζει το σκορ στο 0-3!!!

Koρυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Σκαρτάδος - Ιωσηφίδης.

Οι συνθέσεις:
 
ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Ιωσηφίδης (46' Σίγγας), Μπανιώτης (46' Γιούρισιτς), Αλαβάντας, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης (46' Δαμανάκης), Ψαρράς, Πάπριτσα, Βασιλάκος (46' Μαλιούφας), Κωστίκος.

Ολυμπιακός: Σαργκάνης, Ξανθόπουλος, Βαμβακούλας, Παπαδόπουλος, Μίχος, Κουσουλάκης, Βελτζλ, Περσίας, Αναστόπουλος, Μητρόπουλος, Κοκολάκης.

Στον αγώνα πάντως του πρωταθλήματος που έγινε μερικές εβδομάδες αργότερα, ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο και με πέναλτι του Κωστίκου, λίγο πριν το φινάλε, θύμισε στον Ολυμπιακό πως ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΟΡΡΑΣ ...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4