Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Αυγούστου 2017

Διπλό επί του ΟΦΗ, με 2.000 εκδρομείς (2008)

Σαν σήμερα στις 30/8/2008, ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη νίκη με 0-2 στην Κρήτη επί του ΟΦΗ, στην πρεμιέρα της Super League,  της περιόδου 2008-2009...

2.000 και πλέον οπαδοί του Δικεφάλου έκλεψαν την παράσταση φωνάζοντας για πολλή ώρα: "Εεε οοο στ @@ μας το πλοίο, θα μείνουμε εδώ"!

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πολυπόθητη νίκη με 0-2 κόντρα στον ΟΦΗ και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα.

Ο Δικέφαλος ήταν σαφώς ανώτερος καθ' όλη τη διάρκειας του παιχνιδιού και έκαμψε εύκολα την αντίσταση του ΟΦΗ μέσα στην Κρήτη, ο οποίος αν και αδικήθηκε σε πέναλτι που δεν του δόθηκε σε χέρι του Κονσεϊσάο, εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και δίκαια ηττήθηκε.

Η ομάδα μας είχε συνοχή και ομοιογένεια, ενώ μεγάλο όπλο της ήταν η μεσαία γραμμή, με τους Γκαρσία – Βερόν – Ίβιτς – Κονσεϊσάο – Βιερίνια σε πάρα πολύ καλή μέρα και ενθουσίασε τον κόσμο που βρέθηκε στην Κρήτη για να παρακολουθήσει το παιχνίδι.


Το φιλμ του αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε από νωρίς με το πάθος και την αγωνιστικότητα των παιχτών του ότι κατέβηκε μόνο για το διπλό.

Στο 8' ο Πάμπλο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μάρκος Αντόνιο εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση στην άμυνα του ΟΦΗ και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε από κοντά τον Αρκάντιους Μάλαρτζ κάνοντας το 0-1 για τον ΠΑΟΚ.

Το γρήγορο αυτό γκολ που σημείωσε ο ΠΑΟΚ βοήθησε την ομάδα να ανεβάσει στροφές και να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της, με τους παίχτες του ΟΦΗ να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο.

Έτσι στο 16' ο Βερόν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Βιεϊρίνια έπιασε την κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος ολιγωρία του Σταυρακάκη, η οποία έφυγε πάνω από την εστία του Μάλαρτζ.

Στο επόμενο λεπτό (17'), ο Πολωνός γκολκίπερ των Κρητικών απέκρουσε σε κόρνερ με το αριστερό του χέρι πολύ δυνατό ευθύβολο σουτ του Βερόν έξω από την περιοχή, ενώ στο 18' το γυριστό σουτ του Μάρκος Αντόνιο έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου, ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο παιχνίδι και με άριστο στήσιμο από το Φερνάντο Σάντος έλεγχε πλήρως τον αγώνα και δεν άφησε τον ΟΦΗ να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Στο 31' μετά από σέντρα του Πίτσου, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Κονσεϊσάο, με τον διαιτητή να θεωρεί πως το χέρι ήταν ακούσιο με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η φάση.
 
Ένα λεπτό αργότερα (32'), η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ΟΦΗ, με τον Σίμιτς να πιάνει σουτ μέσα στην περιοχή και τον Χαλκιά να αποκρούει σωτήρια.

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν πανικοβλήθηκε, κι έτσι στο 42' ο Σνάουτσνερ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μουσλίμοβις "έστρωσε" με το στήθος τη μπάλα στον Κονσεϊσάο, ο οποίος με ένα εκπληκτικό βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στο αριστερό "παραθυράκι" του Μάλαρτζ, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό για να αποτρέψει το 0-2.

Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήταν για τον ΟΦΗ, με τον Ταραλίδη να εκτελεί απευθείας φάουλ και τον Χαλκιά να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά όπως είναι φυσικό και κυνήγησε το γκολ. Η πρώτη καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 53' με κεφαλιά του Εντόι μετά από εκτέλεση φάουλ του Σίμιτς, με τον Χαλκιά να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 64' ο Ίβιτς έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία ίσως του αγώνα, όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά του Βιεϊρίνια βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής, με το πλασέ του να περνάει έξω από το αριστερό δοκάρι του Μάλαρτζ.

Από κει και ύστερα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και οι μοναδικές φάσεις που «πήγαν» να δημιουργηθούν ήταν μετά από ασταθείς εξόδους του Χαλκιά, ο οποίος κινδύνεψε αρκετές φορές μετά από κόρνερ και κάποιες σέντρες, χωρίς όμως να σημειωθεί ευκαιρία.

Στο 82' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εντόι με τον Χαλκιά να διώχνει ξανά σε κόρνερ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μουσλίμοβιτς «άγγιξε» το 0-3 μετά από σέντρα του Λάκη, όμως η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το δοκάρι του εξουδετερωμένου Μάλαρτζ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Φάουλ του Σφακιανάκη, ο Χαλκιάς απομάκρυνε με γροθιές τη μπάλα, ο Σίμιτς πήρε το "ριμπάουντ" και έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Μάρκος Αντόνιο πάνω στη γραμμή απομάκρυνε τη μπάλα.

Σε μία γενική ανάλυση του παιχνιδιού... είδαμε έναν ΠΑΟΚ ο οποίος είχε πάθος, αγωνιστικότητα, αυτοματισμούς και ουσία.

