Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Ιουλίου 2017

Επέστρεψε τελειώνοντας το σίριαλ (1990)


Σαν σήμερα στις 20/7/1990, ο Γιώργος Σκαρτάδος ενσωματώνεται με την υπόλοιπη αποστολή του Δικεφάλου, έχοντας χάσει σημαντικό κομμάτι του βασικού σταδίου της προετοιμασίας...


Το καλοκαίρι του 1990 και ενώ ο ΠΑΟΚ βρισκόταν σε προετοιμασία, με τον Ρομπ Γιάκομπς στο τιμόνι του για 2η συνεχόμενη χρονιά, ένα σοβαρό θέμα απασχολούσε την τότε διοίκηση Βουλινού.

Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου, ο Γιώργος Σκαρτάδος, απείχε από τις προπονήσεις λόγω οικονομικών διαφορών που είχε με τη διοίκηση της ομάδας! 

Ο -τότε- 30χρονος χαρισματικός παίκτης, δεν είχε ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας στο προπονητικό κέντρο του Πάπενταλ, καθώς ήταν σε συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ για τον τρόπο καταβολής δεδουλευμένων.

Σαν σήμερα λοιπόν στις 20/7/1990 ο Σκαρτάδος πείσθηκε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή του Δικεφάλου, έχοντας χάσει σημαντικό κομμάτι του βασικού σταδίου της προετοιμασίας! 

Σημαντικό ρόλο στην αλλαγή σκέψης του παίκτη, έπαιξαν τα όσα είπαν δημόσια για την αναγκαιότητα της παρουσίας του στην ομάδα, ο προπονητής του και οι συμπαίκτες του Καραγεωργίου - Μαλιούφας!

Ο άνθρωπος κλειδί όμως στην υπόθεση ήταν ο Στέφανος Κατέρογλου, ο οποίος τον προέτρεψε να δεχτεί τον διακανονισμό του Θωμά Βουλινού για το οικονομικής φύσης πρόβλημά του. 

Ο Ρομπ Γιάκομπς όταν πληροφορήθηκε την ευχάριστη τροπή της υπόθεσης είχε δηλώσει: "Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, ένας από τους πολυτιμότερους που έχει ο ΠΑΟΚ, ειδικά στον άξονά του. Ασφαλώς είμαι ευχαριστημένος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και επιστρέφει στις υποχρεώσεις του, σε ένα διάστημα στο οποίο πρέπει να είναι μαζί με την ομάδα για να εμφανιστεί και πάλι δυνατός στη νέα αγωνιστική περίοδο. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο λύθηκε γιατί κυριάρχησε η ψυχραιμία και έτσι έπρεπε να γίνει."

Ο Σκαρτάδος, δεν ταξίδεψε την ίδια μέρα για Ολλανδία (20/7/1990), καθώς είχε ένα πρόβλημα με το διαβατήριό του και δεν μπορούσε να αναχωρήσει για το εξωτερικό, κάτι που έγινε τις επόμενες μέρες!

Εκείνο το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ κινήθηκε δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς ήρθαν στην ομάδα οι διεθνείς Αιγύπτιοι αδερφοί Χασάν, ακολουθώντας τον δρόμο που είχε χαράξει ένα χρόνο νωρίτερα ο Μαγκντί Τολμπά..

Η διαφορά του Σκαρτάδου με τη διοίκηση ήταν ένα ποσό της τάξης των 9.000.000 δρχ, το οποίο είχε δεσμευτεί πως θα του έδινε η προηγούμενη διοίκηση Δεδεόγλου (1988), αλλά αν και πέρασαν δύο χρόνια δεν είχε πάρει μία! 

Ο διακανονισμός που έκανε με τον Θωμά Βουλινό, προέβλεπε να πάρει άμεσα τα 2.000.000 δρχ και το υπόλοιπο ποσό μέσα στην καινούρια χρονιά. Τώρα αν τα πήρε... μη μάς ρωτάτε! Πιθανότατα πάντως τα πήρε, καθώς έμεινε στην ομάδα ως το 1992, όταν η ίδια διοίκηση (Βουλινού) τον άφησε ελεύθερο.

Όμως ένας τέτοιος παικταράς δεν μπορούσε να σταματήσει την μπάλα επειδή έτσι ήθελε κάποιος παράγοντας, με αποτέλεσμα να βρει ποδοσφαιρική στέγη στον Ηρακλή, όπου έπαιξε 3 χρόνια στη θέση του λίμπερο. 

Στον συμπολίτη γηραιό έπαιξε σε 94 παιχνίδια, σημείωσε 19 γκολ και φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού!!!! Όλα αυτά ενώ ο ΠΑΟΚ πάλευε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και στο ρόστερ της ομάδας ανήκαν παίκτες πολύ μικρότερης αξίας από τον Γιώργο Σκαρτάδο...

Ο παίκτης που χαρακτηρίστηκε τελειωμένος από τον Βουλινό, και απομακρύνθηκε από την Τούμπα ετσιθελικά, συνέχισε να κάνει πολύ καλά αυτό για το οποίο γεννήθηκε, να απλώνει δηλαδή το ποδοσφαιρικό μυαλό του στα ελληνικά γήπεδα. 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Σκαρτάδος στα 35 χρόνια του πήρε και μια ακόμα μεταγραφή, στον Oλυμπιακό αυτή τη φορά, όπου αγωνίστηκε για μια σεζόν ακόμα και μάλιστα σαν αρχηγός και εκεί... 

Θυμηθείτε ΕΔΩ το μεγάλο αφιέρωμα της σελίδας στον χαρισματικό Γιώργο Σκαρτάδο... και διαβάστε ΕΔΩ ένα προς ένα "Τα 84 γκολ του Γιώργου Σκαρτάδου".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4