Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Αυγούστου 2017

Φιλική νίκη επί της ΑΕΚ στην Αθήνα (1967)


Σαν σήμερα στις 27/8/1967, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Αθήνα την ΑΕΚ, σε φιλικό παιχνίδι...

Δυναμικό το παρόν εκατοντάδων οπαδών της ομάδας μας, με τους φλογερούς Νεαπολίτες να δίνουν το στίγμα τους, δημιουργώντας μια εκρηκτική κερκίδα που άφησε άφωνους τους Αθηναίους!

Ο ΠΑΟΚ κατέπληξε με την παρουσία του στη Νέα Φιλαδέλφεια, πήρε μια δικαιότατη νίκη -έστω και σε φιλικό επίπεδο- αναγκάζοντας τον αθηναϊκό τύπο να υποκλιθεί στις δυνατότητες της ομάδας μας!

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με γκολ του Αφεντουλίδη στο 3' και του νεοαποκτηθέντα Σαράφη στο 28'. Η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 2ο ημίχρονο χάρη σε δύο γκολ του Μίμη Παπαϊωάννου, όμως ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε τα ηνία του παιχνιδιού φτάνοντας και σε τρίτο γκολ με τον Κατσικάρη στο 75'.

Το σκορ θα μπορούσε να πάει και στο 2-4, αν το πολύ δυνατό σουτ του Αρίστου Φουντουκίδη δεν τράνταζε το κάθετο δοκάρι του Σεραφείδη.

Εκείνο που προκάλεσε αίσθηση είναι ότι μετά το 2-2, οι ΑΕΚτσήδες περίμεναν την κατάρρευση του ΠΑΟΚ, θεωρώντας πως θα είχε την τύχη των επαρχιακών ομάδων, όμως συνέβη ακριβώς το αντίθετο.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς ίχνος φόβου, βγήκε στην επίθεση και έπαιξε την ΑΕΚ σαν τη γάτα με το ποντίκι, σφυροκοπώντας την άμυνά της μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι γηπεδούχοι έφυγαν από το γήπεδο ικανοποιημένοι που έχασαν μόνο με 2-3 και δεν έχασαν με μεγαλύτερο σκορ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Σεραφείδης (Κωνσταντινίδης), Κεφαλίδης, Βασιλείου, Μπαλλόπουλος, Σοφιανίδης, Καραφέσκος (Μαστρακούλης), Σταθόπουλος (Βεντούρης), Σταματιάδης, Παπαγεωργίου (Νικολαΐδης), Παπαϊωάννου, Πομώνης (Ιορδάνου).

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης (Μακρής, Νικολαΐδης), Τάτσης, Μουρατίδης, Γιακουμής, Λέανδρος (Παπαχριστούδης, Κατσικάρης), Σαράφης, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης.

* Η αρχική εικόνα είναι από τους πανηγυρισμούς των παικτών μας τη σεζόν 1967-1968 για το διπλό στον Πειραιά (0-1).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4