Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Αυγούστου 2017

Μια πρωταθλήτρια κόσμου στη Θεσσαλονίκη (1973)

Σαν σήμερα στις 24/8/1973, προσγειώθηκε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Μίκρας, αεροσκάφος της Ολυμπιακής, που μετέφερε την ομάδα της Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Club Nacional de Football) ...

Η ομάδα από την Ουρουγουάη, πρωταθλήτρια κόσμου το 1971 καθώς σήκωσε το διηπειρωτικό κύπελλο εκείνη τη χρονιά, αφίχθη στην πόλη για να δώσει μετά από δύο μέρες (26/8/1973) φιλικό παιχνίδι με την πολύ μεγάλη ομάδα του Δικεφάλου εκείνης της εποχής.

Η αποστολή κατέλυσε στο ξενοδοχείο Φιλίππειο και την υποδέχθηκαν κατά την άφιξή της, σαν εκπρόσωποι του επίσημου ΠΑΟΚ, οι Μόκκας, Κασιμάτης και Ηλιάδης...

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η Νασιονάλ προπονήθηκε για δύο ώρες στην Τούμπα, με σχεδόν όλους τους μεγάλους παίκτες που διέθετε! Στη Θεσσαλονίκη ήρθαν οι: Μάγκα, Γνκρουμπιτ, Μάζλικ, Γκοντζάλεζ, Κουνέπα, Ζύρια, Μαρτιρένα, Μανέιρα, Μαμέλλι, Αρτίμε, Φοντόρα, Καλάντρικα, Σουάρεζ, Μαντεγάγα, Σανάτι.

Τα μεγάλα ονόματα της ομάδας ήταν ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας Μάνγκα, οι Αργεντίνοι Μανέιρο, Μαρτιρένα, και Γκονζάλεζ.

Οι γνωστοί στον κόσμο Κουμπίλια και Ούμπινας έμειναν στο Μοντεβιδέο λόγω τραυματισμού. Την ομάδα συνόδευε ο πρόεδρός της Μιγκέλ Βεντουλιέγο, ενώ προπονητής της ήταν ο Γεοναλτέρ Μπριεύσα.

Για την ιστορία στο παιχνίδι που έγινε μετά από 2 μέρες, σε μια κατάμεστη Τούμπα οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2... Λεπτομέρειες από την αναμέτρηση αυτή ΕΔΩ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4