Η ομάδα είχε άριστο στήσιμο και συγκεκριμένο επιθετικό αλλά και αμυντικό πλάνο. Όλοι οι παίχτες αμύνονταν, ενώ υπήρχαν και πολύ καλές αλληλοκαλύψεις και πολλά τρεξίματα από όλους. Καμία φάση δεν αφήνονταν χωρίς να κυνηγηθεί, ενώ σε καμία στιγμή δεν χαλάρωσε η ομάδα κι έτσι ο ΟΦΗ έβρισκε τις περισσότερες φορές κλειστή άμυνα, πολύ δύσκολο να διασπαστεί.

Στην επίθεση αντίστοιχα, έβγαιναν και τα κεντρικά χαφ μπροστά βοηθώντας σημαντικά στην ανάπτυξη. Ο Μουσλίμοβιτς στην κορυφή πάλευε κυρίως (μοναδική μεγάλη ευκαιρία του ήταν στο 82' μετά από τη σέντρα του Λάκη), όμως αυτό έδινε τη δυνατότητα στους υπόλοιπους να βρίσκουν χώρους να κινηθούν με και χωρίς τη μπάλα.

Οι Βιερίνια – Κονσεϊσάο στις πτέρυγες έκαναν αρκετές κούρσες, άλλαζαν θέσεις με μεγάλη επιτυχία, ενώ συνέκλιναν και στο κέντρο γεμίζοντας την περιοχή. Το δεύτερο γκολ προήλθε κάπως έτσι, με τον Μουσλίμοβιτς να στοπάρει στον Κονσεϊσάο κι αυτός με ένα εκπληκτικό σουτ κατάφερε να σκοράρει.

Από την άλλη τα κεντρικά χαφ, είχαν πλην του αμυντικού κομματιού και σημαντικό ρόλο στην οργάνωση. Είδαμε σουτ από τα κεντρικά χαφ έξω από την περιοχή τα οποία τόσο έλειψαν από την ομάδα. Είδαμε καλές μπαλιές και από τους τρεις (Ίβιτς – Βερόν – Γκαρσία) και μεγάλη αγωνιστικότητα.

Συνοψίζοντας... όταν η ομάδα αναπτυσσόταν, κανείς δεν έμενε αμέτοχος. Η ταχύτητα των Κονσεϊσάο – Βιερίνια στις πτέρυγες, σε συνδυασμό με τις πολύ καλές και σίγουρες μεταβιβάσεις των Βερόν – Γκαρσία – Ίβιτς και τους αυτοματισμούς που είχε η ομάδα (η προετοιμασία που λέγαμε), συνέθεσαν στην πολύ σωστή τακτική και όμορφη ανάπτυξη της ομάδας, με την μπάλα να γυρίζει σωστά από όλους τους παίχτες, να μη γίνονται αβίαστα λάθη, ενώ είδαμε και πολύ καλή κίνηση χωρίς τη μπάλα από τους επιθετικούς.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ
(Φράντισεκ Στράκα): Μάλαρτζ, Ταραλίδης (74' Rουμπάκης), Σίμιτς, Πίτσος, Πόποβιτς (61' Κοστόφσκι), Σταυρακάκης, Δημούτσος, Βενέτης, Κουνενάκης, Εντόι, Ερέρα (46' Σφακιανάκης).

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Κωσταντινίδης, Μάρκος Αντόνιο, Κοντρέρας, Γκαρσία (46' Μπαλάφας), Βερόν, Κονσεϊσάο, Ίβιτς, Βιεϊρίνια (81' Λάκης), Μουσλίμοβιτς (93' Αθανασιάδης).
Φερνάντο Σάντος: "Ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση. Κάναμε ένα γκολ νωρίς που ήταν πολύ σημαντικό για μας. Ο ΟΦΗ ήταν φυσιολογικό να προσπάθησε να μας πιέσει και να αντιδράσει μετά το γκολ που δέχθηκε.

Νομίζω και εμείς από την πλευρά μας όμως αντιδράσαμε έξυπνα. Ο ΟΦΗ είχε μία καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο αλλά από εκεί και πέρα δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλες επικίνδυνες φάσεις με μας να βάζουμε το δεύτερο γκολ. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν πιο εύκολο για μας και πολύ δύσκολο για τον ΟΦΗ να το γυρίσει τούμπα.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο της μπάλας. Ο ΟΦΗ μας απείλησε μόνο από στημένες φάσεις ενώ και εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει στη φάση με τον Μουσλίμοβιτς και να τελειώσουμε μια και καλή το παιχνίδι".


Σε ερώτηση για την παράδοση των 24 ετών που έσπασε με την εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ απάντησε:
"Για μένα δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο. Θα γραφτεί στην ιστορία αλλά εμείς κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Εμείς όμως όπως σας είπα και στην Συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ότι στόχος μας σε κάθε παιχνίδι είναι να κερδίζουμε ή να μην χάνουμε".

Σε ερώτηση για την αλλαγή του Γκαρσία σχολίασε: "Ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και για αυτό δεν θέλησα να ρισκάρω περαιτέρω συμμετοχή του".

Για το κατέβασμα του ρυθμού στο δεύτερο ημίχρονο από την ομάδα του δήλωσε: "Οι δύο ομάδες δεν είναι στο 100% ακόμη, οπότε θεωρώ ότι και εμείς σωστά πράξαμε και κατεβάσαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και κάναμε κάποιες αντεπιθέσεις".

Κι όσο για τον στόχο του ΠΑΟΚ στην αγωνιστική περίοδο;
"Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος να βγούμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του χρόνου".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4