Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Ιουλίου 2017

Άλμα πρόκρισης στο "Ούλεβαλ" (2011)


Σαν σήμερα στις 28/7/2011, ένας "διαβασμένος" ΠΑΟΚ κέρδισε με 0-2 στο στάδιο Ούλεβαλ του Όσλο, τη Βαλερένγκα και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europe League...

 
Ο Δικέφαλος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στη Νορβηγική πρωτεύουσα, ήταν πολύ καλά διαβασμένος και έξυπνα στημένος στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη έχοντας στις αποσκευές του ένα σκορ που τον έβαλε αυτόματα σε θέση οδηγού στην υπόθεση πρόκριση.

Η ομάδα αν και βρισκόταν ακόμα σε στάδιο προετοιμασίας έδειξε έτοιμη και ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους. Αντίθετα απείλησε σε πολλές περιπτώσεις και θα μπορούσε να είχε ανοίξει νωρίτερα το σκορ!




Καλές εντυπώσεις άφησε η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Λαζάρ, ο παίκτης έδειξε πάρα πολλά στοιχεία που έλειπαν τα τελευταία χρόνια από την ομάδα και δείχνει να δικαιώνει σε πρώτη φάση τον Λάζλο Μπόλονι για την επιμονή του να αποκτηθεί.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ξεκίνησε με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζά και Έτο από τα αριστερά προς τα δεξιά, στα χαφ τους Λαζάρ, Γκαρσία και Αρίας, ενώ στην επίθεση ο Αθανασιάδης κορυφή, με τους Φωτάκη και Βιεϊρίνια στα πλάγια σε ένα καθαρό 4-3-3.

Στο πρώτο 20λεπτο ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας , καλή κυκλοφορία και έβγαινε έξυπνα στην επίθεση, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να ανοίξει το σκορ. 


Μετά το 20λεπτο οι Νορβηγοί ανέβηκαν και παρά το πρεσάρισμα των παικτών του Μπόλονι ψηλά, πήραν την κατοχή της μπάλας ελέγχοντας το χώρο του κέντρου, χωρίς όμως να βγάλουν τη μεγάλη φάση. 

Το ημίχρονο κύλησε με το παιχνίδι να έχει χάσει τον καλό ρυθμό που είχε στο ξεκίνημα. Στο διάστημα αυτό (μέχρι τη λήξη του 45λεπτου) ο Δικέφαλος ήταν ακίνδυνος στην επίθεση αλλά πολύ πιεστικός στο χώρο από την περιοχή μας μέχρι τη μεσαία γραμμή.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι παίκτες του Μπόλονι έχοντας στο νου τους να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και ξέροντας πως οι δυνάμεις τους δεν τους επιτρέπουν να βγάλουν ένα δεύτερο 45λεπτο σε ρυθμούς έντονους, αρκέστηκαν στο να κλείσουν τους διαδρόμους, ελαχιστοποιώντας τις όποιες ορέξεις είχαν οι γηπεδούχοι για να σκοράρουν.

Ο ΠΑΟΚ όμως -σε αντίθεση με όσα είδαμε στα φιλικά της προετοιμασίας- διέθετε τελικά τις δυνάμεις να βγει αρκετές φορές στην αντεπίθεση και κατάφερε να φτάσει στο γκολ στο 72' με τον Βιεϊρίνια που αφού διέσχισε μεγάλη απόσταση μετά από μπαλιά του Λαζάρ, βγήκε τετ α τετ με τον Χίρσφελντ και με πλασέ στη δεξιά γωνία έγραψε το 1-0.
 

Η ομάδα δεν αρκέστηκε σε αυτό το σκορ και στο 90', με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, διπλασίασε τα τέρματά της, κάνοντας έτσι μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα play offs του Europa League.
Μια πρόκριση που κλείδωσε μία εβδομάδα αργότερα στην Τούμπα, όταν ο ΠΑΟΚ ντουμπλάρισε τις νίκες του επί της Βαλερένγκα με 3-0...

Οι συνθέσεις:

Βαλερένγκα:
Χίρσφελντ, Νόρντβικ, Μούρι, Ντος Σάντος, Μπέρε, Ογκούντε, Φελά (67' Νίλσεν), Λέιχ (57' Κονέ), Στράντμπεργκ, Ζάγιτς (84' Στούρ) και Σινγκ.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Λίνο, Έτο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Αρίας, Λαζάρ (80' Τσουκαλάς), Φωτάκης (90' Ρομπέρ), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης (92' Παπάζογλου).
 
.............................
 
Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα στο Ούλεβαλ, ο Λάσλο Μπόλονι χαρακτήρισε το 0-2 ως ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα για το δικέφαλο...

 
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ρουμάνος:

"Καταρχήν θέλω να πω κάτι στους δημοσιογράφους από την Ελλάδα. Βλέποντας κάποια πράγματα στην Ολλανδία και στη διάρκεια των φιλικών, αποφάσισα στο ματς αυτό να προσέξω την τακτική και εμπιστεύτηκα τους έμπειρους παίκτες. 

Μετά το 0-2 πλέον τα πράγματα είναι πιο εύκολα.. Για μένα το τελικό αποτέλεσμα είναι φυσιολογικό γιατί είχαμε μια πολύ καλή απόδοση

Για τα σημεία που έκριναν την αναμέτρηση, σημείωσε: "Το ταλέντο και η δουλειά των παιδιών στον αγωνιστικό χώρο. Σαφώς και δεν είχαμε το ρυθμό που θέλω να βλέπω από την ομάδα. 

Δεν μπορείς να βρεις λύσεις απέναντι σε μια ομάδα που είναι σε φόρμα. Νομίζω ότι και οι παίκτες μου και η τακτική που είχαμε ήταν έξυπνοι. Δεν πιστεύω ότι η ίδια ιδέα παιχνιδιού θα αποδώσει το ίδιο και στην Τούμπα".
 
Για την απόδοση του Λαζάρ και αν αισθάνεται δικαιωμένος με την απόδοση του, τόνισε: "Σε δυο τρεις εβδομάδες θα είναι ακόμη πιο δυνατός ο Κοστίν και θα μπορέσω να τον χρησιμοποιήσω όπως εγώ θέλω και φαντάζομαι. Περιμένω να δείξει μεγαλύτερη επιθετικότητα και να τον δω και στις δυο περιοχές. 

Αλλά δε θέλω να σταθώ μόνο στον Κοστίν αφού και άλλοι παίκτες θα είναι καλύτεροι όσο περνά ο καιρός όπως ο Γκαρσία, ο Τσιρίλο και ο Φωτάκης. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σεζόν είναι μεγάλη και τους χρειαζόμαστε όλους".

Για το ποια βελτίωση περιμένει από τον ΠΑΟΚ στο μέλλον, είπε: "Πιστεύω και εύχομαι ότι σύντομα θα παίξουμε πιο επιθετικά και γρήγορα. Η ομάδα είναι κουρασμένη από την προετοιμασία. 

Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε για το τι μπορούμε να πετύχουμε και όχι το τι θέλουμε. Σε αυτή την περίοδο πρέπει να είμαστε έξυπνοι και να κάνουμε αυτά που μπορούμε και όχι αυτά που θέλουμε".

Για το αν είδε ισχυρές προσωπικότητες στον αγωνιστικό χώρο, απάντησε: "Ναι είδα. Είδα τον Τσιρίλο, τον Γκαρσία, τον Βιεϊρίνια, παίκτες που έχουν να δώσουν πολλά και πρέπει να κάνουν πράγματα για την ομάδα τους. Κάθε νίκη είναι πολύτιμη, χαίρομαι γι' αυτή αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας".

Για την Βαλερένγκα και τη ρεβάνς της Τούμπας, σχολίασε: "Για μένα σήμερα ήταν έκπληξη γιατί περίμενα να την δω επιθετική. Δεν μπόρεσαν να είναι επιθετικοί γιατί εμείς κρατήσαμε τη μπάλα και δεν τους επιτρέψαμε να είναι επιθετικοί. 

Στην Τούμπα θα είναι αναγκασμένοι να ρισκάρουν αλλά ξέρουμε πως θα τους αντιμετωπίσουμε στο σπίτι μας. Άλλωστε πριν από δυο χρόνια κέρδισε στην Τούμπα και εμείς δεν πρέπει να κοιμηθούμε".

Για το τι δεν του άρεσε από την εικόνα του ΠΑΟΚ σήμερα, δήλωσε: "Θα μιλήσω γι' αυτό αλλά χωρίς ονόματα. Ξέρω τι μπορεί να κάνει κάθε παίκτης και θέλω να δείχνουν σε μεγαλύτερη διάρκεια αυτό που μπορούν να κάνουν. Στην Τούμπα θέλω ακόμη πιο ψηλά την άμυνα και επομένως ακόμη πιο επιθετικούς τους παίκτες στο κέντρο και στην επίθεση μου".

