Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Αυγούστου 2017

Η ήττα που έστειλε τον Μπλαχίν στο σπίτι του (1998)

Σαν σήμερα στις 29/8/1998, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα, τον νεοφώτιστο εκείνη την χρονιά στη μεγάλη κατηγορία συμπολίτη, τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1998-1999...

Αυτή η αγωνιστική του πρωταθλήματος, έμελλε να είναι και η τελευταία του Ουκρανού Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο μας!

Το παιχνίδι έγινε σε μια σχεδόν γεμάτη Τούμπα, από οπαδούς και των δύο ομάδων, κόπηκαν 22.798 εισιτήρια και η εξέλιξή του είχε άσχημη τροπή για τους παίκτες μας!

Μόλις στο 15' ο Χαριστέας πλάσαρε τον Μιχόπουλο σημειώνοντας το 0-1, για να έρθει στο 53' ο ίδιος να διπλασιάσει τα τέρματα του Άρη. 
 
Στο επόμενο λεπτό (54΄) ο διαιτητής Φασόλης έστειλε τον σκόρερ του Άρη στα αποδυτήρια με 2η κίτρινη, για να μειώσει στο 62' ο Καφές με κεφαλιά βάζοντας πάλι τον ΠΑΟΚ στο ματς!

Και ενώ η ομάδα πίεζε -ανορθόδοξα πάντως καθώς οι σέντρες πήγαιναν σύννεφο- ήρθε στο 68' ο Νίκος Μιχόπουλος να κάνει το μεγαλύτερο λάθος στα χρόνια που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, καθώς κλώτσησε αέρα σε ακίνδυνο γύρισμα του Κουλακιώτη για να γραφτεί έτσι το 1-3.

Το τελικό 1-4 διαμορφώθηκε στο 73' με τον Πανόπουλο, σε μια φάση στην αρχή της οποίας ο βοηθός σήκωσε οφ σάιντ, όμως ο Φασόλης δεν τον είδε και στη συνέχεια κατέβασε τη σημαία αφήνοντας τη φάση να εξελιχτεί...

Η ήττα έφερε μεγάλους κλυδωνισμούς στον ΠΑΟΚ, αφού την ώρα που έγινε το 0-2, ο κόσμος αποδοκίμασε μαζικά τον Μπλαχίν, την ώρα που το όνομα του διαδόχου του (Άγγελος Αναστασιάδης για 2η θητεία στην Τούμπα) γινόταν σύνθημα στην Τούμπα: "Είναι τρελός ο Άγγελος"!

Την ώρα που ο Παντελής Καφές μείωσε σε 1-2 ο Μπλαχίν κλώτσησε τον πάγκο μας από τα νεύρα του και τραυματίστηκε, ενώ με το τέλος του παιχνιδιού αρκέστηκε να δηλώσει, φεύγοντας από τον αγωνιστικό χώρο: "Εγώ τελείωσα..."

Από την οργή του κόσμου δε γλίτωσε και ο Μπατατούδης που είδε τον κόσμο να στρέφεται και εναντίον του, όπως και εναντίον του πρώην μάνατζερ της ομάδας Γρηγόρη Αποστολίδη στον οποίον καταλογίστηκαν ευθύνες για την απομάκρυνση Αναστασιάδη πριν την έλευση του Μπλαχίν!

Πολλά επεισόδια είχαμε πριν την έναρξη της αναμέτρησης, όπως και μετά τη λήξη της, τα ασθενοφόρα πηγαινοερχόταν στην Τούμπα, όμως οι φιλοξενούμενοι δήλωναν πως πήραν τη ρεβάνς της βαριάς ήττας τους με 0-4 στο Χαριλάου, τρία χρόνια νωρίτερα...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Μπάντοβιτς, Ολιβάρες, Ζαφειρίου (55' Καφές), Κουλακιώτης, Κατσιαμπής (58' Μαχαιρίδης), Καπετανόπουλος, Φραντζέσκος, Βρύζας, Τουρσουνίδης (46' Κομίνχες), Νάγκμπε.

Άρης: Κατεργιαννάκης, Ναγκόλι (88' Νικολάου), Μητσόπουλος, Κατσαρός, Δαλκίδης, Φλόρες (85' Βλαχούδης), Κολτσίδας, Έρακ, Μάντζιος, Χαριστέας, Πανόπουλος.

* O ΠΑΟΚ τη σεζόν 1998-1999 τερμάτισε στην 4η θέση με 62 βαθμούς, έχοντας σε 34 ματς 19 νίκες - 5 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 52-31. Ο συμπολίτης αρκέστηκε στην 6η θέση, όμως αυτό που πάντα μετρούσε γι' αυτούς ήταν η νίκη στα μεταξύ μας παιχνίδια και τίποτε άλλο!

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Όλεγκ Μπλαχίν (2 ματς - 2 ήττες), συνεχίστηκε με τον Άγγελο Αναστασιάδη (16 ματς, 11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες) και ολοκληρώθηκε με τον Άρι Χάαν (16 ματς, 8 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες). Είναι από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4