Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Αυγούστου 2017

Θαυμασμός για ΠΑΟΚ στο ματς με τη Ντιναμό (1973)

Σαν σήμερα στις 29/8/1973, ο ΠΑΟΚ έδωσε στην Τούμπα ένα μεγάλο φιλικό ματς, με αντίπαλο τη Ντιναμό Βουκουρεστίου (FC Dinamo Bucuresti), με τελικό σκορ 1-1  ...

Τρεις μέρες μετά το φιλικό με τη Νάσιοναλ Μοντεβιδέο που έγινε στις 26/8/1973, ο ΠΑΟΚ έδωσε στην Τούμπα ένα ακόμη μεγάλο φιλικό ματς, αυτή τη φορά με αντίπαλο τη Ντιναμό Βουκουρεστίου...
Ο Δικέφαλος προετοιμαζόταν για το ελληνικό πρωτάθλημα που τόσο άδοξα έχασε από τον Ολυμπιακό λίγους μήνες νωρίτερα -ελέω Παναχαϊκής- αλλά και για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την πολωνική Λέγκια που πλησίαζαν!

Στις εξέδρες της Τούμπας εκείνο το βράδυ (29/8/1973) βρέθηκαν περίπου 10.000 θεατές οι απόλαυσαν ένα εξαιρετικό ΠΑΟΚ, να παρατάσσεται στον αγωνιστικό χώρο με τη βασική του 11άδα, αυτή που ο Λες Σάνον σκόπευε να κατεβάσει στο εκτός έδρας ματς με τη Λέγκια, για τον α' γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, στις 19/9 ...

Μοναδικός απών ο Γιώργος Κούδας, ο οποίος δεν αγωνίστηκε ούτε στο παιχνίδι της Βαρσοβίας, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους υπόλοιπους συμπαίκτες του να γοητεύσουν με το περίτεχνο παιχνίδι τους!
Με μια αμυντική γραμμή που ενέπνεε απόλυτη εμπιστοσύνη και έναν τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού που έθελξε, οι παίκτες του Λες Σάνον εντυπωσίασαν!

Μόλις στο 18ο λεπτό, ο Άγγλος τεχνικός κάλεσε από τον πάγκο τον Άγγελο Αναστασιάδη να αντικαταστήσει τον πολύ εκνευρισμένο Χρήστο Τερζανίδη, ο οποίος αρχικά δέχτηκε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα από αντίπαλό του και στη συνέχεια προσπάθησε να ανταποδώσει, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή για να προστατευτεί!

Το κυρίαρχο στοιχείο που σίγουρα έμεινε στη μνήμη όσων είδαν το ματς, ήταν οι αντεπιθέσεις του Δικεφάλου, που έβγαιναν με κινηματογραφική ταχύτητα, με πρωταγωνιστές τους Σαράφη - Παρίδη, με τον δεύτερο να ξεχύνεται σαν δαιμονισμένος προς την περιοχή των Ρουμάνων.

Από την άλλη, η Ντιναμό είχε στις τάξεις της τον διάσημο Ντουμιτράκε και τον αεικίνητο Γκεοργκέσκου, καθώς και παίκτες αθλητικούς με πολλά σωματικά προσόντα και εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Οι Ρουμάνοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 39', σημειώνοντας ένα πανέμορφο σε εκτέλεση και δημιουργία γκολ! Ο Μολντοβάν σέντραρε από τα πλάγια και ο Ράντου με άπιαστη κεφαλιά έγραψε το 0-1, κερδίζοντας επιφωνήματα θαυμασμού...

Η ισοφάριση ήρθε με την υπογραφή του Δημήτρη Παρίδη. Ο Σαράφης βρήκε τον Αποστολίδη, αυτός πέρασε την μπάλα ψηλοκρεμαστά για να έρθει ο δαιμόνιος κοντός να αφήσει άγαλμα τους Ντομπρίν και Γκεοργκέσκου ισοφαρίζοντας στο τελικό 1-1.
Νωρίτερα στο 20' ο Σαράφης πηδώντας πολύ ψηλά πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι άουτ, στο 43' ο Στέφας σταμάτησε τον Ντουμιτράκε στο τετ α τετ, στο 49' ο απέκρουσε πολύ δύσκολα το σουτ του Σαράφη και στο 59' ο Κωνσταντινέσκου σταμάτησε και πάλι την προσπάθεια του "Καίσαρα".

Το ίδιο συνέβη και στη φάση του 77', όταν ο Ρουμάνος τερματοφύλακας εξουδετέρωσε την προσπάθεια του Σαράφη και τέλος στο 85', ο Παρίδης είδε το σουτ που επιχείρησε να καταλήγει στο πλάι των δικτύων άουτ!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στέφας (46' Σαββουλίδης), Γούναρης, Τσιλιγκιρίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης (18' Αναστασιάδης), Αποστολίδης, Λάζος (65' Παναγής), Σαράφης, Ασλανίδης, Παρίδης.

Ντιναμό Βουκουρεστίου: Κωνσταντινέσκου, Σάντου, Σαντμορεάνου, Ντελεάνου, Ντομπρίν (80' Λούκουτα), Ντίνου, Μολντοβάν, Ράντου, Ντουμιτράκε (46' Βριτσέα), Γκεοργκέσκου, Νουνβάιλερ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4