Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Αυγούστου 2017

Ποδαρικό με το δεξί επί της Ξάνθης (2011)

Σαν σήμερα στις 28/8/2011, ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα την Ξάνθη με 1-0, την 1η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2011-2012...

Ο ΠΑΟΚ νίκησε την Ξάνθη με 1-0, με γκολ που σημείωσε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στο 6' της αναμέτρησης και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα... Προκλητικός ο Θάνος και ανίκανος ο βοηθός του που ακύρωσε γκολάρα του Πορτογάλου στο 82'! 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο γήπεδο στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, με τον Βιεϊρίνια και τον Γιώργο Γεωργιάδη να δείχνουν πτυχές του ταλέντου τους και να πλαγιοκοπούν την Ξάνθη δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία της.

Σε μια από αυτές στο 6', όταν ο Βιεϊρίνια ελίχθηκε έξω από την περιοχή έκανε ένα δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βιβιάνι.

Ακολούθησε σουτ φάουλ του Λίνο με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Ξάνθης, αλλά κάπου εκεί η εικόνα του αγώνα άλλαξε...

Η Ξάνθη πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κερδίζοντας μάχες στο χώρο του κέντρου και παραλίγο να έφερνε το ματς στα ίσα στο 17', όταν μετά από σέντρα του Σουάνη, ο Μαλεζάς έδιωξε πάνω στη γραμμή. 

Είκοσι λεπτά αργότερα (37'), ο Πόι σέντραρε από τα αριστερά, ο Καζάκης πήρε την κεφαλιά από τους Μαλεζά και Μπαλάφα και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Κρέσιτς.
Ήταν φανερό ότι η ομάδα δεν πατούσε πλέον καλά στο γήπεδο, έδειχνε αποσυντονισμένη και η ανησυχία είχε αρχίσει να πλανάται στην Τούμπα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να ανατρέψει την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και έχασε σειρά ευκαιριών για να διπλασιάσει τα τέρματά του.

Πρώτα στο στο 55', όταν ο Έτο γύρισε στον Γεωργιάδη που ήταν ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι, όμως ο παίκτης μας έστειλε την μπαλα πάνω στον Βιβιάνι.

Στο 65΄ο Βιεϊρίνια έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης έπιασε δυνατό σουτ, όμως για ακόμα μια φορά ο Βιβιάνι απομάκρυνε σε κόρνερ.
Η φάση του αγώνα έγινε στο 82΄όταν ο βοηθός ακύρωσε το πολύ όμορφο γκολ - ποίημα του Πορτογάλου, υποδεικνύοντας οφ σάιντ τον Αθανασιάδη στο ξεκίνημα της φάσης, κάτι που δεν υπήρχε!

Οι φιλοξενούμενοι στην καλύτερή τους στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο έφτασαν πολύ κοντά στο 1-1 στο 93', όταν ο Μαρσελίνιο σούταρε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή όμως ο Φωτάκης με κεφαλιά έσωσε πάνω στη γραμμή.
 
Πολλά και δικαιολογημένα τα παράπονα του ΠΑΟΚ από την παρουσία του Θάνου στην Τούμπα, αφού ο ρέφερι κατάφερε να ξεσηκώσει το γήπεδο διακόπτοντας το ματς για υβριστικά... κάτι που σπάνια βλέπαμε σε άλλα γήπεδα και κυρίως εναντίον του ΠΑΟΚ.
Όσο για τον κόσμο, οι 18.000 περίπου θεατές βοήθησαν πολύ την ομάδα με την παρουσία τους στις κερκίδες να φτάσει στη νίκη, αλλά και πάλι δεν έλειψαν καμιά δεκαριά που θεώρησαν έξυπνο να ανάψουν πυρσό παρά τις προτροπές της διοίκησης...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Κρέσιτς, Μπαλάφας, Μαλεζας, Ετο, Λίνο, Φωτάκης, Αρίας (Τσουκαλάς 87'), Γεωργιαδης (Ρομπέρ 82') Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Ξάνθη: Βιβιάνι, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι (Μάνταλος 85'), Σουάνης (Βλαχοδήμος 57'), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (Μαρκόφσκι 68'), Βάλλας, Καζάκης, Στάσιακ, Ντανι.

............................................

