Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Αυγούστου 2017

Το εκρηκτικό ξεκίνημα δεν ήταν αρκετό (1981)

Σαν σήμερα στις 30/8/1981, ο ΠΑΟΚ του Χάιντς Χέερ, αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό σε φιλικό παιχνίδι, στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"...
Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στον Πειραιά για να αγωνιστεί εναντίον της ομάδας που λίγους μήνες νωρίτερα, επικράτησε στον μεταξύ μας τελικό Κυπέλλου της Νέας Φιλαδέλφειας, με 3-1.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο γήπεδο αναγκάζοντας τους γηπεδούχους σε παθητικό παιχνίδι, την ώρα που ο κόσμος από τις κερκίδες (κοντά στις 25.000), γιούχαρε τους παίκτες του Ολυμπιακού για την κακή αγωνιστική τους παρουσία!
Οι καλές ευκαιρίες με τους Αλαβάντα και Κωστίκο δεν μεταφράστηκαν σε κάποιο γκολ και όσο περνούσε ο χρόνο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι χωρίς πάντως να σημειωθεί κάποιο γκολ στο πρώτο 45λεπτο.

Στο διάστημα 58'-60', αρχικά ο Λεμονής ευστόχησε στο πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Σίγγας (χέρι) και το υπέδειξε ο διαιτητής ... Βουράκης, για να έρθει δύο λεπτά αργότερα ο Γκρέγκορι να σημειώσει το 2-0 με μακρινό, ξερό σουτ!
58': Ο Λεμονής με πέναλτι ανοίγει το σκορ
77': Ο Λεμονής με μακροβούτι προσπαθεί να ξεγελάσει τον Βουράκη και να πάρει και δεύτερο πέναλτι...

Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 85' με τον Στάθη Τριανταφυλλίδη που δέχτηκε την μπαλιά του Δαμανάκη και πλάσαρε εύστοχα τον Σαργκάνη. 

Κορυφαίοι για τον Δικέφαλο οι Γούναρης, Τριανταφυλλίδης, Σίγγας, Κωστίκος, Αλαβάντας, Γκουερίνο
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σαργκάνης, Μίχος (46' Δαμιανίδης), Παπαδόπουλος, Νοβοσέλατς, Βαμβακούλας, Περσίας, Κουσουλάκης, Άλστρομ (46' Λεμονής), Ορφανός, Μητρόπουλος, Αναστόπουλος (46' Γκρέγκορι).

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Γούναρης, Αποστολίδης Θ., Σίγγας, Ιωσηφίδης, Δαμανάκης, Βασιλάκος (35' Τριανταφυλλίδης), Γεωργόπουλος, Αλαβάντας, Κωστίκος, Γκουερίνο.
* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χανς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντίσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό!

Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4