Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Ιουλίου 2017

Bαριά ήττα στο φιλικό με Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ (2007)

Σαν σήμερα στις 22/7/2007, ο ΠΑΟΚ με τον Παράσχο στον πάγκο του αντιμετώπισε στο πρώτο φιλικό επί γερμανικού εδάφους την Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ (Eintracht Braunschweig), ομάδα που αγωνιζόταν στην 3η κατηγορία...

 Η ομάδα έφτασε μόλις την προηγούμενη μέρα στη Γερμανία (Αννόβερο) και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει με ποια κριτήρια κλείστηκε αυτό το φιλικό λίγες ώρες αργότερα, ένα παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ έχασε με το ασήκωτο 7-0 (!)...

Oι 500 και πλέον φίλοι του ΠΑΟΚ έφυγαν από το γήπεδο απογοητευμένοι, την ώρα που 10.000 Γερμανοί πανηγύριζαν στις κερκίδες... Η χρονιά των σαρδελών είχε μόλις αρχίσει!

Ο Γιώργος Παράσχος, πιστός στις συνήθειές του, επέλεξε το κλασικό 4-4-2 για το αρχικό σχήμα, με τους Αλαν - Μελίσση στο κέντρο της άμυνας, τον Αραμπατζή στη δεξιά πλευρά και τον Χαραλάμπους στην αριστερή. 


Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Δημήτρης Ορφανός και Χουσεΐν Μουμίν, δεξιά έπαιξε ο Γεωργιάδης και αριστερά ο Τόνι Γκονζάλες, ενώ Χριστοδουλόπουλος και Βρύζας ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Με το σχήμα και τη διάταξη αυτή, ο ΠΑΟΚ ήταν κακός σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Αντιμετώπισε προβλήματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά «αχίλλειος πτέρνα» του ήταν η άμυνα. 


Ο Αλαν δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, γενικότερα όμως υπήρχε πρόβλημα συνεννόησης, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η γερμανική ομάδα και επέβαλλε από το ξεκίνημα τους δικούς της κανόνες.
 
Μόλις στο 6' της συνάντησης άνοιξε το σκορ. Ο Ρέιτσελ εκτέλεσε φάουλ περίπου πέντε μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή κι έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Φερνάντεζ γράφοντας το 1-0.

Η Μπράουνσβαϊγκ διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες. Στο 14' ο Ρίστιτς με ατομική ενέργεια βρήκε το χώρο και επιχείρησε το δυνατό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Φερνάντεζ.


Στο 22' ένα τραγικό λάθος του Αλεν έδωσε και πάλι την ευκαιρία στον Ρίστιτς να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, όμως ο Φερνάντεζ αντέδρασε αποτελεσματικά.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, είχε όμως πρόβλημα στη τελική πάσα, με αποτέλεσμα να μην γίνει απειλητικός. Στο 34', οι Γερμανοί διπλασίασαν τα τέρματά τους, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Χόρατσεκ εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των αμυντικών της ελληνικής ομάδας και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-0).

Στο 40' ο «Δικέφαλος» αντέδρασε και σκόραρε με τον Γιώργο Γεωργιάδη, όμως το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο επόπτης έκρινε ότι ο έμπειρος επιθετικός ήταν σε θέση οφ σάιντ. 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 43' η Μπραουνσβάιγκ τριπλασίασε τα τέρματά της, καθώς ο Μπάνεμπεργκ εκμεταλλεύτηκε νέο λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ και με δυνατό σουτ έκανε το 3-0.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ παρέταξε άλλη ενδεκάδα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Για την ακρίβεια, διατήρησε στο παιχνίδι μόνο τον οικοδόμο και προχώρησε σε αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε τακτική.