Λίνο:

"Είναι σημαντικό που κερδίσαμε το παιχνίδι, που ήταν το πρώτο για το φετινό πρωτάθλημα. Ήμασταν πολύ κουρασμένοι, αφού πριν τρεις μέρες παίξαμε ένα σημαντικό παιχνίδι στην Ουκρανία. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύπλοκο, με πολλές καλές ομάδες, όμως όπως είπα το σημαντικό είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς".
Ο Λάσλο Μπόλονι στάθηκε στη νίκη και τους τρεις βαθμούς που πήρε η ομάδα, ενώ τόνισε πως η σημερινή εικόνα του Δικεφάλου δεν τον ικανοποίησε... Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός:

"Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι γιατί τελειώσαμε ωραία την εβδομάδα. Θέλαμε να μην χάσουμε στην Ουκρανία και φυσικά να ξεκινήσουμε νικηφόρα το πρωτάθλημα γνωρίζοντας ότι θα έχουμε ένα δύσκολο ματς. Ήταν σημαντική η νίκη μας και γι' αυτό το λόγο είμαι χαρούμενος αλλά όχι και ικανοποιημένος. Είναι σημαντικοί οι τρεις βαθμοί".

Για το τι έφταιξε και ο ΠΑΟΚ δέχθηκε πολλές ευκαιρίες από την Ξάνθη στο ματς, ανέφερε:
"Η Ξάνθη είχε ευκαιρίες γιατί έχει καλούς παίκτες και γιατί δεν είχε τίποτε να χάσει. Επίσης, δεν είχε ψυχολογική πίεση για το αποτέλεσμα, όπως εμείς".

Για το γιατί επέλεξε να κάνει στο τέλος τις αλλαγές που δικαιούταν, τόνισε: "Αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο νομίζω ότι δεν πρέπει να σας απαντήσω".

Για το ότι επέλεξε να βάλει τον Σαλπιγγίδη σε ρόλο επιτελικού, υποστήριξε: "Ο Σαλπιγγίδης είχε καιρό να αγωνιστεί και αν έπαιζε στα άκρα θα επιβαρύνονταν. Άλλωστε έχει ματς και με την Εθνική. Επίσης ένας ακόμη λόγος είναι ότι μου αρέσει να παίζω πιο μπροστά. Μερικές φορές το καταφέρνουμε, άλλες πάλι όχι. Σήμερα ο Σαλπιγγίδης έκανε μια καλή προπόνηση και πιστεύω ότι στους αγώνες της Εθνικής θα βοηθήσει".

Για το ποιο είναι το πλάνο για τα μεταγραφικά που εκπνέουν την Τετάρτη, είπε: "Δουλεύω με τη διοίκηση για να βρούμε λύσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν κάναμε μεγάλα πράγματα. Εσείς όμως ξέρετε καλύτερα την κατάσταση απ' ότι εγώ. Γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να φέρουμε ποδοσφαιριστές. Και χθες και σήμερα ήμουν με τη διοίκηση και μιλούσα για μεταγραφές. 

Έχουμε πέντε επιθετικούς και ξέρετε ότι δεν είναι αρκετοί. Θα δούμε αν μπορούμε να βρούμε λύσεις ή όχι. Επίσης μιλήσαμε και για άλλες θέσεις και ίσως βγάλετε μόνοι σας την άκρη και είναι θέση που έχουμε μόλις έναν ποδοσφαιριστή. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις αλλά η πραγματικότητα δεν είναι εύκολη. Μίλησα για δυο μεταγραφές, τώρα θα είμαι χαρούμενος έστω και μια".

Για το γιατί δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές: "Και γιατί δεν έχω βρει παίκτες που με ικανοποιούν αλλά και για οικονομικούς λόγους".

Για την διακοπή στο πρωτάθλημα: "Πρώτα θέλω να επιστρέψουν οι τραυματίες. Θέλω έτοιμους τους Γκαρσία, Ίβιτς, Κοντρέρας και Σαλπιγγίδη. Μιλάμε για σημαντικές μονάδες και τους θέλω πίσω υγιείς. Δεν ξέρετε ότι σήμερα είχε πρόβλημα ο Κλάους και ο Αθανασιάδης. 


Θέλουμε να συνεχίσουμε τη δουλειά. Δεν πιστεύω ότι υστερούμε σε φυσική κατάσταση. Αλλά έχουμε δουλειά στο τακτικό κομμάτι, να παίζουμε καλύτερα με τη μπάλα. Δεν μπορείς να τα αλλάξεις όλα σε μια μέρα αλλά μπορούμε να δουλέψουμε σε αυτό το διάστημα. 

Η κατάσταση είναι ευαίσθητη γιατί και εγώ θα ήθελα να δουλέψω με κάποιους παίκτες. Για παράδειγμα ο Λάζαρ, ήταν τραυματίας, επέστρεψε, τώρα θα πάει ξανά στην Εθνική. Το ίδιο και με τον Κοντρέρας. 

