Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Αυγούστου 2017

Το φιλικό με τη Νασιονάλ Μοντεβιδέο (1973)

Σαν σήμερα στις 26/8/1973, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα σε φιλικό παιχνίδι, την Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Club Nacional de Football) κάτοχο του διηπειρωτικού τίτλου της σεζόν 1970-1971...

Η ομάδα από την Ουρουγουάη, είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη δύο μέρες νωρίτερα (24/8/1973) και σε μια Τούμπα που ξεχείλιζε από κόσμο, αγωνίστηκε κόντρα σε μία από τις  καλύτερες (ίσως και η καλύτερη) ομάδες του ΠΑΟΚ στην ιστορία του Συλλόγου μας!
Ο ΠΑΟΚ εκείνο το βράδυ έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ένα παιχνίδι που μόνο με φιλικό δεν έμοιαζε, καθώς το πάθος για τη νίκη κυριάρχησε τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις εξέδρες, που ήταν συνέχεια στο πόδι σπρώχνοντας την ομάδα ακατάπαυστα επί 90 λεπτά.

Ο Ιωσηφίδης μόλις στο 3' άνοιξε το σκορ (πετυχαίνοντας ένα από τα λίγα γκολ της καριέρας του), στα λεπτά που ακολούθησαν η ομαδάρα μας "πάτησε" (χωρίς υπερβολή η λέξη) την Νασιονάλ, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει περισσότερα γκολ αν και το δικαιούνταν!
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι βλέποντας πως την έχουν δύσκολα, επιστράτευσαν σκληρό παιχνίδι (ήταν μαέστροι σε αυτό!) και στο 65' πέτυχαν το 1-1 με τον Μάνζικ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να επιτίθεται και στο 73', ο Ασλανίδης νίκησε τον Μάγκα, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ! Στο 80' το σουτ του Αποστολίδη σταμάτησε στο δοκάρι και αντί να γίνει το 3-1 σε αυτήν τη φάση, ήρθε το 2-2 στο 89' με τον Μαμέλι.
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι: Πέλλιος, Τσιλιγγιρίδης, Ιωσηφίδης, Κούδας και Ασλανίδης. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ράμμος.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Πέλλιος, Τσιλιγγιρίδης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Τερζανίδης (65' Αναστασιάδης), Ασλανίδης, Κούδας, Σαράφης, Παρίδης.

Νασιονάλ: Μάγκα, Ζονάσι, Μάζνικ, Γκονζάλες, Κανέντα, Σόρια, Μανέιρο, Μαμέλι, Αρτίμε, Σουάρεζ (78' Καζάντριο), Μαντεγκέζα (46' Φοντόρα).
* Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται ο Δημήτρης Παρίδης να προσπαθεί να στείλει την μπάλα με κεφαλιά, προς την εστία της Νασιονάλ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4