Για το τι έγινε στη φάση που ζήτησε αλλαγή ο Λαζάρ, είπε: "Ο Λαζάρ στο τέλος του πρώτου μέρους είχε έναν μικρό τραυματισμό. Στο ημίχρονο του ζήτησα να μου κάνει νόημα πότε θέλει να γίνει αλλαγή. Πιστεύω ότι ο Λαζάρ σήμερα ήταν διαφήμιση για το ρουμάνικο ποδόσφαιρο".
 
...........................................

Ο Γιώργος Φωτάκης μίλησε μετά το τέλος του αγώνα και επεσήμανε πως ο δικέφαλος δεν πρέπει να εφησυχάσει μετά το 0-2 μιας και υπάρχουν ακόμη 90 λεπτά για την πρόκριση.

Για τη δική του εμφάνιση, σχολίασε: "Θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και τελικά τα καταφέραμε. Απλά τέλειωσε το πρώτο μέρος σήμερα. Το δεύτερο το παίζουμε στην Τούμπα".

Για την εικόνα της ομάδας, ανέφερε: "Η εμφάνιση μας στο Όσλο δεν είναι έκπληξη. Είχαμε πει ότι τα φιλικά είναι ματς προετοιμασίας. Η ομάδα όταν παίζει στην Ευρώπη τα καταφέρνει μια χαρά και ελπίζω η πορεία μας να είναι το ίδιο καλή όπως και πέρσι...".

....................................

Ο Μπρούνο Τσιρίλο, στις δηλώσεις που παραχώρησε στη μικτή ζώνη μετά το τέλος του αγώνα, στάθηκε στη συγκέντρωση που έδειξε σήμερα η ομάδα και κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Όσλο

Τι είπε ο Ιταλός:

"Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η ομάδα ήρθε εδώ συγκεντρωμένη για να κερδίσει παίζοντας ένα καλό παιχνίδι. Δεν ήταν εύκολος αντίπαλος η Βαλερένγκα, αλλά εμείς δεν της επιτρέψαμε να κάνει το παιχνίδι της. Η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να κερδίζει. Εμείς παίξαμε και τα δώσαμε όλα και είμαστε ευχαριστημένοι".
 
 .......................................

O σκόρερ του δεύτερου τέρματος στο σημερινό παιχνίδι, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα και τόνισε πως η ομάδα χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πάμπλο Γκαρσία:

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει καλύτερα: "Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε. Μας λείπουν πολλά πράγματα ακόμη. Δεν έχουμε ρυθμό στο παιχνίδι μας. Δεν έχουμε πολύ χρόνο για όλα αυτά, αλλά πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να φτάσουμε στο επίπεδο που επιθυμούμε".

Για το γκολ-φάουλ που πέτυχε, ανέφερε: "Ήταν για να χτυπήσω το φάουλ απευθείας. Ο Λίνο μου είπε να το χτυπήσω εξωτερικά και η μπάλα τελικά κατέληξε στα δίχτυα".

Για τη ρεβάνς της Τούμπας, επεσήμανε: "Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Η Βαλερένγκα θα είναι δύσκολη αντίπαλος μέσα στην Τούμπα. Δεν πρέπει να ελαττώσουμε την άμυνά μας".

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ που βρέθηκε στο Όσλο, σχολίασε: "Ήρθαν από πολύ μακριά. Τους αισθανθήκαμε ότι ήταν πολύ περισσότεροι από όσοι ήταν στις εξέδρες. Σημασία έχει ότι τους δώσαμε χαρά".

............................................


Ο Κοστίν Λαζάρ μίλησε λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής από το Όσλο για τη Θεσσαλονίκη και σχολίασε τόσο τη δική του απόδοση στο Ούλεβαλ, όσο και της ομάδας συνολικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ρουμάνος μέσος:

"Θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και αυτό έκανα στο παιχνίδι με τη Βαλερένγκα. Εσείς θα κρίνετε αν ήμουν καλός ή όχι. Το σίγουρο είναι πως δεν είδατε το 100% απ' αυτά που νιώθω ότι μπορώ να προσφέρω. 

Πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα είμαι ακόμη καλύτερος. Απλά θέλω μερικές μέρες ακόμη για να μάθω την ομάδα και να δουλέψω".

Αναφερόμενος στην νίκη είπε:
"Ξέρουμε ότι δεν είμαστε απόλυτα έτοιμοι αλλά πιστεύω ότι παίξαμε καλά και πήραμε μια σπουδαία νίκη. Δεν πήραμε την πρόκριση και πρέπει να είμαστε σοβαροί. Ανυπομονώ για τη ρεβάνς και περιμένω πολύ κόσμο στην Τούμπα".



Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4