Έλειπε διακοπές, επέστρεψε, αγωνίστηκε για 15 λεπτά, τραυματίστηκε και τώρα πάει πάλι στην Εθνική. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Σαλπιγγίδη. Είναι μια τρελή κατάσταση θα ήθελα να δουλέψω με αυτά τα παιδιά".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να σταθεί δυνατός και στις τρεις υποχρεώσεις, αν τελικά δεν κάνει κάποια μεταγραφή:
"Πιστεύω ότι στο τέλος θα πάρουμε έναν ή δυο παίκτες. Αυτή είναι η διαίσθηση μου. Γι' αυτό το λόγο αύριο αύριο που θα πάω στην πατρίδα μου και στην εκκλησία για να προσευχηθώ".

Για τη διαιτησία και το ότι το πρωτάθλημα άρχισε με πέντε αγώνες, σχολίασε: "Τόσο για τη διακοπή όσο και για την ακύρωση του γκολ, είναι δυο πράγματα που πρέπει να καταλάβουμε. Για το ότι ξεκινάμε με κουτσουρεμένη αγωνιστική πιστεύω ότι η ΕΠΟ κοιμήθηκε και στηρίχθηκε σε ένα βαλκανικό σύστημα του "σιγά-σιγά". 


Η ΟΥΕΦΑ πήρε μια αυστηρή απόφαση και υποχρέωσε τη δική μας Ομοσπονδία. Καλύτερα να παίρνεις τη σωστή απόφαση καθυστερημένα, παρά καθόλου. 

Για το δεύτερο, δηλαδή τη διακοπή, ο κόσμος μας είναι φανταστικός αλλά πρέπει να υπάρχει κι ένα όριο. Κάποτε στα γήπεδα έκαναν κάποιοι ήχους πιθήκων για τους έγχρωμους παίκτες αλλά σταμάτησε και αυτό είναι κάλο. 

Όλοι μας, πρέπει να κατανοούμε τις αποφάσεις της κεφαλής της Ομοσπονδίας αλλά και η κεφαλή να δίνει το καλό παράδειγμα. Κλείνοντας σήμερα μπορώ να πω ότι το ποτήρι ήταν μισογεμάτο. Έτσι είδα τον ΠΑΟΚ σήμερα. Γιατί σε κάποια σημεία παίξαμε καλά και σε κάποια άλλα δεν ήμασταν καλά".
 
..........................................

Ντάριο Κρέσιτς:

"Σήμερα παίξαμε ένα δύσκολο ματς έχοντας παίξει πριν από τρεις μέρες ένα ευρωπαϊκό ματς. Προσπαθήσαμε στο πρώτο μέρος να τα δώσουμε όλα και πετύχαμε ένα γκολ".

Για το ότι πάνω στη γραμμή και πάλι ένας συμπαίκτης του έδιωξε τη μπάλα όπως είχε γίνει και σε τρία ακόμη παιχνίδια, σχολίασε: "Αυτό με ικανοποιεί, γιατί δείχνει ότι και οι έντεκα παίκτες προσπαθούν να κρατήσουν το μηδέν".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε τους στόχους του μέχρι στιγμής, ανέφερε: "Είναι θετικό ότι δε χάσαμε κανένα ματς. Για το μέλλον, μόνο το επόμενο ματς με ενδιαφέρει".

Για την δική του καλή εμφάνιση, τόνισε: "Δε θεωρώ ότι έκανα το καλύτερό μου παιχνίδι. Τα καλύτερα ματς θα έρθουν στο μέλλον".
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο και αναφέρθηκε στη νίκη του Δικεφάλου, το γκολ που του ακύρωσαν αλλά και για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Ουντινέζε...

"Προερχόμασταν από ευρωπαϊκό αγώνα, έλειψαν πολύ και αυτοί που δεν έπαιξαν, όμως, όσοι αγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για τη νίκη".

Για το γκολ που πέτυχε, είπε: "Αυτό το γκολ μετρά όχι τόσο για μένα όσο για την ομάδα. Είναι σημαντικό ότι πήραμε τη νίκη".

Για το ενδιαφέρον της Ουντινέζε που γράφουν οι Ιταλοί δημοσιογράφοι, σχολίασε: "Εγώ είμαι εδώ, είμαι στον ΠΑΟΚ. Είναι τιμητικό να ενδιαφέρεται για μένα μία ομάδα όπως η Ουντινέζε, αλλά τους τελευταίους δύο μήνες έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά, χωρίς να υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο".

Για το δεύτερο γκολ που πέτυχε και ακυρώθηκε, τόνισε: "Δεν έχω δει το βίντεο της φάσης, αλλά απ' όσα μου είπαν δεν έπρεπε να ακυρωθεί".

.............................................

Γεύση από την Τούμπα εκείνου του απογεύματος στις φωτογραφίες και στα video που ακολουθούν:

H είσοδος των ομάδων

Oι πανηγυρισμοί στο γκολ του Βιεϊρίνια

Και photos από την κερκίδα
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4