Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Ιουλίου 2017

Πέρασε την Λοκομοτίβα, με πατημένο το γκάζι (2015)

Σαν σήμερα στις 23/7/2015, o ΠΑΟΚ διέλυσε στην Τούμπα την Λοκομοτίβα με 6-0, στη ρεβάνς του 2-1 του Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League, της περιόδου 2015-2016...

Μπροστά σε 12.000 και πλέον θεατές, ο Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 3-5-2 έχοντας τον Ολσεν κάτω από τα δοκάρια, Τζαβέλλα - Κόστα - Βίτορ στην άμυνα, Κίτσιου – Κάτσε – Πέλκα – Τζιόλη – Μακ στη μεσαία γραμμή και Κουλούρη - Λούκας επιθετικό δίδυμο. 

Η ομάδα μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά στο γήπεδο, πίεσε τους Κροάτες και μόλις στο 3' ο Λούκας εκμεταλλεύτηκε κόντρα σε σουτ του Μακ και με δυνατό πλασέ άνοιξε το σκορ!!!

Τρία λεπτά αργότερα ο Μακ μετά από εξαιρετική ασίστ του Λούκας, πέρασε τον τερματοφύλακα και σαν σε προπόνηση έκανε το 2-0... 

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε με πατημένο το γκάζι και στο 14' η Τούμπα σηκώθηκε και πάλι στο πόδι. Μπαλιά ο Κουλούρης και ο Πέλκας από κοντά έκανε το 3-0... Οι βάσεις της πρόκρισης είχαν πλέον μπει για τα καλά. 

Στο 34ο λεπτό, ο Κίτσιου με ωραία ατομική προσπάθεια ανέβασε το σκορ στο 4-0 και με αυτό το αποτέλεσμα οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. 

Ο Δικέφαλος παρουσίασε το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο, έβγαλε ενέργεια στο παιχνίδι του, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο.

Με την έναρξη της επανάληψης πέρασε ο Μαντούρο στη θέση του Τζιόλη και στο 57ο λεπτό χάθηκε τεράστια ευκαιρία με τον Μακ! Γύρισμα του Κουλούρη στο πέναλτι, ο Σλοβάκος αμαρκάριστος σούταρε απελπιστικά άουτ! Δύο λεπτά αργότερα έγινε το 5-0 με αυτογκόλ αμυντικού (Αντριάσεβιτς) μετά από σέντρα του Μακ

Στο 60ό λεπτό ο Ρατς πέρασε στη θέση του Κουλούρη, στη δεύτερη αλλαγή του Τούντορ στο ματς. Ο ρυθμός του αγώνα στη συνέχεια έπεσε αλλά στο 84ο λεπτό ο Μακ βρήκε την ευκαιρία να κάνει το 6-0! Συνδυασμός Πέλκα - Κίτσιου, ο τελευταίος έκοψε την μπάλα στο πέναλτι και ο Σλοβάκος σκόραρε.

Νωρίτερα είχε περάσει στο ματς ο Μυστακίδης στη θέση του Λούκας που αποθεώθηκε...
 
Οι συνθέσεις:
 
ΠΑΟΚ: Ολσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Κίτσιου, Κάτσε, Πέλκας, Τζιόλης (46' Μαντούρο), Μακ, Κουλούρης, Λούκας (81' Μυστακίδης).

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ: Ζελένικα, Μπάρτολεκ, Μρσέλα, Πρένγκα (24' Μίσιτς), Σόβτσιτς, Μπεγκόνια, Μπρούκιτς, Αντριάσεβιτς, Λέκο (46' Ντολεζάλ), Μάριτς (56' Καπάν), Κόλαρ.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

Ιγκόρ Τούντορ: 
"Το σημαντικό που άλλαξε ήταν η φυσική κατάσταση επίσης κάποιοι καινούριοι παίκτες που μπήκαν στην ομάδα. Για μένα είναι σημαντικό ότι συνήθισαν σε αυτές τις θερμοκρασίες. 