Η εικόνα του «Δικεφάλου»« βελτιώθηκε όχι όμως σε βαθμό να αλλάξει και τις ισορροπίες του αγώνα. Μάλιστα, η Μπραουνσβάιγκ στο 50' έκανε το 4-0 καθώς ο Ρίστιτς κέρδισε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι και το εκτέλεσε ο ίδιος εύστοχα.

Δύο λεπτά αργότερα (52'), οι Γερμανοί είχαν τη δυνατότητα να πετύχουν κι ένα πέμπτο γκολ, όμως ο Δελήμπασης (μετά από φάση διαρκείας) απομάκρυνε τη μπάλα κι ενώ αυτή κατευθυνόταν προς τα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ δεν άλλαξε κάτι στην απόδοσή του και πέρα από τη φάση του 75' (η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι μετά από κεφαλιά του Αθανασιάδη) ήταν κάκιστος. 


Μάλιστα στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου πέταξαν... λευκή πετσέτα, σε αντίθεση με τους Γερμανούς που βρήκαν την ευκαιρία και σημείωσαν ακόμη τρία τέρματα.

Στο 85' ο Βασχάουζεν με ατομική προσπάθεια μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 5-0, για να ακολουθήσουν δύο ακόμη τέρματα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, από τους Χαν (90+1') και Πέτερ (90+3').

Οι συνθέσεις:

Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ: Φέιζιχ, Γκούντελαχ, Χόρατσεκ, Βελάνγκε (74' Σέμπρι), Ντόγκαν (84' Χεν), Ντάνεμπεργκ (65' Βασχάουζεν), Κόιτκα (46' Μπ. Φουχς), Λ. Φουχς, Ρέιτσελ, Ρίστιτς (65' Χάουφ), Ροντρίγκεζ.

ΠΑΟΚ (Α' ημίχρονο): Φερνάντεζ, Αραμπατζής, Χαραλάμπους, Μελίσσης,
Χριστοδουλόπουλος, Γεωργιάδης, Βρύζας, Ορφανός, Γκονζάλες, Μουμίν, Αλαν. 

ΠΑΟΚ (Β' ημίχρονο): Κυριακίδης, Δελήμπασης, Σνάουτσνερ, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Ηλιάδης, Βαγγελής, Μπαϊάνο, Κωνσταντινίδης, Χριστοδουλόπουλος (70' Πεχλιβάνης), Αθανασιάδης.

Ο Γιώργος Παράσχος δήλωσε μετά το παιχνίδι: "Μπορεί να ήταν φιλικός ο αγώνας ωστόσο το αποτέλεσμα είναι ντροπιαστικό για εμάς. Φτάσαμε 3 ώρα τα ξημερώματα και δεν είχαμε την ευκαιρία να προπονηθούμε. Συναντήσαμε έναν καλό αντίπαλο που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του. 


Ωστόσο δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το αποτέλεσμα. Υποσχόμαστε τον κόσμο του ΠΑΟΚ ότι παρόμοιο ματς δεν θα υπάρξει ξανά. Προχωράμε με την προετοιμασία μας".

Η ομάδα στα υπόλοιπα φιλικά βρήκε κατά κάποιον τρόπο τον δρόμο της, αλλά η βαριά ήττα στο πρώτο φιλικό έμεινε στην ιστορία...

24/7/2007: Oldenburg - ΠΑΟΚ 0-2 (Μπαλάφας και Χριστοδουλόπουλος).

28/7/2007: Arminia Bielefeld - ΠΑΟΚ 0-0.

29/7/2007: Saint Pauli - ΠΑΟΚ 2-3 (Γκονζάλες 6', Χριστοδουλόπουλος 55', Βαγγελής 78').

3/8/2007: Petershuette - ΠΑΟΚ 0-1 (Χαραλάμπους 11').

Δυναμική παρουσία και όμορφο πανό από τον σύνδεσμο φίλων ΠΑΟΚ Αννόβερο στην άφιξη της ομάδας στη Γερμανία, την προηγούμενη του αγώνα με την Μπραουνσβάικ!




Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4