Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Ιουνίου 2017

Τελικός Κυπέλλου στο μπάσκετ, χωρίς απονομή (1982)

Σαν σήμερα στις 30/6/1982, η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, της περιόδου 1981-1982 ...

Καλοκαιράκι, τελευταία μέρα του Ιούνη (Τετάρτη ήταν) και από νωρίς έξω από το Παλαί ντε Σπορ υπήρχε πολύ μεγάλη κινητικότητα, καθώς χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν στριμωγμένοι στις παλιές στριφογυριστές σκάλες περιμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες.

Εκείνο το απόγευμα επρόκειτο να διεξαχθεί στο μεγαλύτερο τότε κλειστό της χώρας ο τελικός του Κυπέλλου στο μπάσκετ, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.
Η ιαχή "ανοίξτε την πύλη, γ@μιέται το τριφύλλι" δονούσε την ατμόσφαιρα και όσο η ώρα περνούσε ο κόσμος όλο και πύκνωνε στον αύλειο χώρο του κλειστού.

Ήταν ο 7ος τελικός από τη μέρα που ξεκίνησε η διοργάνωση και ο πρώτος στον οποίον θα συμμετείχε ο Δικέφαλος, χωρίς όμως να έχει στην αποστολή τον τιμωρημένο Γιάννη Πολίτη...

Όταν οι Αλιφραγκής - Λόρτος σφύριξαν το τζάμπολ στις κερκίδες βρισκόταν περίπου 6.000 οπαδοί (με όλη τη σημασία της λέξης!) κρεμασμένοι σαν τα τσαμπιά. Η δύσμοιρη κοπέλα (με το καυτό λευκό σορτς) που μετέφερε την κούπα στη θέση της, άκουσε ρυθμικά το: "είσαι μουν@ρ@", πριν κατακόκκινη από ντροπή αφήσει τον μαστραπά στη θέση του.

4.826 εισιτήρια είχαν κοπεί και ήταν πολλοί εκείνοι που μπήκαν στο γήπεδο με τον γνωστό τρόπο... Στις εξέδρες ήμασταν ο ένας κυριολεκτικά πάνω στον άλλον, περιμένοντας από τους παίκτες του Θόδωρου Ροδόπουλου να τα δώσουν όλα και να φέρουν την κούπα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε δυνατά, παροτρυνόμενος από την καυτή κερκίδα, κυριάρχησε στα ριμπάουντ και προηγήθηκε στο σκορ με 35-26 στο ημίχρονο.
Στο 12' ο Φασούλας χρεώθηκε το 4ο φάουλ, δέχτηκε στη συνέχεια και τεχνική ποινή, μια ποινή που ο Αλιφραγκής στη συνέχεια την χρέωσε στον Κατσούλη, αφήνοντας τον σέντερ και μετέπειτα προδότη, στο παιχνίδι.

Στο 25' αποχώρησε με 5 φάουλ ο φυσικός ηγέτης εκείνης της ομάδας Μάνθος Κατσούλης και λίγο αργότερα ο Κοκολάκης για τον ίδιο λόγο, με το ταμπλό να γράφει 56-46 υπέρ του ΠΑΟΚ στο 33'!!! Κι όμως αυτή η κούπα χάθηκε και ας μην υπήρχε τότε το τρίποντο!

18" πριν το τέλος ο Αλεξανδρής με 2/2 βολές έκανε το 63-62 και στα 3" ο Βίδας με καλάθι και φάουλ χάρισε το κύπελλο στην αθηναϊκή ομάδα (65-63).

Ακολούθησαν σκηνές σκληρού ροκ, ο κόσμος τα είχε -δικαιολογημένα- με τα κοράκια που έπαιξαν Παναθηναϊκό, τα αντικείμενα έπεφταν βροχή τραυματίζοντας 2-3 παίκτες του Παναθηναϊκού και φυσικά για απονομή ... ούτε λόγος!

Άρον άρον βρέθηκαν στα αποδυτήρια οι παίκτες του Κώστα Πολίτη και εκεί έγινε ... η απονομή, όπως μάθαμε την επόμενη από τις φυλλάδες.
Ένα από τα συνθήματα που κατά κόρον ακούστηκαν στο Παλαί: "Καλώς τον Κοκολάκη, το πιο ψηλό "π0υστρ@κι, καλώς τον Κορωναίο τον Άγγελο τον νέο" (ο Άγγελος ήταν ο τίτλος κινηματογραφικής ταινίας εκείνης της χρονιάς, που πραγματευόταν το θέμα της ομοφυλοφιλίας με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Μανιάτη)...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Αλεξανδρής 22, φ@σούλ@ς 11, Κωνσταντινίδης 10, Γαϊτάνης 9, Μ. Κατσούλης 6, Καλπάκης 5, Κουματσιώτης, Μπουρλίβας, Ζ. Κατσούλης.

Παναθηναϊκός: Στεργάκος 21, Κοκολάκης 13, Βίδας 12, Κορωναίος 10, Κόντος 7, Ιωάννου 2, Παπαντωνίου, Μπατής, Γεωργανάς, Κατσίνης.
* Διαβάστε κάποιες από τις δηλώσεις παικτών του Παναθηναϊκού μόλις επέστρεψαν στην πρωτεύουσα...
"Γυρίσαμε από την κόλαση"... "Παίζω τόσα χρόνια μπάσκετ πρώτη φορά συνάντησα τέτοια ατμόσφαιρα"... "με τη λήξη κάναμε τάμα να πάμε στην Τήνο, αν σωθούμε!"

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4