Όταν πήγαμε στην Κροατία απευθείας από την Ολλανδία από τους 20 βαθμούς, εδώ κάναμε επτά μέρες προπονήσεων και οι παίκτες προσαρμόστηκαν. Το πιο σημαντικό πάντως η φυσική κατάσταση".


Για την παρουσία του Λούκας: "Είμαι ευτυχισμένος γι' αυτόν, είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας. Είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε εδώ. Έκανε και πολύ καλά πράγματα στην άμυνα, που για μένα είναι σημαντικό. 

Μετά από το σημερινό παιχνίδι δεν θέλω να σταθώ ατομικά. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα αλλά και για την αμυντική συμπεριφορά της. Θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες, αλλά είναι σημαντικό να μην δεχόμαστε ευκαιρίες από τους αντιπάλους".


Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Στόχος μας είναι με τις νίκες και τα καλά παιχνίδια να φέρουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Είμαστε χαρούμενοι επειδή όλοι γνωρίζουν ότι αγαπούν την ομάδα και μας το έδειξαν σήμερα. Έδειξαν πόσο σημαντικοί είναι για μας".

Για τον Κουλούρη: "Μου αρέσουν οι νεαροί παίκτες. Δεν φοβάμαι να τους βάλω να παίξουν. Ο Χαρίσης θα έπαιζε σήμερα βασικός αν δεν τραυματιζόταν. Να αναπτύσσονται, να βελτιώνονται, αλλά δεν είναι εύκολο υπάρχει πίεση. 

Οι νέοι παίκτες φέρνουν ενέργεια, όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για τον τρόπο που θα τους χρησιμοποιήσουμε να μην τους βάλουμε όλους μαζί στην ομάδα".


Για την επόμενη μέρα της ομάδας: "Είναι η ίδια κατάσταση όπως πριν από επτά ημέρες. Θα δουλέψουμε σκληρά, αυτό είναι το δεδομένο. Είμαι ένας προπονητής, που μου αρέσει να δουλεύω σκληρά όχι μόνο στην προετοιμασία. Ίσως χαμηλώνουν λίγο οι ρυθμοί μετά από αγώνες, αλλά γενικά όλη τη χρονιά θα δουλεύουμε σκληρά".

Για τον τρόπο που παίζει η ομάδα: "Υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης, αρκεί να δουλεύουμε κάθε μέρα. Είναι ένας συνδυασμός κατοχής της μπάλας, αλλά και κάθετου παιχνιδιού στο χώρο. Οι ποδοσφαιριστές προσαρμόστηκαν εύκολα, γιατί είναι έξυπνοι. Νομίζω ότι τους αρέσει να παίζουν με αυτό τον τρόπο".

Για τον ιδιαίτερο πανηγυρισμό του Λούκας: "Για τον Λούκας δεν το είδα. Ίσως επειδή η ιστορία με το πρόστιμο ήρθε για τις επικαλαμίδες. Είναι συμπαθητικό. Η συμπεριφορά του στο παιχνίδι ήταν καλή. Κι αυτό το βλέπεις όταν αμύνεται".

Για τους τραυματισμούς και για ενδεχόμενες μεταγραφές:
"Δεν μου αρέσει να κλαίγομαι είναι και κατάσταση που αποδεχόμαστε. Είναι ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία πρέπει να προσαρμοστούμε".


Για Περέιρα και Μάρτενς: "Θα μάθετε για τους παίκτες που θα μας αφήσουν σύντομα. Κάποια νέα τις επόμενες λίγες ημέρες. όπως επίσης τις επόμενες ημέρες θα συμβεί κάτι και με παίκτες που θα έρθουν. Κάποιοι παίκτες εδώ δεν..." (σταμάτησε την απάντηση ζητώντας συγνώμη).

Για τους ποδοσφαιριστές που θέλει να έρθουν:
"Η βασική μου ιδέα για τους παίκτες που θέλω να φέρω την έχω πει και στον αθλητικό διευθυντή και στον κ. Σαββίδη. Παίκτες με τη σωστή νοοτροπία. Παίκτες που θα θυσιαστούν για την ομάδα, όχι μόνο τον εαυτό τους. 


Παίκτες που θέλουν κερδίζουν και στην προπόνηση. Παίκτες επαγγελματίες. Μπορεί να πάμε σε παίκτες με χαμηλότερη ποιότητα, αλλά θα έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Θα φέρουμε παίκτες που θα σεβαστούν το σύλλογο και θα δώσουν τα πάντα για την ομάδα".


Ρόμπερτ Μακ: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόκριση, το αξίζαμε γιατί είμαστε καλύτερη ομάδα, βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι και πιστεύω πως έχουμε την ποιότητα για να μπούμε στους ομίλους. 

Έπρεπε να κερδίσουμε, δεν ήταν εύκολο αλλά πετύχαμε τρία γρήγορα γκολ και τελειώσαμε νωρίς τη δουλειά. Χτίζουμε κάτι νέο, έχουμε νέο προπονητή και πρέπει να τον ακούμε, πρέπει να παίζουμε σε κάθε ματς όπως και σήμερα όχι όπως παίξαμε στο Ζάγκρεμπ. 

Ελπίζω πως σε κάθε προπόνηση θα είμαστε καλύτεροι και να προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για προβλήματα, όλοι μιλούσαν πέρυσι για πρωτάθλημα και τερματίσαμε πέμπτοι, στόχος μας είναι σε κάθε παιχνίδι να παίζουμε δυνατά και δεν θέλω να μιλάω πολύ για το τι θέλουμε να πετύχουμε".


Ευθύμης Κουλούρης: 
"Κλήθηκα αμέσως μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στις προπονήσεις και προσπάθησα να μπω στο κλίμα. Μέρα με τη μέρα μάθαινα περισσότερα, είμαι επαγγελματίας και έπρεπε να βοηθήσω και ελπίζω να δώσω ακόμη περισσότερα στη συνέχεια. 

Δεν πρέπει να κοιτάμε στο παρελθόν. Έχουμε νέο προπονητή πρέπει να τον ακούσουμε για να περάσει η φιλοσοφία του στην ομάδα. Είναι αρχή ακόμη, συνεχίζουμε σκληρά στις προπονήσεις και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε".


Για το κλίμα επί ημερών Τούντορ: "Είμαι μόνο μία εβδομάδα με την ομάδα. Είναι νωρίς να πω πολλά, αλλά βλέπω πειθαρχία και ευχάριστο κλίμα κι αν συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο θα δούμε πολύ καλύτερα πράγματα.

Πιστεύω ότι είδα πολλά πράγματα από αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση. Θα πρέπει να περιμένουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, να είναι κοντά οι γραμμές και να βλέπουμε την συνέχεια πιο θετικά".


Για το ποιον προτιμά αντίπαλο στην επόμενη φάση: "Καμία προτίμηση, νομίζω ότι από μας κρίνεται. Είμαστε ο ΠΑΟΚ και πρέπει να περάσουμε και να είμαστε στους ομίλους. Από εμάς θα κριθεί. Ήταν πολύ ωραίο το γεγονός ότι είχε κόσμο στο γήπεδο. Πιστεύω ότι θα βγούμε νικητές και από την επόμενη διαδικασία και θα είμαστε στους ομίλους".
Ρόμπιν Όλσεν:

Για το παιχνίδι ανέφερε:
"Όλα ήταν διαφορετικά σήμερα. Στο πρώτο παιχνίδι δεν αμυνθήκαμε όπως θα έπρεπε και το πληρώσαμε. Σήμερα ήμασταν καλύτεροι στην άμυνα και αυτό ήταν το πιο σημαντικό για μένα. Ήμασταν καλύτεροι και επιθετικά και αυτό φαίνεται από τα έξι γκολ που σημειώσαμε. Όλα ήταν τελείως διαφορετικά απόψε σε σχέση με το πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ".


Για την πρώτη του εμφάνιση στην Τούμπα σχολίασε: "Πραγματικά ήταν εκπληκτική εμπειρία και είμαι χαρούμενος για αυτό που έζησα".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4